Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Podobně jako o rok starší Slither je i Hatchet s radostí natočená komediální pocta žánru, která však od nedotaženého pokusu tromáckých odchovanců působí jako zjevení z jiného světa (doslovně). Tak šílená kadence prvoplánově infantilního humoru vypadá jak z Monthy pythonů a chvílemi jsem se přistihnul, jak nad tou brutálně nadsazenou debilitou postav kroutím nevěřícně hlavou a zároveň se válím smíchy. Dovedu si představit dvojku, jen tu míru splatteru bych posunul o stupeň výš než byla v kterémkoliv průměrném díle Pátku 13-tého. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Výborný jako komedie a ještě lepší jako horor, takhle si představuju ideální hororovou komedii či komediální horor, říkejme si tomu jak chceme :-)! Ano chce to při sledování jistou míru nadsázky a nadhledu jak už tu bylo zmiňováno a neuškodil by malinko hrůznější vrahounek, protože z tohohle ošklivce vážně moc strachu nešlo, ale musím říct že jsem se vážně celou dobu výtečně bavila, nemělo to jedinou slabší chvilku a vraždy byly fakt povedené. Horký adept na nejvydařenější hovadinku jakou jsem kdy viděla. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hatchet je oddychový slasher s vrahem na způsob Pachu Krve, zmutovaným buranem z bažin co kdysi uhořel kvůli teenagerům, a dneska se je vrátil zabíjet. Plusem je že se s tím vůbec nesere, trhá to a seká hlava nehlava a i když těch momentů ve filmu není přehnaně, když už tak stojí za to. Maso. Jinak parta teenagerů (dobře, zpočátku je tam i pár neteenagerů) není tuctová, příběh je takový že se skupina lidí rozhodne místo primitivního veselí na Mardi Gras zajet na organizovaný výlet do bažin. I do tý doby je to celkem prdel, například protože výprava zahrnuje i dvě úplně vymaštěný (porno)herečky i s režisérem, který kromě hádání se která je blbější taky dost ukazujou poprsí, takže patříte-li do tý sorty fandů tohohle v hororech, Hatchet po týhle stránce nezklame. Dále tu máme připosranýho nadrženýho černocha, outsidera, holku co jede pátrat po svý tuhý rodince, dva postarší americky vypasený turisty, a konečně snaživýho ale úplně marnýho průvodce. Co se ale nestane, během výpravy to naperou člunem do skály a ztvrdnou uprostřed bažin plných krokodýlů a jednoho krvežíznivýho bastarda. V chování obětí je naopak Hatchet úplně tuctový, takový to místo abychom vraha umlátili a rozřezali radši zdrhneme ať se z toho sebere. Za zmínku stojí že Kane Hodder (muž za maskou mnoha slasherů) zahrál jak samotného vraha Victora Crowleyho, tak jeho otce. A taky rolička Roberta Englunda, jehož nezaměnitelný charisma se nezapře. Hatchet v některých momentech tak trochu paroduje sám sebe, což je sympatický. Sečteno podtrženo to není až taková paráda jak jsem doufal, ale rozhodně bych to označil za nadprůměr. Stay out of the swamp! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Když jsem se těšil na čistokrevnou řezničinu, nedalo mě to a pustil jsem si "Sekeru". Bohužel moje očekávání to splnilo jen na půl :-( Kdyby se pan režisér "vysral" na ty koniny s komediálními prvky, trošku přitlačil na pilu v hutnější atmosféře bylo by to super dílko! Potěšením v srdíčku byl alespoň Robert "Freddy Krueger" Englund! 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Někdy není zřejmě dobré si před shlédnutím filmu číst důkladně recenze a komentáře ... V případě horroru Hatchet jsem zřejmě čekal ještě něco víc... Nízkorozpočtový slasher vyloženě pro zábavu. Vtipné prvky mě rozhodně moc nerozesmály, přišlo mi to jako již stokrát viděné a slyšené. Výtvarná stránka filmu na první pohled dobrá, později mi začalo připadat, jako by se film točil v ateliérech a ne skutečné přírodě. Pár lekaček zabralo. Příšerák z bažin v pohodě. Gore scény super. Celkově jsem to ale pobral jako lepěí průměrný slasher s výraznými gore efekty ve stylu Pátek třináctého. Jen více dinamičtější a krvavější. Každopádně asi od půlky filmu mi banda blbečků pobíhající nesmyslně sem a tam někde v bažině, vřeštící a postupně prvoplánovaně ubývající, začala nudit a otravovat ... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je v čase 11:43 zmiňována Marie Laveau, proslulá vúdúistka z New Orleansu, která žila v letech 1794–1881. Po ní pojmenovaná prodejna vúdúistických potřeb plus další zmínka o této osobě v pozdějším ději (v rozhovoru v autobusu) ukazuje, že vzpomínka na ni je v USA dodnes živá. (Adramelech)
  • Kane Hodder na snímku spolupracoval také jako koordinátor kaskadérských scén. (LION-MR.T)
  • Pri pohľade na náhrobky na cintoríne je možné vidieť mená Sarah Elbert a Cory Neal (producenti filmu) a Adam Green (scenárista a režisér). (beso74)

Reklama

Reklama