Reklama

Reklama

Sněhový dort

  • Velká Británie Snow Cake
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Snowcake je příběh o lásce, přátelství a neortodoxním vztahu muže unikajícím své minulosti, autistické matky, která se musí vyrovnat se ztrátou své dcery, a vášnivé ženy držící si lásku dostatečně od těla. Když Alex zastaví mladé stopařce Vivienne, nemá ani tušení, že jeho život se v mžiku otočí vzhůru nohama. Havarují a Vivienne na místě zemře. Díky pocitu viny se rozhodne navštívit Vivienninu matku. Netuší však, že Linda je autistka, která sice chápe, co se stalo, ale není schopná projevit jakékoliv emoce. Alex se rozhodne u Lindy zůstat a postarat se o pohřeb. Netrvá však dlouho než si začne románek se sousedkou LIndy Maggie, což se vůbec nelíbí jednomu místnímu policistovi. Ten přijde na to, že Alex byl odsouzen za zabití člověka a nedávno opustil vězení. S blížícím se Vivienniným pohřbem se začíná na povrch dostávat Alexova temná minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (164)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy Sigourney Weaver hrála ve Vetřelci, bych nevěřila, že dokáže něco takového a hlavně takovým způsobem. Všichni, co padají na zadnici z údajného dobrého výkonu šmíráka DiCapria ve filmu Co žere Gilberta Grapea, by se měli podívat na výkon Sigourney Weaver ve Sněhovém dortu. Ale možná raději ne, přišli by o iluze, že DiCaprio je herec. Sněhový dort dělí od naprosté špičky jen malý kousek, dokonce i tu obehranou písničku retardované osoby v rodině pojal zcela nově. Možná mi chyběly přesvědčivější výkony ve vedlejších rolích, možná mi chyběl větší prostor pro Vivienne, které Hampshire dala neskonalou energii. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Snowcake příběh o matce, která ztratí svojí největší oporu...O muži, který se snaží zapomenout na svou bolestnou minulost. Jak se vyrovná s nástrahou, která mu starou ránu nepofouká ale otevře ještě hlouběji. dokáže se vyrovnat s bolestnými vzpomínkami? Alan Rickman v jedné z nejpozoruhodnějších rolí, které zahrál (aspoň jsem o tom přesvědčena). Obrovský respekt před Sigourney Weaverovou...smekám a klaním se předtím jak se role zhostila excelentně = uvěřitelné ztvárnění. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Proč jsou tak vysoce hodnoceny filmy typu Sněhový dort? Vždyť jde o procházku sadem, ač ne zrovna růžovým. Ano, stane se zlomová událost, ovšem poměrně zkraje, načež lze sled věcí příštích charakterizovat jen a pouze stoupající křivkou. Žádné vzrůšo, řekl by jeden. No jo, jenže ta dokonalá psychologie! Upřímně jsem žasnul nad tím, jak byly vykresleny jednotlivé charaktery ústředních postav. Ani vám nedokážu vysvětlit, jestli to bylo promyšleností scénáře anebo zapříčiněním vybraných herců. A je vcelku jedno, kde je větší pravda, podstatné je, že ve filmu vše funguje jako dokonale promazaný stroj. Na diváka působí, vyvolává v něm emoce a podněcuje k zamyšlení. No a to mi stačí, dámy a pánové! :-) ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman je pořád ten zajímavě krásný chlap, jehož herectví má co sdělit, což určitě platí o jeho roli Alexe, jež shodou náhod sveze mladou, energickou dívku Vivienne, jež je na cestě za svou matkou. Jenže havarují ne jejich zaviněním a Vivienne je na místě mrtvá. A tak se vypraví se smutnou zprávou její matce, která je ovšem autistkou. Velmi slušně podaný výkon Sigourney,té nemocné matky, žijící ve svém vesmíru svého domu, s trampolínou a fenkou. Kromě jiného miluje sníh, odpadky jí musí někdo vynést přesně ve dvanáct každé úterý, zbožňuje třpytivé a lesklé předměty, nejvíce však sněhové vločky.Žije jen přítomností, do které neznámý Alex vpadne....hezké čtyři hvězdy :-) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Marc EVANS chtěl bezesporu natočit film o těžkém životě člověka trpícího autismem, ale též o lidech, kteří s tímto člověkem musí nebo mohou žít, o pochopení této nemoci, o trpělivosti všech okolo něho a samozřejmě i o lásce k blížnímu svému. Jestli se to podařilo nevím. Vím jenom, že ocenění za vedlejší roli dostala Carrie-Anne Moss ( jejíž výkon nebyl pro mě nijak výrazný a vůbec mě neuchvátil ), zatím co výkon Sigourney WEAVER (coby autismem postižené ženy) byl úžasný, řekla jsem si, že musela být někde v ústavu, aby pozorovala chování takto postižených lidi, protože byla naprosto přesvědčivá. Takže uvažování komise, která dává ceny je pro mě nepochopitelné. Příhoda s autonehodou byla naprosto zástupná, měla uvést diváka do děje, takže rozebírat chyby celé causy autonehody nemá pro tento film žádný smysl. Nedávám 5* jenom proto, že film podle mě neměl odpovídající závěr, opět si divák může myslet co chce, když se dívá na Lindu, která se cpe zmrzlým sněhovým dortem uplacaného Alexem z přírodního sněhu. (A co zdraví Lindy ?) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. února 2006 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)
  • Natočené za 27 dní v mestečku Wawa, štát Ontario. (Smok)
  • Spisovateľka a autorka scenára, Angela Pell, má autistického syna. Mnohé z výstredností Lindy (Sigourney Weaver) sú zhodné s jej vlastným synom. (Smok)

Reklama

Reklama