Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

novoten 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, čím to je, že Allenovi občasní diváci většinou Sólokapra berou jako příjemnou komedii, zatímco jeho pravidelnější publikum zůstává zklamané. Já zůstal někde na půli cesty. Žádná katastrofa se nekoná, naopak. Některé gagy fungují na jedničku a třeba právě Woody si pro svou hereckou rozlučku pro příštích pár let nemohl vybrat vděčnější part. V konkurenci desítek jeho dalších děl ale dojdu k neodvratnému zjištění, že jednotlivé složky příběhu už jsem viděl jinde a jinak. A lépe. Hlavně Scarlett se do role hlavního neurotika vůbec nehodí. Při hádkách s kouzelníkem jí sice pusa střílí parádně, ale nedostaví se ani osobní charisma a v první řadě ani chemie s jindy bezchybným Jackmanem. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"I was born of the Hebrew persuasion, but I converted to narcissism." Woody Allen patří mezi mé velké oblíbence. A opětovně mě svým novým filmem nezklamal. Po minulém snímku Match point zůstal věrný Anglii a nádherné, charismatické Scarlett Johansson..a udělal dobře. Oproti Match pointu odlehčil děj a přidal tam sebe, věčného neurotika. "'Oh, you always see the glass half empty.' 'No, I always see the glass half full. Of poison!'" :) Scarlett mu na výbornou sekunduje a jejich rozhovory se dostávají do těch nejbizarnějších a nejabsurdnějších poloh. :D Mno, jsem zvědav, čím nás Woody překvapí v dalších dvanácti měsících. "16 blue ponies, 21 airplanes, and 12 spinning midgets." ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónovTržby USA $10,525,717Tržby Celosvetovo $39,215,642║ aspoň že ten Woody Allen vie točiť dosť úsporne _Nič nové pod slnkom Scarlett Johansson opäť ovládla tento film a drží ho svojím stvárnením nad vodou, Woody Allen a Hugh Jackman sú pri nej skoro neviditeľný. Príbeh nijak zvlášť náročný ale pár úsekov sa tu nájde čo pobavia prípadne potrápia myseľ. V každom prípade je to slušný priemer s vygradovaným koncom. A tak trošku je to v štýle úspešného Match Point ale dá sa to prekusnúť. /65%/ ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Pomaly ale isto starnúci W.Allen v tentokrát priehľadnej, ale príjemnej komédii. Dejová línia trošku "na hlavu": plytká, okatučká, no s Woodyovským šarmom a vtipom, ako sa na takého velikána patrí. Čakala som viac klasického, starého obľúbeného uleteného Woodyho, viac perál a šťavy...záleží veľmi, s akými očakávaniami si film idete pozrieť. Veľmi úctihodné a kvalitné 3 body!!!! ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zkusme Sólokapra nepoměřovat tvůrčí omnipotencí Woodyho Allena, ale úrovní současné komediální produkce. Pak to uvidíme v růžovějších barvách. Já tedy určitě. Scarlett Johanssonové si vážím s každým dalším filmem víc a role Sondry - opět jiná než předchozí - tento trend nijak nenarušila. Woody mě potěšil, když dal po čase opět přednost nadsazené komedii před skeptickým realismem filmů jako Cokoliv. A Hugha Jackmana považuju za dobrý důvod, proč začít věřit v reinkarnaci. U Kate a Leopolda jsem se ještě ovládl, ale tentokrát to musím napsat - Cary Grant je zpátky! :o) Suma sumárum, příjemný skromný film s vzestupnou tendencí při opakovaném vidění. 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama