Reklama

Reklama

Manžel paní Iyerové

  • Indie Mr. and Mrs. Iyer (více)

Obsahy(1)

Současné drama indické režisérky Aparny Senové, jež v roce 2000 obdržela Zvláštní cenu na filmovém festivalu v Karlových Varech, zobrazuje pár, muslima a bráhmánku, lidi, kteří se neznají, ale musí předstírat manžele, jinak je čeká smrt z rukou hinduistických extrémistů… (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Krásný film s roztomilou angličtinou:-))... Už scény v autobusu jsou velmi povedené, postupně nás kamera jen tak letmo seznámí se všemi členy posádky...A pak se to rozjede, podraz žida, utrpení starého muslimského páru, puberťácké slečny a jejich neukojená touha po sladkých příbězích uprostřed povstání. Všechny tyto postavy doplňují příběh hlavního páru ženy s dítěmem a jejich ochránce, Rahul Bose, mimořádně pěkného muže v roli gantlemana s velkym G. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Na mě až příliš okázale doslovné, přímočaré a plné nepříliš fungujících pokusů o nějakou lyriku (scény s focením). Docela chápu, že si tenhle film tolik lidí oblíbilo a jiskření mezi Rahulem a Konkonou tomu neupírám, ale až příliš se to celé rozchází s tím, co očekávám od uměleckého filmu. Nejvíc mě ubíjel úvod v autobuse, v němž snaha o přístupnost neindickému publiku výustila v křečovitou dialogovou popisnost a encyklopedické vysvětlování všech myslitelných souvislostí. _______ P.S: Ve filmu, který plakátově bojuje pro náboženským a rasovým předsudkům, je žid vybrazen jako zbabělec ochotný poslat na smrt jiné lidi, jen aby si zachránil vlastní kůži? Není něco špatně? ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že láska kašle na náboženstvo, kasty aj politickú situáciu. Príbeh o tom ako si k sebe nájdu cestu dvaja ľudia s úplne odlišných prostredí, pomaličky sa zamilujú a vzhľadom ku všetkému vyššie uvedenému sa rozídu a zanechajú za sebou zlomené srdcia. Krásny príbeh, hlavných predstaviteľov som si vyslovene užila, veľmi dobre zahrané... prostredie filmu nádherné a realita.... krutá, nepochopiteľná, zarážajúca... prečo sa niečo takéto na svete deje? Skvelý film.... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Milostný příběh tak křehký, že by ho mohl zničit i jeden hlasitější nádech jako krajku utkanou z prvního sněhu. Ona a on, kteří se ocitnou mimo zaběhnuté pořádky, si najednou poskytují podporu, když jinak by se ani nesetkali. Jejich láska se odehrává v omezeném čase a prostoru, v oáze, kde každou chvílí vyschne jediný pramen. ___ Ten film je obyčejně natočený, ale ukazuje něco neobyčejného. ____ S neskutečným citem pro jemný náznak. Když odvedou staré muslimské manžele z autobusu (mimochodem, předtím v neskutečné zkratce vystihnutá dlouholetá láska) a druhý den ráno fotí fotograf momentky z běžného života, které znamenají: "No, a co? Život jde dál!", tak tahle samozřejmost ochromuje svoji bezcitelností. ____ Pane a paní Iyerovi, vaše manželství trvalo jen pár hodin, ale přetrvalo na věky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Cinemaxu jsem dávno předávno na tento zajímavý film narazil a okamžitě mě dokázal zaujmout. Vztah muslima a hinduistky rozhodně nejde k sobě dost dobře přiřadit, takže sledovat rozličné názory na kulturu a jejich vztah nevztah (snaha o přežití) na filmovém plátně rozhodně stojí za to. Ten film určitě má něco do sebe, snaží se povzbudit a naučit tyhle lidi vnímat svět trochu jinak, jenže to asi jen tak nepude. Snaha je to dobrá, hezky se na to kouká, ještě kdyby to mělo dostačující účinek. Možná by člověk na světě byl zase o trošku klidnější. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama