Reklama

Reklama

Aquamarine - barvy moře

Obsahy(1)

Film, který si Vás získá svou barevností, jednoduchostí příběhů, hudbou která Vás vtáhne do podvodního světa. Světa, kde člověk je pouze hostem a tichým divákem. Průvodcem je mořská želva, symbol klidu, vyrovnanosti a věčného putování. Je to neopakovatelný zážitek a fascinace krásami, které stvořila sama příroda. Tento dokumentární film vznikl v roce 2004, podkladem a inspirací byla 10letá práce Miroslava Hrdého. Podmořské záběry z lokalit celého světa, které natočil na svých cestách. Za hodinu podívané se stihnete přiblížit k živočichům tak velkým a majestátním, jako jsou žraloci a manty. Nahlédnete do soukromí ostatní byť jen malých, ale neméně zajímavých tvorů. Úchvatná cesta podvodním světem je umocněna hudebním doprovodem komponovaným pouze pro tento neverbální film. Kameraman, cestovatel a potápěč Miroslav Hrdý se filmování nejen podmořského světa věnuje od roku 1994. Účastnil se mnoha expedic v různých koutech celého světa. Můžeme zmínit Afriku, Galapágy, Havajské ostrovy a nesmíme opomenout jednu z jeho poslední cest do Antarktidy. Z jeho cest vzniklo mnoho dokumentárních filmů s podmořskou a cestovatelskou tématikou. Režisér je držitelem mnoha prestižních ocenění na mezinárodních festivalech s tímto zaměřením. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Pupidyk 

všechny recenze uživatele

Vítězný film festivalu Voda, moře, oceány 2004. Vůbec se nedivím. Hudba skvělá, záběry skvělé, pravý odpočinkový film ()

Prince 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument z podmořského světa. Ke konci již malinko zdlouhavé, ale díky krásným záběrům a pěkné hudbě přimhouřím oko. Komu se zalíbí Aquamarine - barvy moře, tomu můžu doporučit snímek mé oblíbené režisérky Impressionen unter Wasser. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pouhé záběry(bez doprovodného komentáře) podmořského života s hroznou doprovodnou hudbou. Snaha o podmořsky laděný dokument typu Baraka nebo Chronos bohužel kvalit těchto dokumentů Aquamarine nedosahuje. 40 % ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama