Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra a Tim jsou úspěšní mladí lidé, kteří žijí v současné Moskvě. Jejich životy jsou naplněny nejen láskou, ale i „symboly“ moderního života v kapitalismu – přebytkem, stresem, konzumem a úzkostí. Vše se změní jednoho večera, kdy Tim nechtěně zraní Uloomjiho, mladého dělníka z Kalmycka. Uloomji je nespoutaný a velmi vyzývavý, je jiný než Timiho současná partnerka. Mezi muži záhy propukne vášnivý vztah. Věra jen s neochotou vstoupí do tohoto bizarního milostného trojúhelníku a snaží se pochopit změněné chování a touhy svého partnera. Tebe miluji je jeden z mála ruských filmů, který významněji tematizuje homosexualitu. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Trochu náročný, občas se u toho musí přemejšlet, jak to autor myslel. Ale jinak dobrej film o tom, že muž může milovat muže i ženu. K závěru to sice vypadá poněkud smutně, ale když to dokoukáte úplně do konce, zjistíte, že konec je na celým filmu to nejlepší. Není přece nad to, když jsou lidi šťastní... ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Švédská trojka posté a opět jinak. Musím říct, že styl natočení filmu na mě působí dost amatérsky a syrově. Komedie - pro mne vůbec, spíš taková... levnější vztahovka. Ani vtipná, ani dramatická. Pár dobrých nápadů, ale třeba scéna "bloudění v lese" je fakt strašná - to mávání kamerou je tak dětinské - rušivé. Rušivé je vlastně to nejsprávnější slovo - abych se do filmu a osudů postav opravdu položil, vžil a užil si film naplno, včetně emočního cloumání, tak bych potřeboval, aby byl natočený klidně. A hluboce. Nevím, proč takový ruský chaos. Častá oslava moderny a velkoleposti, ale chování části postav je tak uboze přízemní, že celý ten olbřímí kontrast vlastně působí hrozně chtěně a... nezaslouženě. Takové to navoněné lejno. Záběry na hotel, resp. veledům s bytem hlavního hrdiny jsou neskutečně působivé, jenže za chvíli vidíte, že před megalomanskou stavbou s moderními interiéry je jen vymlácená asfaltová silnice plná louží a děr. Navrch huj, vespod fuj. Takový dojem si z toho odnáším. Tedy ze zpracování. Amatér chtěl (asi) ohromit ohromně rozdílným Ruskem. Z tématu a herců mám pocit dobrý. Když se podíváte třeba na film Amphetamine, to je naprosto jiné vyprávění - uvěřitelné, prožitelné, citlivé a citové, niterní. Miluji jen tebe je hlavně povrchní. Necelé tři. ()

Reklama

Myshkin 

všechny recenze uživatele

Co tomuto filmu nejvíc sráží body je fakt, že některé okolnosti děje a scény jsou trochu nedomyšlené, nedotažené a opravdu místy přitažené za vlasy. Netuším ani, proč dali čeští distributoři filmu název "Miluji JEN tebe", který je vlastně v rozporu s celou myšlenkou filmu a ani žádná z postav takovou větu nevyslovila... Na druhou stranu lze filmu přičíst k dobru jeho sympatickou otevřenost a přirozenost, s jakými zobrazuje pro ruskou úzkoprsou společnost stále ještě šokující téma bisexuality a homosexuality a kterými boří zažité stereotypy a tabu. Hlavní trojice představující Timofeje, Věru a Ulúmdžiho podává velmi dobré, uvěřitelné a civilní herecké výkony, díky kterým není těžké uvěřit upřímnosti i zdánlivě nepravděpodobného partnerského vztahu lidí, kteří pocházejí z naprosto odlišného sociálního a kulturního prostředí a nemají vlastně nic společného. Podle mého názoru film funguje docela dobře jako drama i jako komedie. Zajímavé bylo také použití ojratské kalmyčtiny v některých dialozích, takový jazyk v žádném jiném filmu neuslyšíte. :-) ()

Igwar 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý ruský počin, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. Človek je podľa zaužívaného klišé tvor párový a dalo by sa predpokladať, že tri osoby na vzťah je trošku moc a skôr či neskôr musí niekto z kola von. Tento film nás presvedči, že to tak nemusí vždy byť, aj keď na prvý pohľad sa to trošku javí ako utópia. Timi stretne Vieru a moĺi byť takmer ideálny pár, keby neskôr nestretol iného chalana, Uloonjiho. Namiesto toho aby riešil, koho chce viac a koho pustiť k vode, chce ich milovať obidvoch rovnako, bez výnimky. Uloonji sice chce Tima, ale Vieru v tomto komplikovanom vzťahu plne akceptuje. Viera zase chce Tima a síce je najskôr zo vzťahu oboch chalanov dosť zmätená, ale neskôr pochopí a akceptuje situáciu. A Tim striedavo bojuje najskôr o Vieru, aby neodišla kvôli Uloonjimu a neskôr aby nestratil Uloonjiho, kvôli jeho spiatočníckym rodičom. Tak taký komplikovaný je príbeh tohto filmu, no napriek tomu aj veľmi pozerateľnný. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který má tragický konec. Skvělý vizuál, překrásní lidé (hlavní postavy myslím), dobré tragikomické gagy (hlavně reklamy na lásku, štěstí, svobodu apod) fajn hudba, skvěle to funguje a vtahuje mě to do děje. Díky tomu rozumím i tomu, co bych jen jako pouhý pozorovatel asi tak úplně nchápala. Nahlídnout do současného Ruska se mi věru často nepodaří a tak si toho celkem cením. SPOILERY: Příběh vůbec není tuctový, jistě, takové situace se stávají, tihle tři šťastní i nešťastní milenci nejsou první pod sluncem, ale situace jsou originálně zvolený a zpodobněný, místy až překvapivě (Uloomyho strýčkova návštěva třeba), jiné vbzouzejí vztek (únos rodičů) a tak dále..prostě dobrý film. Až ten konec - těsně před koncem jsem byla přerušena a když jsem to pak dokoukala, litovala jsem toho. Měla jsem skončit u toho, jak Tim čte Ulův dopis. Za tu úplně poslední scénu bych tvůrce nejraději poslala do gulagu. Přesto si to ty čtyři hvězdy zaslouží. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama