Reklama

Reklama

Mura no shashinshû

  • Japonsko 村の写真集 (více)

Obsahy(1)

Takaši žije v Tokiu, živí se podřadnými pracemi a doufá v kariéru fotografa. Bez většího nadšení se po letech vrací do rodné vesnice, aby svému otci Keničimu pomohl vytvořit album fotografií, které má zachycovat všechny vesnické rodiny. Doposud klidná horská víska se má totiž v budoucnu s výstavbou vodní přehrady změnit k nepoznání a album má uchovat vzpomínku na současný ráz života. Na kostře klasického příběhu o usmíření odděleně žijícího syna a otce je vystavěn melancholický film o emocích obsažených ve zdánlivě obyčejných fotografiích a o konfrontaci moderního a tradičního způsobu života. Vykořeněnost moderních Japonců je velkým tématem současného japonského umění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

tombac 

všechny recenze uživatele

Poklidný komorní příběh z japonského venkova, kde nezdárný syn postupně nachází cestu ke svému tradicionalistickému otci, výbornému fotografovi, během únavného putování po horských vesničkách, jež je vyváženo odměnou v lidské vzájemnosti, úctě a oboustranné radosti z aktu fotografování, majícího pro mnohé venkovské, moderní civilizací nedotčené, lidičky až posvátný význam, a to za doprovodu nevtíravé a příjemné hudby a prokládané záběry fascinující japonské přírody. 7/10 ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Krasny film.Pribeh ma svuj vyvoj.Vaznost i velmi jemny humor. Hlavne zde jde o vztah otce a syna a neni to jak uz to tak byva vztah jednoduchy. Patos celeho filmu je velice zcivilneny, jenom v scene kdyz nad udolim zni pisen Amaizing grace to pan reziser trochu prehnal a za to hvezdu dolu, protoze to byla fakt soda. ()

Reklama

Reklama