Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martijn (Ryan Phillippe) chtěl v Maroku pomáhat podvýživeným dětem. Místo toho se ocitl v rukou teroristů, kteří ho vystavují brutálnímu týrání. S vědomím téměř nevyhnutelné smrti se mladý muž pouští do pomyslné šachové partie s únoscem Ahmatem (Laurence Fishburne), protože informace o pozadí únosu mu mohou zachránit život. Aspoň si to myslí. V provizorním vězení si postupně začíná uvědomovat, že v jeho zajetí nehrála žádnou roli náhoda, ale že se stal obětí pečlivě připravené akce. Kdo a proč ho unesl? Za odpovědi na tyto otázky platí tento talentovaný klavírista velmi vysokou cenu – vlastní prsty. Zaplatí nakonec i cenu nejvyšší? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

kingik 

všechny recenze uživatele

Film hraje s divákem chytrou šachovou partii. Ten neprokoukne lest tak snadno a v závěru pěkně prohraje a aniž bych prozradil závěrečnou pointu, stejně ji hned tak neodhadnete. Ryan Phillippe v rukou teroristů svým autentickým výkonem ukazuje, jak je nedoceněným hercem a stále se mu nedaří proniknout do vyšší ligy. Laurence Fishburne jako charismatický únosce rovněž zaslouží pochvalu. A tak se divák stane třetím v téhle hře a pozoruje dokud ho film dokonale nezmate a v závěru mu dá pomyslný mat. Zakončení hry možná trochu nefér, ale byli jste varováni. Film si nedělal žádné velké ambice a nedostal se do rukou žádného známého režiséra a je znát, že až tak zkušeně a s přehledem si film nevede. 60% ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Už jsem čekal, že nebudu věřit vlastním uším a očím, že by Amerika konečně natočila nepatriotský film. Tohle však skončí dřív, než to pořádně začne. Malkin si to prostě nedokáže odpustit a Ameriku do toho musí zatáhnout, ikdyby godzila řádila. Také nechápu, jak se looser, jako Colm Meaney mohl dostat do zdařilého thrilleru, který snad postrádá jen na prostředí. "Vyčůranost", chuť hrát a propracovanost je na vysoké úrovni, ovšem již zmíněný patriotismus to celé schazuje. ()

Reklama

Merggie 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som zhruba v polovici prestal veriť. Nápad dopliesť diváka ako sa len dá, autorom vyšiel. Dej vyplýva z toho, že každý je vlastne niekym iným a niekto, hoci sa tvári, že je tým, za koho sa vydáva, je tým, za koho sa nevydáva, pretože sa musí tváriť, že je vlastne niekym úplne iným, za koho ho pokladajú. Najlepšie na tom je, že nikto vlastne nevie, kto je kto, ale všetci okrem niekoho na stoličke tušia, že vedia kto je niekto. A týrajú ho len preto, aby sa dozvedeli iné mená, o ktorých zase každý bude všetko vedieť, ale všetci sa budú tváriť, že o nich nikdy nepočuli. Ak by ste niečomu nerozumeli, pokojne mi napíšte mail. A dve rady do života: necestujte do Maroka a šachy si zahrajte doma v teplúčku. ()

Tipek_14 

všechny recenze uživatele

No úprimne, ak to malo vyvolať na konci dojem veľkého prekvapenia zo zvratu, tak omyl! Prekvapilo ma akurát to, že to už skončilo. Veľmi živo si viem predstaviť, ako to všetko mohlo pokračovať. Prišlo mi to, ako iba taká dobra zápletka na úvodnú hodinu filmu z troch. Po zábere na sochu slobody som práve čakal, že konečne začína to pravé orechové - hľadanie teroristov ale...čo už. Sklamal ma tento film. Škoda. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chytře pojatá šachová partie dvou silných osobností se mírně otřásá v základech díky jistým nelogickým změnám tempa, které občas filmem problesknou. Nicméně jisté okamžiky jsou velmi sugestivní, herecké výkony na úrovni a nitky pravdy jsou celkem schopně rozplétány, nemluvě o zajímavém, leč přeci jen odhadnutelném finále. A rozhodně to má myšlenku! ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama