Reklama

Reklama

Život v moři

  • Česko Život v moři 3D (více)
Trailer
Kanada / USA, 2006, 41 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Ponořte se do světa IMAX ve filmu, který přináší divákům jediněčnou možnost setkat se tváří v tvář s obyvateli podmořských hlubin a být tak svědkem jejich kouzelného života. S filmem Život v moři 3D objevíte neprozkoumaný svět pod hladinou moře, jehož základem je nutnost spoléhat se jeden na druhého a tak přežít. Film natočil světově uznávaný režisér Howard Hall, který produkoval také první 3D film z oblasti podmořského světa pro kino IMAX "Tajemné hlubiny 3D" jež se stále těší velkému zájmu diváků.

Dokonce ani většina z těch, kteří se aktivně potápí, se dosud nesetkala s těmito živočichy a neviděla, jak se chovají v přítomnosti jiných zvířat. Život v moři 3D obsahuje záběry, které Howard osobně ještě nikdy během své dlouhé a rozmanité filmové kariery nezachytil. Tito podmořští živočichové jsou děsiví, krásní i legrační zároveň – jde o názornou ilustraci úžasné rozmanistosti života.”

Kvalita tohoto 3D filmu je důkazem úspěšného spojení spolupráce společnosti Warner Bros Pictures s talentem režiséra Howarda Halla a producentů Michele Hall a Toni Myers.”

Film získal prestižní cenu PANDA za Nejlepší velkoplošný film. Ocenění si převzali zástupci kina IMAX na festivalu Wildscreen 2006, který se konal v Bristolu ve Velké Británii. PANDA je přední ocenění udělované přírodovědeckým filmům či projektům a je v této oblasti stejně významnou cenou jako např. americký OSCAR. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

nash. 

všechny recenze uživatele

Fascinující a krásný výlet, který k tomu, aby předvedl ty nejfantastičtější tvory nemusel sahat ke sci-fi a speciálním efektům, a k tomu aby ukázal jak člověk svou zaslepeností a bezohledností ohrožuje křehkou rovnováhu podmořských ekosystémů, nepotřeboval víc než pár slov a záběrů, ve výsledku účinějších než většina zelené propagandy. Ten zbytek byl prostě výbornou Elfmanovou hudbou podkreslený fantastický výlet do světa, kam se málokdo z nás podívá. Světa plného barev, smrti, krásy i naděje. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Možná že v Cameronových Tajemných hlubinách bylo pár úžasnějších záběrů. Ale i tak je Život v moři parádní imaxovská atrakce. Komentář mi dokonce nepřišel tak pitomý, jak jsem z podobných dokumentů pro tato velkoformátová kina zvyklý. Jako bonbónek navíc je tu pro fajnšmekry slušná porce Elfmanovy Serenady Schizophrany (70%). ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již tradiční IMaxový dokument. Komentář určený pro školní mládež a založený na zajímavostech podmořského života spíše než na nějakém společném přírodovědném tématu. Na závěr samozřejmě nechybí laciné ponaučení. Potud je vše při starém, ale technicky je konečně na co se dívat. Ty tam je obvyklá strnulost, nedynamyčnost, nuda a korektnost. Vidíme lovící dravce v akci, různé souboje apod. Tvorů se vystřídá mnoho a každý ze zúčastněných dostal od tvůrců svých pět minut slávy. Navíc vše podbarvuje dokonalá hudební složka Dannyho Elfmanna. Spolu s Vesmírnou stanicí 3D zatím nejlepší u nás uvedený velkoformátový trojrozměrný dokument. ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Tento film by se měl paradoxně jmenovat spíše Smrt v moři, protože nemine minuta, kdy by nějaký nebohý živočich nebyl za velmi nechutných zvuků rozkousán, rozžvýkán, vysát. Podle mého názoru je to pro děti velmi nevhodné a to, že je to prezentováno jako opak, je velmi zarážející. Existuje-li nějaký žánr gore přírodních dokumentů, tak tohle je jeho zřejmý představitel. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hudba - Dany Elfman a Deborah Lurie. Narrated (vypravěč) Johnny Depp a Kate Winslet. Nejkrásnější a nejpoutavější ryba toho dokumentu je Rozedranec. V poslední době jsem viděl spoustu 3D dokumentů (Koupil jsem si 3D TV) a už můžu hodnotit i filmy tohoto druhu. Zatím nejzajímavější byl příběh nazvaný Dinosauři - Giganti Patagonie, nejhezčí na efekty jsou zatím Žraloci no a tenhle 3D dokument je nejpestřejší, nejúchvatnější a nejbarevnější. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama