Reklama

Reklama

Odříznuti

(festivalový název)
  • Španělsko Aislados

Obsahy(1)

Adrià přijíždí do přístavu Sant Antoni na ostrově Ibiza. Nikdo ho nečeká, a tak se vydá hledat „Francouzův dům“, jak zněla adresa ve vesničce Santa Agnès. Na malé venkovské usedlosti ve vnitrozemí ho čeká kamarád Kike, s nímž má strávit víkend. Čas ubíjejí nicneděláním, bezvýznamným povídáním o ženách, sportu, životě, sexu, jídle i politice. Během několika málo dnů však Adrià zjišťuje, že by mohl od základů změnit svůj život. Snímek Osamělci je typickou ukázkou produkce nastupující režisérské generace, která dokáže vtipně glosovat zděděná témata a natáčet filmy bez velkého rozpočtu a hvězd. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No ty krávo, jsem rád, že jsem tenhle masakr bránice vůbec přežil. Zapomeň na děj, tady se prostě sejdou dva frajeři a začnou se bavit, ale baví se mezi sebou takovým způsobem, že jsem opakovaně skončil smíchy na podlaze v předporodní poloze a pár minut věnoval solo svým smíchovodům. Film trvá 80minut, ale jelikož jsem několik minut opakovaně trávil v hihňacím rauši, musel jsem často přetáčet zpátky, takže se mně stopáž prodloužila asi tak na 100 minut, ale koho to sere, když mě tenhle chechták dopřál měrou vrchovatou jednu z nejlepších činností vůbec..smích. Viděno v rámci Challenge tour 2015 jako film číslo 10. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Konečně film pro lidi, který jsou víc inteligentní, když jsou ožralý nebo zhulený! :D Tohle byla vážně skvělá komedie, film totálně o hovně, nic se tam celou dobu neděje, jen se dva chlápci baví o hroznejch kravinách. Hodina a půl filozofickejch sračkách, který většinou ani nedávali smysl, přesně vím jak se cítí :D Škoda pár slabších momentů, jinak bych šel i na 5* :D Část, kdy si vybírali co budou po smrti byla naprosto dokonalá. "No tak budu virus!" "Nechaj se proti tobě očkovat" :D ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá, jak kdyby film Odříznutí natočil nějakej amatérskej filmař. Hodně rychle jsem se ale hodil do tóniny těch dvou přivandrovalců, kteří se rozhodli okupovat Francouzův dům a zábava mohla začít. Poté následovala neuvěřitelná salva vtipných dialogů, která nebrala konce a musím říct, že na hodinu a půl mě nedokázala odtrhnout od obrazovky. Škoda, že film končí tak klasicky po Španělsku. Po zkušenostech z práce mám poslední dobou pocit, že španělský stereotyp je Španěl sedící, nic nedělající, čumící do prázdna a dělající cosi, co vůbec nedává smysl. Popřípadě nedělající nic. A to mě také donutilo nedat filmu pátou hvězdičku. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad to nejlepší, co jsem letos v KV zažil. Trošku jsem se obával, co se může vyklubat z filmu, kde dva týpci popíjí a mluví o všem možném. Nakonec jsem viděl film s nejlepšími dialogy vůbec...až jsem se málem válel smíchy a blahem po zemi. Škoda, že se to tak těžko převypravuje...kdybych sem chtěl dát nějakou hlášku, tak opíšu půlku scénáře :) ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Skutečně moc rád bych tu společně se svými velectěnými kolegy pěl slavnostní ódy a hystericky, se zvlhlou prostatou, tam sázel pětihvězdí, ale existují hned tři potenciální důvody, proč tomu tak nebude. Buď jsme každý koukali na něco jiného a já si omylem stáhl konverzační homoporno, nebo jsem na to nebyl zrovna úplně nejlíp naladěn, páč ten den mi při venčení psa kamion přejel babičku, a nebo to byla prostě sračkoidní pičovina! Pozor, uznávám, že asi jednou nebo dvakrát se můj hluchej papoušek jemně pousmál, nebo si jen usral, kdoví, ale byla to slabota. Takovej španělskej Kameňák, modelově ohrané vtipy násilně a nelogicky naroubovány jeden za druhým bez širších souvislostí do úst dvou retardů. Zábavnější dialogy byste bezpochyby slyšeli i v hospodě u našeho stolu, byť by u něj nikdo neseděl. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama