Reklama

Reklama

Komparz

(seriál)
  • Velká Británie Extras
Velká Británie / USA, (2005–2007), 7 h 24 min (Minutáž: 30–84 min)

Kamera:

Martin Hawkins

Hrají:

Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson, Shaun Pye, Katherine Parkinson, Rob Brydon, Ben Stiller, Ross Kemp, Vinnie Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Ricky Gervais v tomto komediálním seriálu ztělesňuje frustrovaného Angličana na prahu čtyřicítky Andyho Millmana, který se marně snaží proniknout na výsluní a proslavit se jako herec.  Není mu nic platné, že většinu dne tráví převlékáním kostýmů, že spěchá z místa na místo a věší se na každého, kdo by mu mohl poradit nebo se za něho přimluvit. Pro Andyho zkrátka role nejsou. Jeho hloupý a namyšlený agent (Stephen Merchant), který ostatně nestojí za nic, ho dokonce přemlouvá, aby si našel jiné zaměstnání, ale Andy se nevzdává. S kolegyní Maggie Jacobsovou (Ashley Jensenová) vymetá alespoň večírky, kde kyne naděje, že se setká s nějakým režisérem, producentem či scenáristou nebo se vnutí do přízně skutečné celebrity. Maggie se přitom snaží najít vhodného manžela... Seriál natočený v americko-britské koprodukci režírovali Stephen Merchant a Ricky Gervais, jako hosté v něm vystupují známí herci, kteří představují sami sebe - např. Kate Winsletová, Patrick Stewart, Samuel L. Jackson, Ben Stiller a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

dezorz 

všechny recenze uživatele

sitcomom sa v US poslednu dobu nedari. v UK je to trocha lepsie, pravda aj tam je kopa nepozeratlenych hluposti, ale niekedy aj motyka vystreli. tak sa stalo aj v pripade extras, ziaden nenapadny popolnocny serial z bbc four, naopak, hlavny program dna a k tomua j kvalitne uzasne dokonaly. r. gervais sa po uspechu the office dokazal otocit o 180 stuponov, dokazal sa neopakovat a sporavit sucho suchy humor, kopu celebrit a ........ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi málo seriálov sú ako seriály pánov Gervaisa a Marchanta. Veľmi málo. Tento ďalší komediálny seriál z veľmi netradičného prostredia komparzistov a hercov a slávy, je rozhodne to najľudskejšie a hlavne najvtipnejšie čo táto dvojka vypracovala. Naozaj neexistuje ani jedna jediná výtka, ktorá by smerovala k tomuto seriálu. Všetky slávne mená si doslova užívajú svoje malé šteky. McKellenove - You shall not pass! ma odzbrojilo! Stewartové - nemáš ženu, nemáš přítelkyni a nevidel si star trek nová generace? Panebože! - zmes neskutočne trefných vtipov a postáv, ktoré nie sú úspešné a zubami nechtami úspešné byť chcú. Nech sa deje, čo sa deje. Strata dôstojnosti, priateľov, viacej trápnych situácií, a v poslednom diely krásne dojímavé rozuzlenie. Tomuto hovorím niečo čo dokážu len Angličania. Za to im patrí veľká vďaka. Jedno z naj hereckých predstavený Ricky Gervaisa, ktorého monológ na konci neskutočne trefne vystihol všetko čo vystihnúť mal a pritom nezabudol dojať. bravo. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri scénke "Kate Winslet, jazyk a prsník" som sa nevedela prestať smiať. Nemám dôvod nedať plný počet bodov. Toto je typicky Gervaisovský britcom o dvoch mantákoch a svete šoubiznisu. Chvíľami na zamyslenie, chvíľami gulervúca sranda. V podstate aj tie morálne ponaučenia o dnešnej spoločnosti a moderných ľuďoch sú predkladané veľmi prirodzeným spôsobom a prezentované hlavne skrz trápne situácie - Ricky miluje kolosálnu trápnosť malých ľudských životov :-) A určite tak ľahko nezabudnem ani na skautíka Daniela Radcliffa - pozrite si Extras a už nikdy sa nebudete dívať na Harryho Pottera rovnakými očami! :-D ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

No to je vážně drzost! Natočit dvě série seriálu, jen kvůli tomu abych se mohl sejít se svým hereckým (De Niro) a hudebním (Bowie) idolem. A Merchant ho klidně nechá. Tak snad ještě aby Gervais hodil roli svýmu nejlepšímu kámošovi (počkat, Jonathan Ross tam hraje taky). Zbytek se nějak dotočí. Tak nevim pane Gervais: Are you havin' a laugh? ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi pilot, nebo nějaký speciální díl, mělo to k dvoum hodinám a vůbec se to netvářilo jako seriál!....Nádherná satira, povinně bych pouštěl všem českým vyhaslým celebritám zuby nehty se snažícím udržet se ve světle reflektorů a na stránkách bulváru. Schválně, jestli by se takový Pomeje s Bartošovou, Helena Vondráčková, Pilarová a podobné kdysi populární a současné nuly zastyděly, kdyby tenhle klenot viděly. No, jestli oni ale nežijí v domnění, že jsou populární. No to je jedno, nechme tyto umělce v klidu zemřít a věnujme se filmu. Hlavní hrdina je bývalá televizní hvězda, po které ale dnes neštěkne pes a jak říká jedna z vedlejších postav „Sláva je maska, která se zaryje do tváře.“ Snaha se zviditelnit za každou cenu, kdy se pomalu vytráci hrdost a role v podřadných projektech, které bývaly za dob vrcholné slávy terčem pohrdavého posměchu, se stávají jediným zdrojem alespoň minimální popularity. Přítelkyně, mladá komparzistka, při návštěvě novináře předstírá hercovu asistentku a během interview dle plánu ohlašuje falešný telefonát od Ridleyho Scotta, aby herec působil před žurnalistou vytíženým dojmem . Nejde o vydělávání peněz na nájem, jde o absolutní neschopnost si připustit, že nejlepší léta jsou v tahu a namísto důstojného odchodu do ústraní následuje potupná snaha vyždímat z dávno minulé slávy alespoň trošku toho zájmu médií a s ním spojenou možnost usedat ve stejné restauraci jako filmové hvězdy. Když už nejeví zájem ani ty nejpodřadnejší produkce, klesá hrdina až na nejhlubší dno, když se zúčastní reality show Big Brother pro VIP. Zde, po boku „celebrit“ jako je vítěz normálního Big Brothera, přestárlý tanečník, inernetová pornohvězda, nebo žena, které zavraždili syna, si konečně uvědomuje, jak daleko to „dotáhl“. Film svým nádechem i zpracováním hodně připomíná podobný snímek Nominace na Oscara, kde se lokálně známí herci vyrovnávali s fámou, že by mohli být nominováni na zlatého plešouna. Komparz je ale lepší, skvěle se dá aplikovat na ty naše české hvězdné nuly a pátá hvězdička je za geniální cameo Cliwea Owena, nejlepší sebeparodie co jsem kdy viděl! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • V závěrečných titulcích je postava Darrena Lamba označena pouze jako "agent". Postava Shauna Williamsona je zase uvedena jako "Barry", přestože Shau hrál sám sebe. Je to proto, že Darren má ve zvyku uvádět jej všude jako "Barryho", přestože zde jej Andy oslovuje "Shaune". (HappySmile)
  • Některé věty, které říkají v seriálu Ricky Gervais a Stephen Merchant, byly v Americe změněny a liší se tak od britského originálu. (HappySmile)
  • Ve speciální vánoční epizodě stojí před restaurací "fanoušek", kterému Andy Millman (Ricky Gervais) vnucuje autogram. Tím není nikdo jiný než Karl Pilkington, se kterým dělal Ricky, společně se Stephenem Merchantem, rádiový podcast „The Ricky Gervais Show“ a který byl pak převeden do kreslené seriálové podoby. (DJDVD)

Reklama

Reklama