Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 1

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 161)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co třetím Pirátům asi nikdo nemůže upřít je, že každičký dolar je na nich vidět i slyšet. Hodně vidět i hodně slyšet. Což v poslední době u popcornů nebývá zvykem. Výprava, efekty, Zimmerova hudba, kamera... Po technické stránce se vytknout nedá takřka nic. Stopáž rozhodně přepísknutá je, scénář moc není a když tak se utápí v kolonce "všichni kujme pikle na všechny". Jenže tam kde se druhý díl nimral v bezpohlavní rodinné nudě o ničem, tak zde nám Piráti přitemnili a postavy se odklonili z černobílého vybarvení do šedé charakterové zóny, ve které nikdo není svatouškem. A to je dobře, jelikož se "zvážněním" jde ruku v ruce i úbytek humoru a to především toho dětinského. Ne že by zmizel zcela, ale není zde za každou cenu jako v minulé části. Navíc je upozaděna i postava Jacka což je také výrazný klad, který nejvíce napomáhá právě samotné postavě Sparrowa. Prostor na uvolněném místě navíc více než-li zdatně zaplňuje výborný Rush. Přesto zde humor je, kupříkladu "Larry" je gag Monty Pythonovských rozměrů. U třetích Pirátů bude asi především záležet co od nich očekáváte - pokud nezávadné ukrácení času pro celou rodinu jako u prvních dvou dílů, tak zde moc nepochodíte. Pokud technicky precizní podívanou, která má své chybky (respektive někdy až masařky - zbytečné dějové linky, eskapády zviřátek, multiJack apod.) plnou toho správného pirátského nádechu, tak byste této epizodě mohli dát šanci... Navíc tvůrci potěší zdařilou poctou Leonemu s Morriconem. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Úvodní akce trošičku rozptýlila mé obavy, že to bude hrůza. Ta přišla hned v zápětí, když se asi tak hodinu a půl nic nedělo. Pak nastoupil Richards a jeho geniální cameo, pak se chvíli zas nic moc nedělo a potom přišlo nehorázný akční inferno, postrádající špetku rozumu, kde všichni pořád skákali z lodi na loď, vzduchem létali opice, lidé se líbali v bayovských obletech a všechno se zvrhlo tak, že jsem měl chuť uškrtit scenáristy. Koukalo se na to skvěle to uznávám, ale hlavní zásluhu bych přičetl trikům a hudbě. Jinak kde nic tu nic, dvojka je proti tomu skvěle vyvážená a rozumně ukočírovaná. Navíc Verbinsky cituje nespočet momentů z jedničky (dokonce ukradl jeden záběr z dvojky, nezbeda) a nebojí se brát ani jinde... pocit deja vu jsem měl několikrát (Leone scene sucks). Sečteno a podtrženo, je to velké, vypadá to draze, má to víc konců než Návrat krále a Keira JE sexy ;) ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná tendence vyznačující se všemi hollywoodskými nešvary - s dalšími díly roste rozpočet, stopáž, monumentálnost, nabubřelost a emancipace (nic proti ní v rozumné míře ;-)) a klesá kvalita scénáře, počet zajímavých, vtipných a originálních okamžiků. Jako klad se s přimhouřením oka dá vzít dynamická Zimmerova hudba (i když tentokrát je oproti minulému dílu ještě mnohem víc inspirovaná, kde se dalo - slyšela jsem tam leccos od Morriconeho po Goldsmithe, ale akční motivy na pirátské "yo-ho" jsou fajn) a samozřejmě okamžiky, kdy je Jack Sparrow ve své staré formě. Bohužel, není v ní tentokrát po celou dobu, třetí film je prostě třetí film a nápady docházejí... Dávám 50% a rychle odtud mizím, než si to svoje nadhodnocení ještě rozmyslím. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mno, vzato kolem a kolem jsou třetí Piráti docela zklamáním. Děj je roztříštěný, akce nepřehledná a vtípky převážně trapné. Přesto jsou tu i nějaká ta pozivita. Příběh jako takový je vymyšlen vcelku chytře, obzvlášť potěšil vývoj postavy Elizabeth (jo, mám pro Keiru slabost...), pár scének je vydařených fakt extrémně (malý spoiler!!!! - svatba - konec spoileru!!!), počítačové triky jsou na skvělé úrovni (až na výjimky), stejně jako přesný hudební doprovod, no a ta opička je fakt zatraceně cute. Takže, ač výsledek je rozpačitý, na 4. Piráty se těším. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl spoustů lidí zklamal,ale já pořád zůstávám u plného počtu.Pamatuju se,jak jsem seděla přes dvě hodiny v kině,bolel mě zadek z nepohodlných sedadel..ale i tak jsem byla spokojená.Will a Liz nedostali úplně zasloužený happy end,jaký jsem čekala,ale zůstali spolu a to mne potěšilo.Hlavní chybičkou třetího dílu je nejspíš ta překombinovanost a spletitost,při které se člověk chvilkama ztrácel.Když to navíc porovnám s jedničkou-no,je to o dost slabší.Ale pro mě pořád vtipné a zábavné.Možná bych ubrala na té ukecanosti a bylo by to hned o něco lepší.Ale co mě vážně zaujalo byl začátek v Singaporu,který mě neskonale pobavil. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Scéna, kdy se Kalypsó (Naomie Harris) na palubě Bludného Holanďana rozpadá na tisíce krabů, byla točena tak, že na herce byly pouštěny modré molitanové míčky, které pak byly pomocí počítače nahrazeny digitálními kraby. (Siriuss)
  • Ve své době s oficiálním 300milionovým rozpočtem nejdražší filmový projekt v historii kinematografie. O správnosti investice studia Disney svědčí i americké tržby, které se za první víkend promítání (25. – 27. 5. 2007) vyšplhaly na 114,5 milionů amerických dolarů a po Spider-Manovi 3 (151,1 milionů) to byl druhý největší "opening" v dějinách. Oproti pavoučímu superhrdinovi ale Piráti drželi rekord v počtu kin uvádějících snímek s neskutečným číslem 4 362. Piráti se udrželi na první příčce amerického žebříčku i následující víkend a přes vysoký propad se celkové tržby nakonec dostaly na 307,6 milionu. První díl Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003) v USA utržil 305,4 milionů dolarů a druhý díl Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006) 423,3 milionů. (imro)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama