Reklama

Reklama

Jelen a vlk

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Pohádka
Sovětský svaz, 1950, 10 min

Obsahy(1)

Sovětská kreslená pohádka o tom jak jelen důvěřivě dal na vlkovo slovo a pomohl mu z neštěstí a jak se mu vlk za dobrodiní chtěl nedobře odvděčit; nakonec však zásluhou medvěda došel spravedlivé odplaty. (Filmový přehled)

Recenze (4)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vlk je všivák jako vždy a všude, napadá mě, že vlčí morálku měli inkvizitoři. V Kladivu na čarodějnice se mimo jiné dočteme, že slib daný čarodějnici, konkrétně omilostnění v případě doznání, neplatí, protože sluha boží není vázán slovem daným čarodějnici, stejně tak vlk není vázán slovem daným jelenovi, protože z paroháčů má každý srandu. Jo, za hory za doly, nebýt veverek, které zbuntovaly medvěda k intervenci, měl by vlk jelení tatarák. ()

ripo

všechny recenze uživatele

Sovětská kreslená pohádka, vhodná i pro děti staršího věku, bude uvítána jako doplněk zábavných programů v závodních klubech, osvětových besedách i školách. Filmový přehled 23/1954 ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Krásná animace v poučném pohádkovém příběhu o tom, že ne vždy se pomoc bližnímu vyplatí. Zde zřejmě je prapůvod rčení, že za každý dobrý skutek následuje spravedlivý trest. Vlčímu slovu se prostě nedá věřit. Obzvláště nezáludné důvěřivé děti by si měly dát na vlky dobrý pozor. ()

Reklama

Reklama