Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh mladého chlapce Byung-Tae, který je na učilišti šikanován, ponižovám a mlácen snad každým kdo ma ruce a nohy. Jeho snaha se vymanit ze sevření ocelových pěstí svých spolužáků ho přivádí až do místní knihovny. Tam se setkává s mužem jehož neortodoxní styl vyjednávání ho přivede na myšlenku, že by jen on ho může naučit tajům boje. (BUD-SFIS)

(více)

Recenze (12)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná dráma. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý je na škole každodenne šikanovaný skupinou problémových študentov, proti ktorým sa nedokáže brániť, ale raz sa zoznámi so starším mužom, ktorý so zneškodňovaním agresorov nemá žiadny problém, časom sa spolu spriatelia a začne mladíka trénovať. Spracovanie sa mi páči, síce tu prakticky nič neprekvapí, všetko ide približne tak, ako sa aj očakáva, ale film pôsobí dosť dynamicky, takže sa tu nie je kedy nudiť a zaujala ma aj tá úplná uveriteľnosť. Hlavný hrdina k tréningu má vážne dôvody a kvôli krutosti šikanovateľov si ma hneď získal a už som mu len celý čas fandil, aby im to vrátil, jeho učiteľ nie je žiadny ideálny majster hovoriaci jedno životné múdro za druhým a učiaci čestnému boju, ale drsný muž, ktorý učí len to najdôležitejšie, aby mal nielen fyzickú, ale aj psychickú výhodu a nebál sa využiť akúkoľvek výhodu a aj celý priebeh vylepšovania mladíka pôsobí nanajvýš uveriteľne, neurobí z neho neporaziteľného bojovníka, ale uveriteľného mladíka, ktorý už vie, ako má zareagovať. Akcie tu až tak moc nie je, ale páči sa mi. Tu je prvoradný príbeh a postavy, takže akcia sa objaví len zriedka, ale keď už na ňu dôjde, tak sa je na čo pozerať. No viac, ako hlavné súboje, v ktorých sa už hlavný hrdina bije s protivníkmi, ktoré sú ale tiež dobré ma zaujali hlavne všetky tie drsnejšie scény jeho učiteľa. Ten sa tu s nikým nebabre a každého útočníka surovo zneškodní, hlavne ma príjemne potešili jeho techniky, pri ktorých si protivníka s ľahkosťou uzemní, aby mu následne nekompromisne zlomil ruku. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatický Jae Hee v hlavnej úlohe, charizmatický Baek Yun-Shik v úlohe jeho učiteľa a správne nepríjemní záporáci. Réžia a technická stránka sú čistý žánrový štandard, tu sa ani nedalo nič pokaziť. Som spokojný, žiadny zázrak to nie je, ale bavilo ma to po všetkých stránkach. Určite to pripomenie Karate kida, no akýkoľvek diel je aspoň o triedu slabší a hlavne určený deťom. 76% ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jednoznačně za pět. Perfektní návod, jak se z nuzáka, chudáka, nuly a otloukánka stát válečníkem. Pschické komplexy hlavního hrdiny se snaží odbourat všemi způsoby jeho sympatickej "trenér", ve skutečnosti děsněj mordýř, agent a špína chlap. Film pro všechny chudinky, kterým někdo znepříjemňuje život šikanováním a ubližováním. Snímek, kterej může skutečně pomoct, stačí jenom chtít. Jo jo, Korejci to zmákli dobře a mě se film velmi líbí. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Strašne zvláštny a dosť drsný film o bitkároch na strednej, ktorý terorizujú jedného chlapca. Našťastie do mesta príde taký gangsterský Miyagi s ktorým sa chlapec skamaráti a začne sa u neho učiť biť. Celý film sledujeme jak trénuje, aby im to vo finále vrátil aj s úrokmi, ale jeho pokroky sú pomalé a dovtedy ho ešte veľakrát zmlátia. Film má dosť drsnú atmosféru. Nie je to žiadna pohodová rozprávka typu Karate Kid. Bohužiaľ hlavný hrdina príliš charizmatický nie je a tak ma jeho príbeh príliš nebavil. Našťastie tu je famózna postava jeho drsného učiteľa u ktorej ma bavila každá sekunda a rozhodne by si zaslúžil svoj vlastný film. Yoon-shik Baek podal fantastický výkon. Hlavne kvôli nemu dávam aj tretiu hviezdičku. A samotné bitky sú také reálne a neprikrášlené bez akrobatických volovín. Každá jedna rana pôsobí bolestivo. Miestami to s tou brutalitou ale už preháňali. Rozhodne sa mi na to príjemne nepozeralo. Výsledkom je nepríjemný bitkársky film na jedno pozretie. 5/10. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Námětem je starý dobrý vztah učitele a žáka, kdy učitelem předává své moudra žákovi a učí ho se vypořádat se životem. Jenže zpracování, což dává filmu nesmirnou bohatost, je to co dělá snímek přitažlivým. Reálnost s jakou jsou natočené hlavně bojiové scény vás vtáhnou do děje a cítíte, že z filmu, od kterého bychom čekali bezduchou mlátičku, je něco víc. On sám název se zavádějící což možná někoho něpotěší, kdo chtěl vidět perfektní bojové scény a vytříbený styl. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se o umění boje mnohem více žvaní, než bojuje. Naštěstí jsem si před jeho zhlédnutím přečetl Lhurgův koment a oprostil se od očekávání, které by vyplývalo již ze samotného názvu, a zřejmě proto se mi Ssaumui gisul líbilo. Nenazval bych ho snímkem plným klišé, už jen vzhledem k tréninku, kdy mladík nedělá šmahem nějaké obrovské pokroky, nestane se z něho namakaný borec, který všem utiskovatelům nakonec vítězoslavně rozbije huby. Vše se nese v rámci uvěřitelnosti, což mi bylo na Ssaumui gisul hodně sympatické. 7/10 ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama