Reklama

Reklama

Rocky Balboa zestárl. Před nedávnem mu zemřela jeho milovaná žena a jeho syn na něj nemá čas, věnuje se své kariéře. Rocky tak tráví celé dny ve své malé restauraci, kterou pojmenoval po mrtvé ženě. Zde hostům vypráví historky ze své boxerské kariéry. Rocky však není se svým životem nikterak spokojený. Jednoho dne se setká s ženou, kterou znal v době svého mládí, a udělá dobrý skutek. Poté, co zjistí, jak žena žije, jí nabídne práci u sebe v restauraci. Sblíží se i s jejím synem a společně s ním si vybere i nového psa. V té době se v televizi ukáže počítačová animace, ve které proti sobě vystupuje postava současného, u diváků ne příliš oblíbeného, mistra v boxu Masona Dixona a postava Rockyho. Televizní komentátoři se zamýšlejí, jak by dnes souboj dopadl, pokud by se utkali tito dva skvělí boxeři. Rocky brzy podlehne myšlence souboj opravdu uskutečnit. A tak, když se v jeho restauraci objeví agenti Dixona, neváhá a na souboj přistupuje. Rockymu se dostane podpory v jeho úsilí i od svých přátel a nakonec i od jeho syna, který kvůli tomu opustí své zaměstnání. Rocky začíná opět tvrdě trénovat. Tak, jak se blíží termín zápasu, sportovní veřejnost se nemůže shodnout na tom, zda to, co Rocky dělá, je jen holé šílenství stárnoucího muže, nebo jakýsi pokus o návrat své slávy. Rocky se zúčastní i tiskové konference před zápasem. Právě tady se urazí Mason Dixon, když je novináři obviněn, že chce získat slávu na lehkém souboji se stárnoucí legendou. Nicméně oba šampióni proti sobě skutečně nastoupí a souboj se začne vyvíjet ve velké drama... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (993)

novoten 

všechny recenze uživatele

Zmuchlaný a úsměvný Sly chodí po Philadelphii, radí všem kolem sebe a přitom si neví rady sám se sebou. To bych jako lehký prolog k sympaticky boxujícímu finiši bral s nadšením, jenže když se povídá, radí a smutně hledí dvě třetiny filmu, je to nuda. Sice ne nekoukatelná, ale přesto trochu zbytečná, protože jakmile se Rocky vrátí k tréninku, vyběhne si po schodech a přijde do arény, jde s ním i adrenalin, napětí a fandění. Zápas proti Dixonovi je úžasně natočený, ale strašně mi vadí, že šampionův představitel je vychrtlý a bez boxersky typických svalů a proto při řečech o "těžké váze" prostě vážnou tvář neudržím. Na druhou stranu dost věcí beze slova odpustím, protože jsem Stallonemu úspěch hrozně přál a děkoval mu za to, že si na stará kolena vydobyl důvod nenechat sérii v mizerných vodách. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Neveril som po takej dlhej prestavke, ze by tento Rocky mohol byt uspesny a to aj scenaristicky, avsak celkom sa mi to pacilo. Vidiet, ze Stallone po neuspechu piatej casti dal do toho vsetko a podla mna vyplatilo sa. Ak niekto bude ocakavat vela boxerskych subojov, bude skor sklamany, pre mna to boli viacmenej nostalgicke spomienky na predchadzajuce casti a bolo to slusne a pekne natocene. ________ Sylvester Stallone - (Rocky Balboa) +++ Burt Young - (Paulie) +++ Antonio Tarver - (Mason 'The Line' Dixon) +++ Geraldine Hughes - (Marie) +++ Milo Ventimiglia - (Robert Balboa Jr.) +++ Tony Burton - (Duke) +++ Mike Tyson - (Hrá sám seba) +++ Produkcia: Irwin Winkler +++ ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Spoiler v závěru komentu! Rocky prochází napříč generacemi, stejně jako se třetí díl lišil svým přístup od těch předchozích, tak i ten šestý přichází s novým pohledem na již dávno vyčpělé téma. Sylvester vsadil na nostalgii a již od začátku žvatlá, vzpomíná a snaží se o přítáhnutí diváka, jenže to se mu příliš nedaří. Scénář je otřesný, tentokrát ani nevadí ani ta přímočarost, jako spíše otřesné dialogy, kde je většina vět až zbytečně poučná. Kde nepomouhou vzpomínky na místa či situace napomůžou záběry ze starších dílů a nám nezbývá než čekat, kdy se začne něco dít. Vrcholem snímku měl být finální zápas, který se ovšem minul s účinkem. Dixon vypadá jako bezbraný floutek, který by svou pěstí dokázal zkušeného - i když přestárlého - Balbou pouze polochtat. Rychlost mu sice slouží, ale díky hloupému úrazu předává celý zápas Italskému hřebci. Přestylizované finále je sice fajn, ale působí jakoby bylo z úplně jiného filmu. Škoda, chybí tomu ta stará jiskra, a teenegři se stejně na tohohle seschlého boxera podívat nebudou, takže jaký to má smysl? Rocky sice svůj poslední zápas nevyhrál, ale odcházet s hrdostí může... [TOP 19/7 74%] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrdinovi který, byl na vrcholu a později jeho kvalita upadla do propadliště dějin byla díky Slyovi udělena pocta nejvyššího charakteru. Příběh o muži, který rád vzpomíná na staré časy a dalo by se říci, že mu to opravdu chybí se naskytne příležitost si naposled zabojovat. Ze začátku se děj vcelku vleče, ale dunivý a význačný hlas Slye nepřestane nudit, k tomu dialogy jsou dobře napsané a dávají Rockymu velký prostor. Později v druhé půlce se to slušně rozjede a závěrečný grandiózní a také poslední boj před Vašimi zraky započne a že to bude stát zato. Ze začátku se každý šestého dílu bál jaké bylo nakonec překvapení, že se z toho stalo tento příjemně nostalgický příběh o muži, který si v životě něco dokázal a věděl o tom a tak mohu potvrdit jen toto : Fighters fight (bojovníci bojují) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone JE Rocky Balboa. Stejně směšně a trapně jako vypadá pokus šedesátiletého boxera rozdat si to se současným šampionem v Las Vegas vypadal i pokus šedesátiletého Stalloneho, jehož hvězda už opravdu vyhasla, natočit po šestnácti letech další díl rockyovské ságy. Nicméně, i když šestka nepřináší nic moc nového, podařilo se jí velmi důstojně celou sérii uzavřít. RB je sice dost nostalgický (což se dalo čekat), ale zároveň i příjemně civilní a závěrečný souboj mě opravdu zvedal ze židle. Opravdu nečekané a hlavně velmi příjemné překvapení. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (62)

  • Bývalý americký boxer Mike Tyson si přál ztvárnit Rockyho (Sylvester Stallone) protivníka Dixona (Antonio Tarver). Stallone ale slavného boxera odmítl se slovy: „Jsem příliš mladý na to, abych zemřel.“ Tyson se tak objevil pouze v publiku. (Eldrick)
  • Želvy, které hrají ve filmu, jsou tytéž, které se objevily ve filmu Rocky (1976). (Duoscop)

Související novinky

Halle Berry chystá režijní debut

Halle Berry chystá režijní debut

12.09.2018

Oscarová herečka Halle Berry (X-Men: Budoucí minulost, Kingsman: Zlatý kruh) se chystá na svůj režijní debut. Natočí a zahraje si v akčním drama o bojových uměních Bruised. Snímek napsala scenáristka… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama