Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu.

Hlavních rolí se ujali fantastičtí herci. Astronauta - farmáře si zahrál Billy Bob Thornton (Banditi, Ples příšer, Santa je úchyl!). Jeho manželku ztvárnila Virginia Madsen (nominace na Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Bokovka, Spider-Man), jeho kolegu z NASA Bruce Willis (Sin City – město hříchu, Rukojmí, Banditi). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha těch neuvěřitelných příběhů života, kterým musím fandit od začátku až do konce, protože se na ně příjemně kouká, jsou nadějné, a hlavně vypráví příběh člověka, který i takřka na stará kolena si chce něco dokázat a být slavný po celém světě, což je sen mnoha z nás, ale jen málokomu se podaří splnit. Astronaut v podání Billy Bob Thorntona byl rozhodně ukázkovou rolí, které mu s přehledem jdou, jenom si nedokážu představit, v čem by tento film měl být jinak zvláštní. Herci totiž ve zbylém případě ničím nezaujmou a samotný příběh prakticky taky ne. Ono je to totiž furt jedno a to samé. Tvůrci dají do filmu to, co divák chce vidět a tak to je. Astronaut je průměrný příběh o tom, jak si někdo snaží usnadnit život, o tom jak se svého snu snaží nevzdat celý život až do samého konce, natočen s citem, s umem, ale přecijen s trochu nudným scénářem se prostě nedá nic dělat. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které by měly hrát na city, ovšem bezúspěšně. Pěkný film to je a Billy si jistě připomněl časy, kdy nehrál v komediích svůj typický charakter drsňáka, ale kdy měl ještě seriózní role, ale nějak to celé vede k tomu, že skončí film a vy si řeknete: "Hmm, hezký." a pak už si na to ani nevzpomenete. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

8/10 Malý velký film se silným sdělením o důležitosti rodiny a víry ve svůj sen. Ukazuje, jakou moc má láska našich blízkých a silná vůle v tomhle boji jménem život. Oslavuje velikost lidskýho ducha. Navíc je to celé v působivém balení ( obrazy, hudba ). Zní to těžce tuctově a naivně, ale přiznávám se - dvakrát se mé oční bulvy koupaly v chlapských slzách ( ne v těch babských jako se mi to stává u Titanicu :-) ) Prostě skvělý, ohromně lidskej film, kterej mě moc překvapil. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Že práve Michael Polish, režisér hypnotických podivuhodností typu Twin Falls Idaho či Nortfolk skĺzne k tak povrchnej a rodinne presladenej "agitke" je pre mňa ďalším dôkazom starej pravdy. Život je krutý cynik. Pretože práve Michael Polish nám týmto filmom - "oslavujúcim zmysel cesty za snom" - ukázal, že on sám už z podobnej tŕnistej cesty dávno zišiel a túži si vykračovať po chodníku slávy v Holywoode. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Film pro celou rodinu, který si nejspíš neoblíbíte, ale přitom se rodině bude líbit. Naprosto nenáročná, bez myšlenkovitá rodinná komedie / drama, které nám chce ukázat, že každý si může splnit svůj sen ale ta rodina je i tak nejdůležitější. Nemůžete u toho používat mozek, protože to pak pošlete do odpadu, musíte se jen dívat na tuhle "pohádku" s nudným Thorntonem a krásnou Virginií Madsen. Jo, abych nezapomněl. Na plakátu je Bruce Willis (asi aby to evokovalo domácký Armageddon) ale v reálu tam má asi 5 minut času. Někdy mě ty plakáty fascinují. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Když manželka odjíždí v neděli do kostela na mši, zavírá dveře auta, které se ale nedovřou. V dalším záběru už jsou zabouchlé správně. (Pepy)
  • Mark Polish, který hraje FBI agenta Mathise, napsal k tomuto filmu scénář. (Pumiiix)

Reklama

Reklama