Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

Wienczaa 

všechny recenze uživatele

Naprostý skvost hororové tvorby s vynikajícím psychedelickým podtextem, doplněný brilantně amatérskými hereckými výkony a lehce roztřesenou kamerou. Tento film je něco jako mercedes třídy G, na první pohled nevzhledná plechová krabice. Ale když se s ním projedete za nic jiného byste jej nevyměnily. Jediný důvod proč jsem nedal 5 hvězdiček je že se ve filmu objevuje velice talentovaný herec neznámého původu oblečený do renesančního potápěčského kostýmu, který jezdí s nemocničním lůžkem. Předvádí zde skvělé výkony, mohl se ve filmu vyskytovat častěji. Ale jinak opravdu výtečný film. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Z námětu se rozhodně dalo vytěžit víc... Toto je jen slepenec několika scén, v nichž postupné odhalování minulosti sanatoria působí vyloženě rušivě a zpřeházené pořadí scén tomu taktéž nepřidá. Scénář v podstatě nebyl a dialogy jsou tak dementní, že se jim nedá ani smát... Po technické stránce celkem v pohodě, prostředí snesitelné a občas se objeví i nějaký ten dobrý bububu nápad (provedení je pak horší, ale je fajn že tvůrci měli alespoň ty nápady :D), ocenil jsem i přitomnost krve... Herecké výkony, ehm kreace se s přimhouřenýma očima rovněž daly vydržet. Main theme povedené. 35% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady klišovitých "hororov-nehororov" bez atmosféry, kedy sa pár krát zľaknete. Okukané nápady kedy mladé pekné pipky naháňajú nejaké mátohy, ktoré tentokrát občas vyzerajú ako týpci zo skupiny Slipknot, sem tam treba odhaliť aj prsia, asi aby divák nezaspal, opäť sa nám režisér snaží naznačiť, že film je podľa skutočných udalostí, atď... a výsledok? Totálne ničím zaujímavý skoro shit, ktorý od odpadu zachraňuje pár vydarených scén..aj to som prižmúril obe oči...a mimochodom už dlho som nevidel tak trápne záverečné titulky!!!Chcelo by to viac introspekcie, pán režisér!!! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Waverly Hills Sanatorium. Stačí zadat do Googlu, kde se před Vámi objeví spousty fotek děsivě vzhlížející budovy, která stále stojí a děsí okolí svým zjevem i minulostí. Myslím, že film není nejhorší, ale zrovna historie Waverly Hills je natolik pochmurná, že by si rozhodně zasloužila lepší zpracování. Docela amatérské zpracování, včetně kamery, slabé výkony i příběh. Občasná logická dějová pochybení jsou tak zcela na místě a jen dotvářejí amatérský dojem z celého snímku. ()

Kejt.lin odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha mohl by někdo naučit scénáristu psát, režiséra režírovat, kameramana kamerovat a střihače stříhat?!..základ k natočení filmu by měl bejt (když už to neni příběh samotný) alespoň fungující, znalý a schopný štáb...tady se zjevně vážně nezadařilo..tohleto opravdu ne vážení! ..ježiš taková kravina to je, až jsem se z toho rozčílila! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Film uvádí, že hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Ve skutečnosti šachta spojovala sanatorium s železniční tratí (ve filmu je občas slyšet projíždějící vlak) a sloužila pro účely zásobování. Když stoupla úmrtnost (odhady hovoří až o desítkách mrtvých denně) sloužila k transportu zemřelých k trati, aby lidé z okolí neviděli, jaká úmrtnost zde ve skutečnosti je. (Chufu)
  • Sanatorium bylo otevřeno v roce 1910, tedy o 18 let dříve, než uvádí film. Stejně tak hlavní pětipatrová budova byla otevřena 17.10. 1926, čili o 2 roky dříve než ve filmu. (Chufu)
  • Film uvádí, že lék byl objeven v roce 1958 a že stejného roku bylo také sanatorium uzavřeno. Ve skutečnosti byl lék objeven již v roce 1943 a roku 1952 dostal jeho objevitel Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu. Sanatorium bylo uzavřeno o 10 let později, tedy v červnu 1662. (Chufu)

Reklama

Reklama