Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 161)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ted Elliot, Terry Rossio / Stuart Beattie, Jay Wolpert | Hudba: Hans Zimmer | Produkcia: Jerry Bruckheimer | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Jerry Bruckheimer Films | Rozpočet: 300 miliónov $ | Tržby: 963,420,425 $ || Začiatok bol fakt veľkofilmový. Chcel pôsobiť tvrde a vážne. Táto chladnosť však pretrváva počas celého filmu, a okrem dajakých blúdení po rôznych častiach sveta si z toho filmu nič nepamätám! Mám pocit, že niekedy by páni producenti mali myslieť aj na dej, nie len na vizuálnosť a doláre v kapse. Tak to bude čím ďalej, tým horšie. A že trilógie sú odsúdené na úspech a na kasový trhák? Radšej len na to druhé. Ješššis, miliarda dolárov? Oprava: Musím uznať, že môj dojem u prvej projekcii bol nespravodlivý. Teraz, keď som si to pustil znova po roku, vysporiadaný s dejovými linkami z druhej časti, a nezaspal som ani na minútu jak napoprvé, musím zvýšiť hodnotenie. Tá vizualita a ohromujúci zvuk (ktorý som si tentokrát vychutnal v THX) za diabolských ,,tristo miliónov amerických dolárov,, som proste na prvý krát nestrávil. Nuž, tentokrát som to zožral, kupodivu aj stou scénou, keď Bloom na lodi ,,žmurkajúco,, prežíva preslov Knightley - natom sa človek fakt zabaví :D Ps: Hlavná hudobná téma je jedna z najlepších vôbec. A pritom je zarážajúco jednoduchá. Ale sakra čo sa divím, veď je to Zimmer, nie?... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sice slabší čtyři hvězdičky, ale i tak pořád čtyři hvězdičky. Strašně ukecané a jde vidět, že tvůrcům již tak trochu docházel dech. Což se projevilo především ve spoustě vtipných gagů a dialogů. Ty často vyzněly docela křečovitě a přemrštěně, i naproti tomu, že jsem jimi byla slušně pobavena. Dlouhá stopáž mi nijak nepřekážela, protože do ní tvůrci jakžtakž dokázali "nacpat" celkem napínavý a rychlý děj, líbivé vizuální efekty a osvědčené charaktery postav. Toto vše dokázalo ještě poměrně zdatně udržet linii a zajistit tak efektní podívanou. Doufám, že Piráti naberou nové síly a s dalším dílem se vrátí plni energie a pod novým velením nám všichni ukážou, že na "Konec světa" ještě rozhodně nepatří. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Dějové veletoče a ukecanost trojky ´Pirátů´ mi hodně připomíná náš slovutný parlament. Nekonečné hádky a půtky, tu hrané pro oko diváka, tu míněné vážně, navenek vystupujete jako nesmiřitelní rivalové, ale v zákulisí mimo zraky veřejnosti si v objetí klidně přiťuknete i "pirátským rumem", v jednu chvíli si div nepadnete do náruče a hned vzápětí byste si klidně nůž do zad vrazili a prase aby se v tom vyznalo. Obdivuhodná precizní výprava a triky zaslouží absolutorium, závěrečná válečná řežba hodně zvedá výsledný dojem, ale za to více jak 2-hodinové (!!) UŽVANĚNÉ politikaření by tvůrci zasloužili přivázat ke stežni a zlískat záda. Anebo ještě lépe - 2 týdny v kuse inhalovat fusekle Jacka Sparrowa. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

A jsou zase tady, nechtěl jsem je vidět, chtěl jsem se jim vyhnout, ale nakonec jsem stejně neutekl. A víte co? Díky nulovým očekáváním s vyhrocenou nenávistí vůči předchozí časti, se mi závěr vysloveně líbil. Ne, že bych tekl v sedačce blahem a vynášel Verbinskiho do nebes, ale po ukecaně nudné a humorně zoufalé dvojce prostě musím ocenit, že tahle fašírka má alespoň tah na bránu, ve kterém se díky bohu ztratí vyčpělý Depp a místo něj zazáří výborný Rush. A akční finále je vysloveně lahůdka. 7/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Piráti Karibiku: Na konci s dychom? Zveriť tak ambicióznu tématiku do rúk niekoho ako je Gore Verbinsky bola asi chyba - už predošlé diely čo-to dokazovali, no až tento naplno odhaľuje jeho neschopnosť dať scénam aspoň nejaký šmrnc. Ale hlavná chyba je asi niekde inde, z filmu sála scenáristická bezradnosť, humoru výrazne ubudlo a na jeho úkor pribudlo naopak množstvo samoúčelných dialógových scén. Najviac na to doplatil chudák Johny, ktorý nemá čo hrať a nielenže ho výkonom prekonáva charizmatický Geoffrey Rush, ale v niektorých momentoch už aj Keira Knightley idúca na pol plynu, čo je tak trochu smutné. Ešteže je tu vynikajúci Zimmerov soundtrack, ktorý má azda len jedinú chybičku - zaslúžil by si lepší film. 50% ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Scéna, kdy se Kalypsó (Naomie Harris) na palubě Bludného Holanďana rozpadá na tisíce krabů, byla točena tak, že na herce byly pouštěny modré molitanové míčky, které pak byly pomocí počítače nahrazeny digitálními kraby. (Siriuss)
  • Tajemná mapa světa, která ukazuje na konec světa, měla mít nejprve tvar čínské lucerny. Celý svět by se ukázal po rozsvícení. (Siriuss)
  • Ve scéně, kdy je rozstřílena loď pod vedením lorda Becketta (Tom Hollander), se trosky od lorda odrážejí jako pingpongové míčky, což je nesmysl, jelikož v reálu by úlomky dřeva měly přinejmenším roztrhat jeho oblečení a také ho poranit. (dom156)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama