Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale výborný životopisný film americké supermodelky o tom, jaký je skutečný showbussines, jak chutná sláva, a jak snadno spadnete do největí špíny a skončíte v úplném zapomnění. Mínus je, že snad na každé scéně bylo vidět, že jde o TV film, devadesátková hudbička, prolínačky a míchání barevných a černobílých záběrů (hlavně ze začátku) bylo vyloženě nepříjemné. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Příběh Gii Curangi je skutečně alarmující a jakkoli umělecky ztrávrněný film inspirovaný jejím pádem je důležitý. Je příjemné zpětně sledovat, jak moc Angelina tehdy jako Gia zabodovala, pomohla mnoha budoucím lesbičkám s vyoutováním a dalším lidem ukázala i jiné druhy lásky. Nicméně v této podobě ta romance se Sandy Linter bohužel posloužila jen jako krytí pro mnohem důležitější zprávu o zničujícím prostředí modelingu, o přezíravosti, která vedla k drogám a později k nákaze AIDS. O celou dekádu před Freddiem Mercurym se Gia stala jednou z prvních celebrit, které zemřely na neviditelný hazard se životem. Gia žila příliš rychle, stačilo dva roky fotit obálky pro Vogue a Cosmo, aby se dalších šest let brodila bahnem. A v tom je hlavní mínus tohoto filmu, Angelina není příliš uvěřitelná jako naivní osmnácka a z nejhorších momentů života Gii vidíme jen zlomek. Přesto na televizní HBO trhák to stačí. #hbo ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pálíte-li svíčku života z obou konců, pak není divu, když dohoří rychleji než jiné, ačkoli by se dalo donekonečna diskutovat o tom, zda je lepší shořet než pomalu vyhasínat. Každopádně mám pocit, že 21. století pro Angelinino herectví znamenalo to druhé, v málokterém filmu se aspoň blíží drajvu, jaký má její extravagantní, vášnivá a nešťastná Gia, byť to možná ani moc nehraje a vysoce vyčnívá nad plochou historkou okresního formátu o tom, že drogy jsou špatné, áno... ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Gia je podle mě jeden z nejlépe natočených životopisných snímků. Je to sice malý, nenápadný film, ale jeho hlavní myšlenka je plná naléhavosti a bezmocnosti.... Nádherná Angelina Jolie si tímto výkonem upevnila pozici jedné z nej hereček sídlící v Hollywoodu. Občas jsem si myslel, že natáčí opravdový život Giy a ne jen rekonstrukci.__Gia Marie Curangi je odstrašující případ drog, ale zároveň dokazuje, že i takovéhle problémy se dají řešit. Řešit ale jen s pomocí vůle. A pak, že slavní to mají lehké... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, těch důkazů, že je Angie skutečně skvělá herečka zase tolik není, protože mnohdy hrála prostě jen v mainstreamu, kde nejsou ty schopnosti tak patrné, ale právě snímek "Gia" ukazuje, jak dovede být úchvatně živelná, něžná, krásná i hnusná a jak se toho nebojí. Je to její koncert. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Angelina Jolie (Gia) řekla o Gie Carangi: „Když je volná a sama sebou, je neuvěřitelná. To je ta tragédie jejího příběhu. Myslíte si: ,Sakra, vždyť nepotřebovala drogy, to ona byla droga.‘“ (TheRay97)
  • Angelina Jolie získala za svůj herecký výkon v titulní roli Zlatý glób. (Elisebah)
  • Film je natočen podle skutečnosti. (Elisebah)

Reklama

Reklama