Reklama

Reklama

Jiří Adamíra, herec

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Životopisný / Krátkometrážní
Česko, 2006, 27 min

Režie:

Martin Kubala

Hrají:

Jiří Adamíra (a.z.)

Obsahy(1)

Když se řekne Jiří Adamíra, každému se vybaví jiná postava, kterou tento velký herec na jevišti, filmovém plátně či na obrazovce vytvořil. Jistě sem patří role, které mu v televizních inscencích přímo na tělo napsal Oldřich Daněk - Euripidés v Ženě z Korinta nebo don Guillén ve Španělech v Praze. Pak jsou tu seriálové postavy - policejní rada Korejs z Panoptika hříšných lidí nebo Patrokles Nerudný (Byl jednou jeden dům). Anebo filmový Bedřich Bronske (Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou). Ale nesmíme zapomenout ani na práci pro rozhlas - zejména na jeho magický přednes Poeova Havrana. Jiřího Adamíru vám tentokrát chceme připomenout zejména rolemi, kterými zůstává v našich myslích a které zůstaly zachovány k velké radosti nás diváků. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Famósní herec, představitel mnoha velkých rolí před kamerou i v divadle. Silný tvůrčí pedagog a dobrý člověk, takový byl Mistr Adamíra. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Portrét jednoho z nejvýznamnějších českých herců rekapituluje prostřednictvím krátkých záběrů především Adamírovu divadelní, televizní a rozhlasovou tvorbu. Vedle notoricky známých pořadů byly ovšem zařazeny také ukázky z dosud nereprízovaných televizních inscenací (Kardinál Zabarella; Aurelián) a také z několika jevištních představení (Dva na koni, jeden na oslu; Maryša; Strýček Váňa). ()

Reklama

Reklama