Reklama

Reklama

Na cestě - Série 1 (2006) (série)


Na cestě po severním Vietnamu (S01E07)

(epizoda)
Česko, 2006, 28 min

Režie:

Jana Boršková

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

O socialismu se ve Vietnamu píše i mluví, ale velmi nápadně ho už pár let vytlačuje kapitalismus v rudém hávu. Díky němu se v zemi daří i pivu Pragold, které téměř v samém srdci Hanoje vaří český sládek. V místní hospodě si pak k pivu můžete dát nefalšovanou dršťkovou, smažák či řízek s bramborovým salátem. Ale k Vietnamu spíš patří had na sto způsobů. Nebo Dračí zuby, což ovšem není kulinářská pochoutka, ale hory vyrůstající z hladiny Tonkinského zálivu, který se postupně stává vyhlášeným asijským letoviskem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je skutečně rozdíl mezi severním a jižním Vietnamem. Ale spíše než v ekonomice v myšlení lidí. Byl jsem tam a prostě i když už hodně dávná, přesto je bývalé americké působení v této části světa znát i v 21. století. ()

Budweiser 

všechny recenze uživatele

Komentář k dokumentu mi připomínal zobrazení Slovenska v Eurotripu nebo Hostelu. Někoho možná pobaví, mě teda ne! Tak například - Obchodní centrum komentátorům připomínalo Holešovickou tržnici, ještě si k tomu přidejte nutnou dávku ironie. Naopak zrychlené záběry průjezdu křižovatkou nebo lodí u přístavu byl víc než zajímaví. Až jsem se divil, že nedošlo k nehodě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama