Reklama

Reklama

Na život a na smrt

Podzemní garáže jsou záhadným a strašidelným místem, zvláště když vás pět pater pod zemí začne pronásledovat černý vůz, který vám usiluje o život! Tomovo auto nejde nastartovat, výtahy nefungují a únikové východy jsou zamčené... jedinou nadějí na záchranu, je dostat se ven. (TV Barrandov)

Recenze (7)

topi80 

všechny recenze uživatele

Ač oceňuji tvůrce, kteří si při tvorbě filmu vystačili s kamerou, pár auty a opuštěným podzemním parkovištěm, musím říci, že mě film bohužel nijak nepohltil, nepolekal a ani nepřekvapil nějakým zajímavým koncem. V tom ostatně nechyběla ani tradiční smrtonosná okecávačka. . ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazila v televizi zcela náhodou - nic jsem neočekávala, ale začátek mě vcelku zaujal, tak jsem byla zvědavá jak dopadne, a vydržela až do konce. Jedna podzemní garáž, herce by šlo na prstech jedné ruky spočítat, scénář chvilkama slabší, ale na druhou stranu sem tam i zajímavá scéna, no a kamera docela mile překvapila - takže suma sumárum - výkvět kinematografie to není, ale vyslovená tragédie také ne. Slabší 3*. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Ultralevný - wikipedie uvádí budget 50.000 dolarů - béčkový thriller natočený na vyblitý digitál, takže vypadá až amatérsky, ale tak hrozné to není. Scenárista a režisér v jedné osobě se odpíchl od  Spielbergova Duelu, na který je tady hned několik narážek (hrdina pojmenovaný po hlavním herci z Duelu, červené auto s vyjukaným obrýleným chlapíkem, které projede kolem hrdiny, záběry kovbojských bot záporáka obcházejícího auto), ale jeho film jinou cestou. Místo předjíždějícího duelu dvou mužů v autech na dálnici dostáváme běhačku a whodunnit vyvražďovačku v rozlehlé noční garáži (dva roky před podobným P2), prokládanou flashbacky (které kupodivu neslouží jen k natahování stopáže). Prostředí garáže má atmosféru, i s tak zanedbatelným rozpočtem se zdemoluje několik aut/budek a i když scénář žádné zásadnější napětí nevykřeše a kamerově, hudebně i herecky to taky není žádná hitparáda, úplná nuda to nebyla a aspoň trochu zvědavosti na závěrečné - nijak úžasné - odhalení identity vražedného řidiče to vzbudilo. Což je další zásadní rozdíl oproti Duelu - že se tu dozvíme identitu vraha a jeho motivaci. Videorecenze se spojlery zde - https://www.youtube.com/watch?v=WrWIAHUTElY ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Napinavy trosku acknejsi snimecek. Dobry napada, levne provedeni. Ale jak uz psal Smileface, ty flasbacky jsou trosku zbytecne ale zase si clovek odpocine od napinaveho filmu a ma se zase za chvili na co tesit. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý dílko. Jde vidět, že autoři chtěli natočit akční trhák za málo peněž. Throttle obsahuje občasné nelogičnosti a to film zvytečně degraduje. Většinu stopáže se hlavní hrdina honí po garážích s velkou čenou dodávkou. Aby nebyl děj tak fádní, zvoliti autoři prostřihované flashbacky z předchozího života, jenž se objevují pravidelně asi tak po dvaceti minutách. Nakonec se ovšek ukáže, že jejich děj nemá naprosto nic společného s tím, co se děje v garážích, což považuji za největší hrubku. Ale 50% dát musím za snahu ušetřit rozpočet a přitom pobavit, což se určitě povedlo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama