Reklama

Reklama

Na cestě - Série 1 (2006) (série)


Na cestě po Madeiře (S01E08)

(epizoda)
Česko, 2006, 28 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Madeira není ke koupání, ale ke koukání. Žádné pláže s bílými písky tam sice nejsou, ale zato příroda se na tomto malém ostrově uprostřed Atlantiku skutečně vyřádila. Chvíli si připadáte jako na norských fjordech, pak jako někde v Alpách, za chvíli zase jako na skotské vrchovině. A všechno spojuje portugalský duch a úžasné víno, které na svatomartinské fiestě teče proudem tři dny a tři noci. Na hlavní město Funchal shlíží socha Karla I., posledního panovníka rakousko-uherské monarchie, který v madeirském exilu zemřel. A milovníci adrenalinových zážitků nemohou vynechat jízdu na saních z hory Monte. Nikoliv ovšem ledovým korytem, ale strmými ulicemi za plného provozu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď sa povie Madeira, napadne ma Cristiano Ronaldo a Portugalsko. Nuž nie je to veľké územie, má hlavne prírodné krásy, obyvateľov tam veľa nežije a svojim životom tam mi príde obyčajná, nemám veľmi čo vytknúť, aj keď by som čakal viac. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Madeiru se řada z nás i podívala a tak není problém hodnotit to z tohoto pohledu. Proto dávám jen hvězdu, protože nic moc nového se z dokumentu člověk nedozvěděl. ()

Reklama

Dvorik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomu rikam dokument. Neukazat z Madeiry zadny trek po levade a vetsinu casu se motat ve Funchalu po trzisti. Sao Lourenco natoci od parkoviste, aby se nemuseli hnout na 100m od auta. To same Pico Ruivo. Hlavne ukazat turisticke blbosti jako domky v Santane a jizdu na sanich po meste. Sracka nejvetsi. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +pestré prostředí, zdařilý komentář, příjemný hudební doprovod -je tu několik scén v přítmý (při západu slunce) a není tedy mnoho vidět/// Madeira není na koupání, ta je na koukání a tento cestopis je toho jasným důkazem, jen se tam zajet podívat.../// Celkem 86%/// ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama