Reklama

Reklama

Křídla přírody

(TV film)
  • Francie Les Ailes de la nature

Obsahy(1)

Jedinečné záběry, které berou dech! Unikátní vědecký projekt, trvající několik let. Podrobně mapuje cesty tažných ptáků a jejich chování. Migrace je spojena s celou řadou nebezpečí, která musí ptáci podstoupit, a činí tak z jediného důvodu: kvůli přežití. Na své dlouhé výpravě se ptáci řídí podle měsíce a hvězd a jsou také vnímaví vůči magnetickému poli Země, které je pro ně jako kompas. Podívejte se na úchvatnou a dobrodružnou cestu ptáků přes jejich nekonečné vzdušné království. Od začátku jejich poutě až po návrat! Nezměrná energie, krása a kouzelné obrazy! Každoročně létají nad naší planetou miliardy ptáků. Tato letecká odysea se vydává s nimi nad oceány a kontinenty, aby pochopila tajemství jejich migrace. Papuchalkové, čajky, alky a racci vám otevřou dveře do svého světa a na ostrovech ztracených a nekonečných dálavách moře nahlédnete do extrémních životních podmínek tučňáků a albatrosů.

1. Jaro a léto
2. Podzim a zima
3. Mořští ptáci (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (11)

Zeek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument o ptácích, který jsem kdy viděl. Tento dokument je přímo nabitý informacemi, k tomu výborná hudba a místy až neuvěřitelné záběry, nad kterými mě občas zůstával rozum stát, jakže tyto záběry filmaři mohli pořídit. Je vidět, že tenhle dokument je výsledkem několikaleté poctivé práce. Moje hodnocení: 90% ()

Via 

všechny recenze uživatele

Konečně!!! Hudbu z tohoto velmi dobře natočeného dokumentu už znám pár let... a dlouho jsem čekala na dokument, až si ke mně tzv. najde cestu - stalo se - díky Hope ;) Jinak plně doporučuji - výborné snímky, spousta známých ptáků i neznámých, o jejich životě, kde v lecčems jsme si hodně s některými podobní... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

V roce 2001 byl dokončen film Ptačí svět. Jeho tvůrci během čtyř let natočili 240 hodin záběrů ptáků. Přece ten zbytek nevyhodí. Co takhle z toho poskládat televizní minisérii? A tak tu máme dvě a půl hodin nepoužitých záběrů a já osobně zcela určitě největší „ptákovinu“ ve své sbírce. A když si nakonec pustíte film o filmu Ptačí svět, zjistíte, že je to jen částečně dokument a částečně normální hraný film se speciálně vycvičenými ptáky. :-/ ()

FortKnox 

všechny recenze uživatele

V porovnání s britskými přírodopisnými filmy, tenhle vypadá průměrně. Nedovedu si vysvětlit co BBC dělá lépe. Co je ovšem na tomto dokumentu to nejzajímavější je až film o filmu nazvaný Stěhovaví lidé, který najdete na druhém DVD. Jak si vychovávali ptáky a nahrazovali jim matky, aby v nich ptáci v dospívání měli absolutní důvěru je neskutečné. Taky je zajímavá skutečnost, že filmaři filmují na nějakém atraktivním místě dva měsíce a do konečného dokumentu dají pouze 1 minutu pořízeného materiálu. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na ČT2 rozkouskováno na 3 díly. A ještě ten monotonní dabing, to bylo spíš za trest. 1. díl nuda, 2. díl smíšené pocity z ptáků ohrožených a uhynulých po havárii tankeru, na 3. už jsem neměl odvahu. Ptáci a ornitologie vůbec, pokud nejde vyloženě o dravce a ještě spíš ty lokální, tak mě to docela míjí. Ale neupírám tmu snahu ztvárnit ptačí svět pomocí zajímavých záběrů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Z dvojmesačného pobytu štábu v rôznych krajinách bola vo filme použitá jedna minúta. (Autogram)
  • S produkciou na tvorbe dokumentu spolupracovalo viac ako 500 ľudí rôznych profesií. (Autogram)

Reklama

Reklama