Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý hráč amerického fotbalu Sean Porter pracuje v Los Angeles jako dozorce v nápravném zařízení pro mladistvé. Den, co den se potýká s problematickým chováním agresivních mladíků, kterým chybí nejen disciplína, ale také sebeúcta, naděje a pocit sounáležitosti. Znechucen tím, že není schopen jim pomoci, navrhne s kolegou Malcolmem Moorem vedení ústavu, že sestaví fotbalové mužstvo, které by mladíkům dalo pocit, že mohou být součástí celku a naučilo je odpovědnosti k sobě i ostatním. Dá dohromady tým Kilpatrick Mustangs a slíbí klukům, že i když jsou ztracené existence, pokud zaberou, mohli by zvítězit. Nebude to snadné, protože sezóna začíná za pár týdnů. Navíc dva z nich, Willie Weathers a Kelvin Owens, patří k znepřáteleným gangům a nezdá se, že by se snesli na hřišti. První zápas proti mužstvu Barringtonu dopadne přes slibný začátek katastrofálně. Sean se však nevzdává a s nesmírným úsilím se mu pomalu daří učit kluky spolupracovat. Jak se zlepšují jejich vztahy i přístup, zlepšuje se i hra a výsledky. Seana potěší zejména vítězství, kterého tým dosáhne díky spolupráci Willieho a Kelvina. Dostává se jim stále více pozornosti fanoušků, a dokonce se objeví naděje na zisk poháru. Do jejich života ale zasáhne problematická minulost... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film očividně sází na charizmatický hlas The Rocka, kterého však scénář strašně zaškatulkoval a přisoudil mu roli ustavičného mentora, který vede sice bojovné a povzbuzující, ale zároveň zdlouhavé a v jisté obměně se opakující monology. Xzibit nedostal téměř žádný prostor, dvouhodinový film by šel s nejklidnějším svědomím o 40 minut zkrátit, jak to dopadne, je každému jasné od úvodních titulků, film na vlas kopíruje schémata snímků s podobnou tématikou. Zklamání. Přál bych si, aby Rock natáčel filmy alá Rundown nebo aby se vrátil do wrestlerského ringu a pokračoval ve svých grimasách se zdvihajícím se obočím, které jeho fanoušci tolik žrali...30 miliónů dolarů(rozpočet)/41,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Neškodný film, kterou svou kvalitu v určitých místech má. Hlavně se tu dost hraje na „city“ a společenské útrapy party mladých výtržníků a vrahů, kterak docílili nápravy – tedy alespoň někteří z nich. Nechybí pár drsnějších pasáží, trocha té společenské etiky, emoce, přátelství, smrt i sportovního nadšení. Našel bych tu pár slabších pasáží, které mě moc nebavily, ale jako celek jsem si to docela užil. Dwayne Johnson podal slušný výkon a stejně tak i někteří ostatní. Pár postav tu taky bylo zajímavých, zápasy měli „šťávu“ – tedy alespoň některé a hlavně ty Mustangů s Pantery a potěšili i archivní záběry a rozhovory se skutečnými aktéry tohoto příběhu podle skutečné události. Průměrná záležitost, kterou si možná ještě v budoucnu znovu pustím. ()

Reklama

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Sama bych si to nevybrala, film mi byl pusten v autobuse. Jde o desny sladak typu: charakterni dospelak nauci male gangstery, jak byt spravnymi hochy (aneb Panu uciteli s laskou po stopadesate). Ale dalo se na to divat, misty jsem se zasmala, prestoze jsem film videla v portugalstine se svou slovni zasobou citajici cca 50 nejbeznejsich slov a frazi (pri sledovani jsem se naucila 51. - do prdele) a postupne vic a vic mekla. Roneni slz zabranil az kycovity konec, nastesti odlehceny opet trochou humoru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vidieť rozcíteného The Rocka bolo celkom zaujímavé.Ale inak nič prevratného. Športová stránka bolo asi to najlepšie čo môže film ponúknuť, aj keď americký futbal je pre mňa španielska dedina. Hlavná kostra príbehu o mladých výrastkoch ale nemá čo ponúknuť - klasické klišé už sto krát videné, o chalanoch, ktorých dokázal napraviť šport a spoločný cieľ. Už nie drogy a krádeže, už len futbal... Slabší priemer. 55/100 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama z prostředí amerického fotbalu, opřené o skutečné události. Pokolikáté už, chce se mi říct, přesto je tento film trochu jiný. Problémy mladistvých delikventů, kteří pod vlivem domovských gangů sklouznou po šikmé ploše až na samotné dno, jsou skutečným problémem, který trápí americkou společnost a toto je zajímavý způsob jak s tím bojovat. Po stránce filmařské je příběh adekvátně ošetřen, sportovní stránka věci je slušivě nasnímaná a scénáři se daří balancovat na hraně dojemnosti a uvěřitelnosti ve snesitelné míře. Dwayne Johnson, který jak se zdá opouští škatulku "o hraní se pokoušejícího wrestlera" a stává se plnohodnotným hercem, se do role hodí a vhodně jsou vybráni i členové mládežnického týmu. Nejhůře tak z celého filmu vychází výkon rapera Xzibita, který se sice snaží, ale víc než cokoliv je směšný. 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Willie Weathers (Jade Yorker), bratranec Rogera (Michael J. Pagan), ktorý bol zabitý vo filme, je založený na skutočnej osobe s menom Michael Black. Po tom, ako opustil Camp Kilpatrick, hral za Washington State a následne na to sa dostal do NFL, kde hral za tímy Dallas Cowboys a Seattle Seahawks. (TomasB.)
  • Kouč Sean Porter, kterého ve filmu ztvárnil Dwayne Johnson, byl ve skutečnosti běloch. (Petulka88)
  • Vo filme môžeme vidieť, ako kouč Sean Porter (Dwayne Johnson) vymýšľa nové logo pre klub a vymyslí také, na ktorom je bežiaci kôň. Takéto logo má kanadský klub Calgary Stampeders, za ktorý v roku 1995 hrával obrancu sám Dwayne Johnson. (ShortyIC)

Související novinky

The Rock bude rychlejší

The Rock bude rychlejší

08.05.2009

A dost možná i zběsilejší. Konečně! McG sice dementoval internetové klepy o tom, že si Dwayne Johnson zahraje hlavní roli v jeho 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo (top kandidátem na… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Reklama

Reklama