Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 163)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže byl první díl originální, vtipný a velmi zajímavě zpracovaný, a druhý díl z prvního těžil, ale stále měl šťávu, tak třetí díl je vyprahlý, suchý a ničím nezajímavý. Přestože je ze všech nejdelší a skoro tříhodinový, nenašel jsem jediný silnější moment, dá se říci, že to jsou tři hodiny nudy. Jen konec je trochu lepší, ale předchozí velké nic nezachrání. Snad se tvůrci nepustí do čtvrtého pokračování, skončilo by to nejspíše katastrofou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že pirátske nápady boli zrelé na odpočinok už po druhom diely, posledný diel trilógie tento fakt vyvracia. Kapitánu Jack Sparrow natiahol svoju dobrodružnú, bláznivo akčnú výpravu na takmer tri hodiny, pridal na komplikovanosti deja a ja som myslel, že tak so svojou Čiernou Perlou rýchlo klesne ku dnu. Na moje prekvapenie a dobrý pocit sa tak nestalo. Pribudlo postáv, dej je trošku zváštne zmixovaný, no nie až tak neprehľadný akoby sa na prvý pohľad zdalo. Čo ma však trošku vytáčalo, bola zvýšená pozornosť na Elizabeth Swann (Keira Knightley). V predchádzajúcich dieloch inteligentne a vkusne dopĺňala chlapské zloženie, no jej hrdinské črty v tretej časti mi liezli krkom. A pri predvojnovom príhovore posádke (v porovnaní s povzbudzovaním Mela Gibsona v 'Braveheart', v ktorom mi po chrbte behal mráz) som sa cítil až trapne. Ale to je asi tak všetko, efekty bravissimo a Verbinskemu môžem vďačiť za ďalšiu vydarenú (fantasy) trilógiu. 85%. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku - Na konci světa jsou v opravdovým velkofilmem se vším všudy. Monumentální příběh, citace klasických filmů, veliké množství lokací, odkazy na předchozí díly a samozřejmě i mnoho hrátek s divákem, na druhou stranu se dočkáme také překombinovaného děje, samoúčelných scén a přehnané velkoleposti v některých scénách. Tvůrcům by se rozhodně vyplatilo držet se více při zemi, neboť scénář - samozřejmě trochu upravený - mohl opravdu dobře dopadnou. Jenže to by se muselo vystříhat několik zbytečných scén a kratší stopáž se dneska nenosí. Nejzajímavější na tomto pokračování je, že se naplno odvrací od svých starších bratříčků a už od začátku si razí vlastní cestu. Uvodní scéna s příšerným zpěvem ("Píseň již zazněla." OMG) a i ta následující z potemnělého Singapuru překvapuje svou nezáživností. Chow Yun-Fat není vůbec zajímavý a nedokáže strhnout diváka podobným způsobem jako Keith Richards (opravdu výborný!), který si v mnohem větší konkurenci dokázal získat celou scénu jen pro sebe. Celou situaci pak paradoxně zachraňují staré postavy, které pro větší zábavnost neustále mění své postavení v příběhu (to se opravdu povedlo). Konec světa, který figuruje v názvu, je trochu překvapivě jedno z míst, které ve filmu vůbec nemuselo být, jenže autoři nejspíš až moc uvědomují potenciál několika scén, které by jinde nevyužili (Dole je nahoře, krabi). V této fázi působí neskutečně rušivým dojmem přílišné množství Jacků, sám jsem vůbec nepochopil, co je tím sledováno (až na scénu s mozkem trapas). Příběh začíná prakticky samostatně fungovat až ve fázi, kdy se uzavře první rovina, tedy pátrání po Jackovi a vysvětlení účelu toho všeho. Bill Nighy je skvostný jako vždy a už při prvním nastoupení na jeho palubu začíná mít film grády. Je moc dobře, že jeho roli tvůrci rozšířili do většího kontextu, jen škoda, že to vůbec nedotáhli a opět se nechali zklamat svým šestým smyslem (lepší efektivnost jedné scény než potěšení diváka z celé roviny příběhu). Další povedenou částí je děj odehrávající se v pevnosti z vraků, za prvé tu vystupuje bezvadný Keith Richards, za druhé je tahle lokace opravdu povedená a za třetí i samotný příběh zde má jasné obrysy a nikdo tak nemusí tápat. No a vše co následuje - samozřejmě krom extrémní užvaněnosti některých scén - též stojí za to. Jak už jsem poznamenal, ufiknout závěr, přepsat střed a trochu předělat konec a mohli bychom se opravdu bavit. Víceméně otevřené ukončení děje mi moc nevadilo. Díky unylému (a bohužel dost dlouhému) začátku a několika opravdu nepovedeným scénám dávám silnější dvě hvědzdičky, tenhle díl neni tak dobrý jako původní film a s tím předchozím je na podobné úrovni (i když u toho jsem se tak často nenudil). ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jsem nepříjemně překvapen.. Opravdu jsem se po těch nepříjemných recenzích a hodnoceních bál, že to Verbinski do třetice (jak ve své trilogii, tak do třetice trojek tohoto roku..) zkazil a po..., ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Proto jsem tak opačně překvapen, jak je možné tak nízké hodnocení.. Vždyť to bylo minimálně stejně dobré jako dvojka, skvělé uzavření série s otevřeným závěrem (jedním z nejlepších a nejvtipnějších jaké jsem kdy viděl..), novými postavami (zlý dobrý pirát Chow je opravdu silnou stránkou filmu, škoda té jeho jemné nadbytečnosti), zajimavým cestováním po podsvětí a hlavně mega bitvou v závěru a Keirou v čínském šatu.. mňam. Johnny Depp je sice vtipný trochu násilněji než před tím, zkrátka to nejde tak volně, ale stále má skryté esa v rukávu a scény v pirátském městě mně pernamentně rozesmívají.. Davy Jones také úplně nevyužit, ale ten těží z nových okolností a překvapivých odhalení.. věštkyně zase dostala mnohem více prostoru než bylo zdrávo.. Ale v celku se to stejně docela ztratí a dokážu si to užít bez velkých ztrát (mozkových buněk..) Poetický úvod se skvělou písní je parádní.. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

50%. Pekelně užvaněné, natahované a přitom chladné. Desítky zvratů a podrazů, ale nic co by z nich pro diváka vyplývalo. A i té akce a fórů je proklatě málo, na čemž nic nezmění ani monumentální finále. Óda na Hanse Zimmera a skvělou technickou stránku, nic víc. Výrazný propad po přechozích dvou dílech, který nezachrání ani citace Leoneho a spoooousta viditelných peněz. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Rada pirátů skutečně existovala. Pobřežní bratrstvo byla volná koalice pirátů a bukanýrů, která působila v 17. a 18. století v Atlantském oceánu, Karibském moři a Mexickém zálivu. Měli základnu na ostrově Tortuga u pobřeží Haiti a v Port Royal na Jamajce. Bratrstvo tvořili původně francouzští hugenoti a britští protestanti, ale do jejich řad se přidávali další dobrodruzi různých národností, včetně Španělů a Afričanů. (Rodriguez)
  • Poprvé v této filmové sérii můžeme vidět obličej Davyho Jonese (Bill Nighy). (griph)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama