Reklama

Reklama

Akrobat

  • Jihoafrická republika Flyer, The
Jihoafrická republika, 2005, 91 min

Obsahy(1)

Kieren je obyčejný chlapec z ulice, o jehož životě rozhoduje pouliční gang, ke kterému patří. Jednoho dne se ovšem pokusí okrást akrobata Anderse, který ho chytí a donutí ho odpracovat si zločin v tělocvičně, kde se na hrazdách učí akrobati létat. Kieren se dostane do úplně nového prostředí, které mu učaruje. Když je pak jeho bratr Spies zatčen a gang rozprášen, odchází k Andersovi a začne se učit. Stane se výborným akrobatem, ale jeho minulost je mu stále v patách. Citlivý film, který je postaven na silném příběhu o vztahu opuštěného chlapce a cílevědomého učitele, ukazuje Kapské Město v jeho syrovosti a bezútěšnosti. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Já bych tento film určitě nechtěla nijak hatit, ale na mě The Flyer působil laicky, a neopravdově. Příběh sám o sobě nic nenapovídal a byly tady vidět místa, která byla spíš výplní, než středem kvalitního děje..Jediné, co mi tady bylo sympatické byli herci, a obzvlášť hlavní hrdina, který dával do svého pohledu celé své já. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh z Jižní Afriky. Dalo by se možná i říci, že při troše představivosti by se mohlo jednat o film ze života. Chlapec Kieren žije na ulici, jednou přepadne muže, který vede akrobatickou skupinu, ten ho ale vyhmátne a donutí ho si onen zločin odpracovat. Kierena akrobacie zaujme a sám se stává akrobatem. Potom se film věnuje Kierenovi jako mladému odrostlému muži. I když děj je snadno předvídatelný a žádné vyložené překvapení v sobě neskrývá, přesto je tenhle film úžasně lidský a velmi dobře provedený. A to nejen dějově či herecky, ale i volbou scenérií. Divák tak dostane možnost si vychutnat mimo jiné také procházku po pláži v Jižní Africe. Uznávám, že film mne kromě jiného zaujal nejvíce právě místem, kde byl natočen. Pokud si dobře vzpomínám, tak jihoafrický film jsem dosud žádný neviděl. Ale samozřejmě nejen tento fakt hraje v mém hodnocení roli. Film se jako celek povedl, je to krásně koukatelné a nejsou tu téměř žádná hluchá místa, prostě jsem se nenudil a film mne zaujal, a to je asi to nejdůležitější. Takže s výsledkem jsem spokojený a dávám čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Myslím, že to je první Jihoafrický film, který jsem viděl. Udělal na mě velmi dobrý dojem, který kazil jen dabing dětských postav. Ta úžasně nepřirozená intonace mě opravdu tahala za uši. Dabing ostatních postav byl slušný. Myslím, že kvalitě filmu nijak neubírá ani v podstatě prostoduchý a přímočarý děj s celkem očekávanými zápletkami. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama