Reklama

Reklama

Stormbreaker

  • USA Stormbreaker (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natočeno podle prvního dílu populární knižní série Anthonyho Horowitze, který je zároveň autorem scénáře filmu. Stormbreaker je rafinovaná počítačová hra, která převrátila vzhůru nohama život jednoho obyčejného kluka. Po letecké katastrofě, při které zahynou oba jeho rodiče, je čtrnáctiletý Alex Rider (Alex Pettyfer) vychováván strýcem Ianem (Ewan McGregor). Ten za záhadných okolností zemře a ukáže se, že vedl dvojí život. Na jedné straně spořádaný bankovní úředník, a na straně druhé špión MI6, kterého sprovodil ze světa nájemný vrah. Alex je osloven speciální jednotkou MI6, aby dokončil nebezpečný úkol, který jeho strýc nemohl splnit. Jeho posláním je předstírat počítačového maniaka, který by zjistil, co přesně je a k čemu bude sloužit počítačová herní konzole Stormbreaker, kterou se chystá uvést na trh Darrius Sayle (Mickey Rourke). Aniž by to věděl, byl strýčkem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil s tim, ze chci nejakou jednoduchou akcni zabavicku a to tenhle film splnil perfektne. Pribeh moc komplikovanej neni, postavy nic extra nehrajou, ale herecka sestava je dost dobra, Rourke, Nighy a McGregor jsou proste v pohode. A Pettyfer je taky docela slusnej, nemam rad film, kde je hlavni hrdina maly dite, ale tady to je trochu jinak. Jednak neni zas tak malej a navic to neni naky ufnukany premoudrely dite, takze je celkem sympatickej. Jinak hudba je spravne drsna, efekty v pohode a akce prakticky bez chyby, takze hezky 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $677,646Tržby Celosvetovo $23,937,870║ Dosť nešťastne podané špionážny film, tvorcovia sa v tomto prípade vybrali zlou cestou a vôbec film nedávkujú odľahčene, potom aj ten príbeh moc nezaujme, kamera je otrasná, známejší herci absolútne nevyužitý, napätia a akcia je tu prehliadnuteľná, taký nešťastný pokus o niečo, čo v konečnom výsledku vyznie dosť odpackane. /25%/ ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Po řemeslné stránce je to dobře natočené. Film má spád, stále se tam něco děje, takže na nudu (nebo přemýšlení, jestli to vlastně dává nějaký smysl) není moc času. Velice zajímavé obsazení vedlejších rolí je často spojeno se stylizací postav až na hranici karikatury nebo parodie (viz. Mickey Rourke). Jen Alicia Silverstone je prostě špatná a od hlavního hrdiny se požadoval spíš dobrý vzhled a fyzička. Ale Donnie Yen mu aspoň připravil zajímavé souboje. Celkově mírný nadprůměr. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Tak to mne konečně nějaký film nezklamal. Nezklamal i když (nebo právě proto) že jsem četl knižní předlohu. A tak jsem ani nic jiného neočekával. Má to vtip a spád. A je to plné hovadin stejně jako v knižnížní předloze. Koukat na to s tím, že chci vidět něco co má hlavu a patu tak dám tak dvě hvězdičky, ale takhle za naplněné očekávání a výborné odreagování dám čtyři a vůbec nevadí, že do filmu byly zapracované motivy i z dalších dílů celé knižní serie. Charekter filmových postav myslím dost odpovídá svým literárním předlohám. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Dobré scény: ta s Ewanem McGregorem, Alex na vrakovišti a pak ještě některé scény s Damianem Lewisem. Blbé scény: Všechny ostatní, hlavně ta strašná scéna s Alicií a Missi....To je snad nejhorší parodická scéna, která kdy byla natočena. u tohohle filmu sem brečel...a určitě to nebylo dojetím. Jak někdo mohl zprasit tak dorbou knihu jako je předloha fakt nepochopim. A od ted nesnáším Saxe. Kvůli memu velmi dobremu vztahu k serii slabe 3. jinak bych dal tak 1 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (8)

  • Školské scény sa natáčali v dievčenskej škole The Grey Coat Hospital v Londýne. (Niles)
  • 15-letého Alexe Pettyfera do hlavní úlohy vybrali mezi 500 uchazeči. Přimluvil se za něj sám autor literární předlohy, protože ho Alex okouzlil svým výkonem v televizním dramatu Tom Brown´s Schooldays (2005). Herec, mimochodem, dal přednost Stormbreakerovi před rolí ve filmu Eragon (2006), neboť se údajně bál cestovat letadlem. Kvůli Eragonovi by se takto musel přesouvat na místa v České republice. (imro)

Související novinky

Andělé a démoni už příští rok

Andělé a démoni už příští rok

17.04.2007

Chvíli kolem tohoto tématu vládlo až podezřelé ticho a my už začali doufat, že Tom Hanks a Ron Howard pochopili, jakou ostudu si Šifrou mistra Leonarda udělali a definitivně dali od zamýšleného… (více)

Reklama

Reklama