Reklama

Reklama

Hrobník

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 1994, 22 min

Režie:

Roman Vávra

Obsahy(1)

Dokument Romana Vávry je portrétem hrobníka na hřbitově nedaleko Hostivic u Prahy. S použitím synchronních výpovědí a úvah hlavního hrdiny mimo obraz je budován portrét hrobníka. Vzhledem k umístění hřbitova u silnice a železnice vznikají zajímavé souvislosti, které autor dokumentu obratně využívá. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

sator 

všechny recenze uživatele

Tu studnu mi hygienici zavřeli, tak jsem na ni dal cedulku se zkříženými hnáty, ale vodu piju dál, to by byla škoda :-) ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Ústřední postava dokumentu je zajímavá, chrlí ze sebe jednu podivnost za druhou a přitom dokáže působit docela normálně. Bohužel hůře artikuluje a má poněkud neurovnaný slovní projev, ve kterém neustále opakuje slova typu "že jo" a "vlastně", což trochu ničí dojmy z jeho historek. Na druhou stranu to přidává na jisté reslističnosti a specifičnosti výpovědi. Kamera působí občas nerozhodně, když krouží trochu ve vzduchu nebo ořízne kus holubníku. Zvuk rádia nebyl úplně dobře vyvážen, neboť při již zmíněné neideální artikulaci hlavního hrdiny způsobuje občasnou nesrozumitelnost. Filmem se proplétá postava neznámé slečny, která diváka dokáže napnout a zatáhnout do děje, ale její přítomnost byla nedostatečně vysvětlena. Stejně tak i další postavy se ve filmu pouze mihnou a nezanechají nějaký hlubší zážitek, který by mohl ukázat pohled na hrobníka i z jiné strany, než co se divák dozví z jeho monologů a pohybu před kamerou. *** Ve zkratce: Hrobník hledá ženu, která patří do 1% populace. ()

Reklama

Reklama