Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucia a Daniel mají tři děti. Dvě z nich, Jeremias a Meme, žijí s rodiči. Matka je přísná žena, která musí mít vše pod kontrolou, aby se děti mohly zařadit do maloměšťáckého prostředí. Nejstarší ze sourozenců Ezequiel přijíždí ze Španělska se svou snoubenkou a zjišťuje, že rodina skrývá děsivé tajemství. Jeho odhalení však nemůže vést k vyřešení situace. Albertina Carri se dotýká tabuizovaného tématu incestu. V kontextu současné argentinské kinematografie patří vedle Luise Ortegy nebo Adriána Caetana k filmařům navazujícím na realistickou tradici, která si klade za cíl společensko-kritickou reflexi. V roli matky vyniká známá divadelní a filmová herečka Cristina Banegas, která této moderní tragédii dodává starořeckou teatrálnost. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Pre mňa ďalšia negatívna skúsenosť s latinskoamerickou kinematografiou, ktorá sa mi javí introvertne komorná, príliš depresívna a v prípade tohto filmu aj dokonale "vyprázdnená". Incest je zaujímavé tabu, ktoré sa dá vo filme nielen zobraziť a kritizovať, ale hlavne riešiť. A to sa nestalo. Uvidíte to čo čakáte - dvoch súrodencov, ktorí sú chtiac-nechtiac až po krk v "hnoji". Ale už sa nenašiel nikto kto by ten chliev poriadne vyčistil a dal znovu do poriadku. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice atypický a svým námětem velice originální film z Argentiny, díky kterému jsem snad vůbec poprvé měl možnost vidět ve filmu téma incestního vztahu. Film je vlastně o dvou dospívajících sourozencích (bratrovi a sestře), kteří k sobě chovají velikou náklonnost a rozhodně mají velice nestandardní vztah, např. se společně koupají nazí doma ve vířivce. A když přijede jejich bratr se svou snoubenkou a všichni čtyři společně vyrazí na party, tak se konečně ledy prolomí a ti sourozenci se na záchodě pomilují. A tím jejich neobvyklý vztah nekončí, ale teprve začíná. A je jasné, že nic nebude jako dřív. Paní režisérka zvolila velice provokativní téma, ale zároveň se jedná také o téma ze života, může se to totiž stát každému (jen si vzpomeňte, když u nás v Česku mladá dívka porodila dítě a vyšlo najevo, že je to následek incestního vztahu mezi nezletilými sourozenci, ještě si pamatuji, jak jsem o tom četl v novinách). Takže tohle se může opravdu stát i v reálném životě, a o to je pak ten film zajímavější. A ten závěr je tak silný a tak zvláštně stísněný, že si prostě tenhle film zaslouží veliké uznání a velkou pochvalu za proboření jednoho z několika málo zbývajících tabu. Tenhle film se pro mě určitě stane nezapomenutelným a ten závěr budu mít asi ještě hodně dlouho v paměti. Bohužel to však nevidím na maximální hodnocení, možná se mi to ale časem rozleží v hlavě a tu hvězdičku přidám, ale zatím jsou to velice nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

bobin 

všechny recenze uživatele

V celém filmu mají všichni stále špatnou náladu . Jedině incestní dvojice se raduje ze sexu . Když to vejde ve známost , humor přejde i je . A největší zoufalství dopadne na jejich matku . A o tom je celý film . Dobře se na to dívá a nakonec budete ukojeni i Vy , podobně jako ta mladá dvojice. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Milujme sa ako bratia a sestry! Incest toto hippícke heslo všeobjímajúcej nehy obracia naruby. Čoby nie, veď patrí k trom prirodzeným tabu v ľudskom vedomí, bez ohľadu na písané zákazy. Blíženci ukazujú zapovedanú lásku nežne i mrazivo. Intimitu rodinného priestoru zvýrazňujú časté detaily tvárí a postáv. Zdanlivý kľud bublajúcich vášní naruší šokujúce odhalenie v závere. Nevedie k uvoľneniu stavidiel. Maximálna otvorenosť totiž vždy nepresekne gordický uzol najšťastnejšie. Namiesto oslobodzujúceho poznania nastupuje katatonické stuhnutie a vytesnenie do idylických spomienok a na strane milencov otrasené uvedomenie si, o čo beží, keď brat v sestrinom lone pričasto leží. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama