Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chris Gardner (Will Smith) je otec tříčlenné rodiny, který se zoufale snaží najít takovou práci, aby dokázal uživit sebe a své nejbližší. Přestože vyvíjí obrovské úsilí, aby udržel rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho pětiletého syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovat psychickému stresu z permanentní finanční krize a po těžkém rozhodování je opustí. Chris, který je nyní svobodným otcem, se i nadále všemi možnými způsoby snaží najít lépe placenou práci. Nakonec dostane možnost přihlásit se na praxi do prestižní firmy, která se zabývá obchodem s akciemi. Přestože se v úvodní fázi musí obejít bez jakékoliv finanční odměny, nabídku přijme a doufá, že na konci stáže na něj čeká regulérní pracovní nabídka a s ní i slibná budoucnost. Vzhledem k nulovým příjmům je však i se svým synem brzy vyhozen z bytu a donucen přespávat v útulcích pro bezdomovce, na autobusových zastávkách, na veřejných záchodcích a dalších místech, kde je ten trochu možné. I přes všechny nástrahy osudu však Chris nijak nepolevuje ve své snaze být milujícím a starostlivým otcem, v čemž mu nejvíce pomáhá láska a důvěra, kterou v něj Christopher vkládá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (650)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Conrad .. Milé, malé, skromné, smutné, reálné .. a výsledný poctivý doják je téměř na dosah. Možná to je největší problém - ten průhledný tah na emoce. Otec a syn Smith - Smith jsou naštěstí přesvědčivě a dostatečně vysoko nad hereckým průměrem. Škoda, že nad tento průměr nevystřelil i scénář. Ještě že Gabriele Muccino dělá co se dá a spoustu zádrhelů jemně uhlazuje. Všechny ovšem neuhladí... 70%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Podle skutečného příběhu…. Chris Gardner je smolař. A vy neustále čekáte, že se to otočí. Věříte. Doufáte. Stejně jako Chris Gardner. Musím poznamenat, že JE HNUS sledovat, jak padá níž a níž. Tolik neštěstí pohromadě se tak často nevidí (ani ho nevyhledávám). Bezradnost a bezmoc umocněná starostlivostí o syna není žádnej romantickej ,,slaďák“. A tak jen optimismus nešťastníka W.Smitha mi dává sílu vydržet, protože se to táhne a táhne. Když konečně přichází chvilka ŠTĚSTÍ, jsem šťasten. A to asi všichni chtěli. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Gabriele Muccino vzal nepříliš atraktivní látku (respektive látku stokrát viděnou) z toho správného konce a inspirován skutečnými událostmi natočil nepřeslazenou (i když nic si nenamlouvejme) typicky americkou záležitost; učebnicově okopírovanou story o tom, kterak se jeden obyčejný muž opětovně staví proti kopci smůly. Vznikl jistým pohledem depresivní příběh o něčem, co již velmi dobře známe z let předešlých, ale opepřený několika drobnostmi, které v daném žánru mile překvapí. Emoce nám Muccino spolu se scénáristou předkládá velmi vkusně, nikoli lacině!! A i když si je divák celou dobu vědom toho, že si „jen“ pečlivě připravuje půdu pro košatý happy-end, moc rád (alespoň u mne to tak bylo) si spolu s Chrisem vychutná ten lahodný pocit vítězství!! Místy tomu skutečně chybí hloubka i více zapamatovatelných scén, ale na druhou stranu leccos zachraňuje hlavní představitel. Respektovaný Will Smith se už nějaký ten pátek pohybuje v epicentru největšího zájmu, v zámoří má nyní skutečně neotřesitelnou pozici, jeho filmy (ať jsou žánrově jakkoliv rozličné) jsou pravidelně komerčními hity a i pro tentokrát, když zabrnkal na vážnější notu, se mu jeho úsilí vyplatilo (otevírací víkend 26 milionů dolarů), okořeněné navíc oscarovou nominací!! Poctivě vykreslil muže, kterému osud hází klacky pod nohy, a opět dokázal všem pochybovačům, jak znamenitým hercem je!! I Thandie Newton odehrála slušný part a včas vyklidila pozice, naštěstí jí scénárista už nevracel zpátky do hry. Mladý Jaden Smith je tatíkovi dobrým spoluhráčem, nechybí mu dětská roztomilost a naopak místy udivuje nefalšovanou přirozeností!! Jejich souhra je pak jednou z největších ozdob celého snímku!! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Civilně zaprášený velký Smith. Přirozeně nehrající malý Smith. Chemie mezi nimi láme klišé na kusy. Předvídatelné, ale většinou vkusné. Emocionální, ale na pilu tlačí s citem. Místy balancuje nad propastí trapnosti. Reaganovská éra načrtnutá jak obrázky z leporela. Jako celek překvapivě milé a funkční. Velmi americké. Ale nic nového neobjevuje. Ani tu Ameriku. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Will Smith hraje slušně, jeho scény se synem jsou výborné a některé momenty jsou, zejména pro táty ve finanční tísni, mimořádně působivé (třeba vystěhování z motelu a noc v metru), přesto jako celek kupodivu zdaleka ne tak silné, jak téma a pověst filmu slibovaly. Místy se "pomalu plynoucí" mění ve "zdlouhavý", některé motivy se zbytečně opakují a spíše než pronášená moudra funguje samotné Garnerovo odhodlání pokračovat navzdory všem ranám osudu. Také on sám zaujme spíše jako otec než snaživý makléřský adept. Pro někoho možná motivační, pro někoho dojímavé, každopádně koukatelné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (26)

  • Vo filme má Christopher mladší (Jaden Smith) päť rokov. V skutočnom živote bol kojencom. (Pat.Ko)
  • Jaden Smith, ktorý hrá Christophera, sa volá celým menom Jaden Christopher Syre Smith. (Pat.Ko)
  • V skutočnosti výcvikový program spoločnosti Dean Witter Reynolds prijal skoro každého, kto zložil výcvikovú skúšku. Gardner (Will Smith) napriek tomu dosiahol vo svojom teste pôsobivých 88%. (Pat.Ko)

Související novinky

Will Smith a remake Karate Kida?

Will Smith a remake Karate Kida?

01.10.2007

No ovšem, taky jsem si klepal na čelo. Will je sympaťák, ale na tohle už je opravdu starý. Samozřejmě, všechno má logické vysvětlení. Will bude pouze produkovat, a to společně s Jerry Weintraubem,… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama