Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oldřich Brůna měl vždycky slabost pro ženy, ale když potkal Ljubu Pelíškovou, okamžitě pochopil, že se setkal s mimořádnou osobností. Je inteligentní, vzdělaná, krásná, vyzná se v alternativní medicíně, pracuje s aurou, dělá masáže, léčí bylinami. Oldřich se nadchne a Ljuba se stane jeho guru – duchovní učitelkou. Scenárista Miroslav Sovják dokázal na prostém příběhu „druhé mízy“ vtipně demonstrovat odvěký svár mužského a ženského principu. Režisér Zdeněk Zelenka do ústřední dvojice obsadil Kateřinu Brožovou a Jana Hrušínského. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach jo, když chlapa popadne druhá míza a nechá se oblbnout štíhlou, dlouhonohou, prsatou blondýnou a ještě do ní začne cpát těžce vydělané peníze. A ona je ráda schlamstne. Aby pak nakonec zjistil, že doma je doma. Neboť žena mu i večeři uvaří a doma má prostě to rodinné zázemí. Já bych to Janu Hrušínskému i věřil. On v pozdějším věku hrál neustále ňoumy nebo tupé blbce středního věku. Horší je to s Brožovou. Tu jsem nikdy nepovažoval za kvalitní herečku. Naštěstí to nebyl film o manželských klišé. Manželka totiž také někoho má a ze slečny se vyklube duchovní vůdkyně. Možná, že s lepším obsazením by to dopadlo ještě lépe. Tohle byla taková pitomost, která nenadchne, ale ani neurazí. Ovšem některé ty dialogy? "Lyže? To už je zase sníh?" ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

To, že Jan Hrušínský od starého pána moc hereckého umění nepobral, zde ani moc nevadí, protože ostatní herci byli na tom ještě mnohem hůř. A příběh sám, byť zkomolený příběh ze života, nesahá ani k veselohrám osmdesátých let. A když v komentářích čtu, že "to němělo chybu" uvědomuji si, že se to celé skládalo z chyb. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z tohohle mírně vyčuhuje Hrušínský ale jinak mně to nějak výrazněji nebavilo. ,,Princezna ze mlejna'' Andrea Černá těžce afektovaně přehrávala i obě dcerky Hrušínského. Brožová kupodivu hrála velmi civilně a když jsem tak na ni koukal asi bych se také nechal překecat k nějakému tomu masírování :-). Od komedie ale čekám, že se budu smát a tady se mi to ani jednou nepodařilo. No asi jsem také zablokovaný s nakřáplou aurou. Tři ucpané čakry - víc nedám. * * * ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice dobra zabava za ctyri.Doopravdy jsem se smal.Nektere dialogy jsou famozni a skvele zahrane.Uplne nade vsemi vsak cni Jan Stastny hrajiciho opilce, takhle dobre zahraneho opilce jsem u nas uz dlouho nevidel.Vlastne jsem ani nevedel , ze je tohoto pan Stastny - Vitasek schopen,kazdopadne gratulace jeste jednou - velika zabava.Panu Zelenkovi take patri dik. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Zdá se mi to nebo ne. Pan Hrušínský už v nevím kolikátém filmu hrál jako ochotník té nejhorší kategorie. Například ve scéně kdy nalézá za postelí toho kluky a kdy ho vyhazuje. To i já bych zahrál lépe. A to že mluví jako gay, na to už jsem si u něj zvykl. Celý film stál kvůli tomu za nic. Nezasmál jsem se snad ani jednou. Ovšem za ta překvapení v závěru něco dám musím. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v obci Líšná a na zámku Vysoká Lhota. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama