Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nasledujúci biblický príbeh rozpráva o Petrovi – Šimonovi (Omar Sharif), ktorý bol rybárom a pochádzal z galilejskej Betsaidy. Ježiš ho povolal spolu s bratom ako svojich prvých učeníkov. Ježiš ho neskôr vyvolil za apoštola. Peter patril do úzkeho kruhu jeho dôverníkov, hovoril ako predstaviteľ všetkých dvanástich učeníkov. Peter ako prvý uveril, že Ježiš je Kristus – prisľúbený Mesiáš a Boží syn. Keď Ježiša zatkli, trikrát ho zaprel vo veľkňazovom paláci, ako mu Pán predpovedal, ale úprimne to oľutoval. Keď Ježiš vstal z mŕtvych, zjavil sa mu medzi prvými, aby bol vierohodným svedkom jeho zmŕtvychvstania. Po Ježišovom nanebovstúpení Peter vystupoval ako predstavený jeruzalemského kresťanského spoločenstva. Mal moc uzdravovať chorých. Prvým uzdraveným bol muž chromý od narodenia, ktorý pri chrámovej bráne prosil o almužnu. Keď judejský kráľ Agrippa videl, ako v celej krajine rastie počet Kristových stúpencov, začal ich kruto prenasledovať. Aj Petra dal uväzniť a odsúdil ho na smrť. Lenže v noci pred popravou sa v žalári zjavil anjel, zázračne rozlomil Petrove okovy, a vyviedol ho na slobodu. Peter potom odišiel do Antiopchie a odtiaľ do Ríma. V Ríme svojím kázaním obrátil na kresťanskú vieru mnoho ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dvojdielny historický film na úrovni TV o Svätom Petrovi, zamerajúci sa na časy po smrti Ježiša. Základná koncepcia nie je zlá, kostýmy a vytvorené prostredie sú autentické. Film, ktorý „paradoxne“ by fungoval lepšie s kratšou dĺžkou (jeden film). Veľmi dobrý Omar Sharif. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je těžké rozhodnout, jakým způsobem jej vlastně hodnotit. Z filozofického hlediska je velmi zajímavý (i když myšlenky přirozeně nejsou originální tvorbou scénáristy) a citově docela působivý. Na druhou stranu je spousta herců (vč. Omara Sharifa) poměrně stěží uvěřitelných a jak píše Aky, apoštolové nebyli něžní hošani, jak často v tomto filmu vystupují a jak jsou i kvůli všem filmům vnímaní. Nemohli být, protože by neobstáli proti silám, které se snažili přemoci. ()

Reklama

Pavel_Pan 

všechny recenze uživatele

Takřka dokonalý film, jen trochu bez náboje vlastní interpretace, pokud tedy neznáte nový zákon a teprve neobjevujete. Jen si neodpustím: někteří ranní křesťané, až na herce typu Omara Sharifa, vlastní nadšený pohled, podobně jako mladí básníci z webu písmák.cz na některém svém setkání. Oči jim září spíše naivní spolupatřičností nežli vědomím kvality vlastního díla. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zdařilý, i když přeci jen trošku sladký (jak ale jinak - vždyť jde o klasickou italskou produkci) životopis svatého Petra, který je téměř identický s tím, co víme o Petrovi z Nového zákona. Omar Sharif je výborný herec, má charakter a tady to dokázal. Je samozřejmé, že film je především pro věřící, ateisté asi jen těžko pochopí, o co Petrovi šlo. Hudba: Marco Frisina ()

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Nepáčila sa mi častá nelogickosť, ktorej neskôr začalo ubúdať, ale jednoducho som si občas pripadal akoby som sa díval na nejaké divadlo, ktoré sa nehrá na to, že má ísť o celovečerný film. Skrátka všetko pôsobilo až príliš lacno, nie žeby som si na tom zakladal, ale vizuálna stránka filmu iste zaváha vždy vo výslednom dojme. Jednu hviezdičku na viac za to, že niektoré časti scenára a postavy boli skrátka super a samozrejme - som kresťan a z tohto hľadiska cieľovej skupiny sa film podaril. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama