Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hatchet je oddychový slasher s vrahem na způsob Pachu Krve, zmutovaným buranem z bažin co kdysi uhořel kvůli teenagerům, a dneska se je vrátil zabíjet. Plusem je že se s tím vůbec nesere, trhá to a seká hlava nehlava a i když těch momentů ve filmu není přehnaně, když už tak stojí za to. Maso. Jinak parta teenagerů (dobře, zpočátku je tam i pár neteenagerů) není tuctová, příběh je takový že se skupina lidí rozhodne místo primitivního veselí na Mardi Gras zajet na organizovaný výlet do bažin. I do tý doby je to celkem prdel, například protože výprava zahrnuje i dvě úplně vymaštěný (porno)herečky i s režisérem, který kromě hádání se která je blbější taky dost ukazujou poprsí, takže patříte-li do tý sorty fandů tohohle v hororech, Hatchet po týhle stránce nezklame. Dále tu máme připosranýho nadrženýho černocha, outsidera, holku co jede pátrat po svý tuhý rodince, dva postarší americky vypasený turisty, a konečně snaživýho ale úplně marnýho průvodce. Co se ale nestane, během výpravy to naperou člunem do skály a ztvrdnou uprostřed bažin plných krokodýlů a jednoho krvežíznivýho bastarda. V chování obětí je naopak Hatchet úplně tuctový, takový to místo abychom vraha umlátili a rozřezali radši zdrhneme ať se z toho sebere. Za zmínku stojí že Kane Hodder (muž za maskou mnoha slasherů) zahrál jak samotného vraha Victora Crowleyho, tak jeho otce. A taky rolička Roberta Englunda, jehož nezaměnitelný charisma se nezapře. Hatchet v některých momentech tak trochu paroduje sám sebe, což je sympatický. Sečteno podtrženo to není až taková paráda jak jsem doufal, ale rozhodně bych to označil za nadprůměr. Stay out of the swamp! ()

arie 

všechny recenze uživatele

Úvodné minúty tohto splatteru sú skutočne nad očakávania zábavné, vo filme majú miniroličky dve legendy žánru - ako vždy skvelý Robert Englund a charizmatický Tony Todd (snáď najvtipnejšia postava snímky) a taktiež sa nešetrí ani brutalitou, čo určite poteší každého milovníka morbídnej zábavy. Len škoda, že miera zábavnosti postupom času klesá a to hlavne vďaka trápnym pokusom o humor a niekoľkým otravným postavám, ktorým divák praje čo najskoršiu likvidáciu, ktorá sa, našťastie, častokrát aj dostaví a to v skutočne luxusnom prevedení. Samotné gore scény sa tak v druhej polovici snímky stávajú pre diváka jedinou atrakciou a keďže je ich výskyt pomerne častý, divák sa pri sledovaní nezačne nudiť. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikající brutální podívaná, ve které není jediné hluché místo. Vše šlape a děj si přímočaře razí cestu až k nabušenému finále, aniž by výrazněji zaškobrtl. Možžná škoda, že absentuje charismatičtější záporák, ale tato skutečnost je více než vyvážena přítomností ikon žánru, více než sympatickou stopáží a kozičkami Mercedes McNab. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

S příběhem a zápletkou si nikdo moc práci nedával, ale naštěstí je to okořeněno několika povedenými kousky – buď humornými, nebo krvavými. Hatchet je hodně lehká oddechovka, u které se pravděpodobně nejvíce nasmějete, ale jde vidět, že to asi byl účel. Musel být, protože jednoduššího, odfláklejšího, poměrně nezajímavého a nudného záporáka jsem již nějaký čas neviděl. Jako kdyby se zbláznil Toxie a přešel na temnou stranu. Vyděsilo by mě to snad jen v případě, že by mi bylo zase 11 let. Chuť natočit si nějakou krvavou prdel zde byla evidentně mnohem větší, než schopnost a chuť dát té prdeli nějaký hlubší obsah. Ale možná jste tolik koziček v jednom horroru už dlouho neviděli. Jen jestli jich tam pro jistotu nemělo radši být ještě více. Bylo to fajn, ale něco tomu prostě chybělo. Asi už jsem těma jednoduchýma, bezobsažnýma, rychlokvaškovýma horrorama přesycenej. Možná bych rád zase zjistil, že když roztrhnu ten barevný obal, tak uvnitř něco bude. K dobru filmu je však třeba podotknout, že se nijak nesnažil tvářit se jinak, než jakým byl. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Podobně jako o rok starší Slither je i Hatchet s radostí natočená komediální pocta žánru, která však od nedotaženého pokusu tromáckých odchovanců působí jako zjevení z jiného světa (doslovně). Tak šílená kadence prvoplánově infantilního humoru vypadá jak z Monthy pythonů a chvílemi jsem se přistihnul, jak nad tou brutálně nadsazenou debilitou postav kroutím nevěřícně hlavou a zároveň se válím smíchy. Dovedu si představit dvojku, jen tu míru splatteru bych posunul o stupeň výš než byla v kterémkoliv průměrném díle Pátku 13-tého. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Efektář a příležitostný režisér John Carl Buchler, který je odpovědný za efekty a který ve filmu ztvárnil malou roli rybáře, pracoval s Kanem Hodderem také na snímku Pátek třináctého 7 (1988). (LION-MR.T)
  • Ve filmu je v čase 11:43 zmiňována Marie Laveau, proslulá vúdúistka z New Orleansu, která žila v letech 1794–1881. Po ní pojmenovaná prodejna vúdúistických potřeb plus další zmínka o této osobě v pozdějším ději (v rozhovoru v autobusu) ukazuje, že vzpomínka na ni je v USA dodnes živá. (Adramelech)
  • Ve filmu se sešli tři slavní hororoví herci. Kane Hodder je představitel Jasona Voorheese ze série Pátek třináctého, Tony Todd je známý jako Candyman a Robert Englund se proslavil jako Freddy Kruger z hororové série Noční můra z Elm Street.  (LION-MR.T)

Reklama

Reklama