Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

pufina 

všechny recenze uživatele

Dan a Candy žijí ze slunečních paprsků a čokolády. Nebe - Země - Peklo. Poměrně realisticky podaný příběh o drogově závislých. Heath Ledger s Abbie Cornish zahráli své role lépe než skvěle a přesvědčivě. Geoffrey Rush jako Casper k nim nádherně ladil (byla to jejich perníková chaloupka). Ale přesto, že děj se vyvíjel dobře, pár nesrovnalostí se mi tam nelíbilo - ať bydleli kdekoliv, měli to tam (na feťáky) až náramně uklizené a i čisté, ne? Všimli jste si, jak měli neustále čisté oblečení? Kdo jim to asi pral, maminka Candy? To určitě, trošku nereálné. A dost mě zklamal závěr! Nebýt vynikajících hereckých výkonů, tak bych snížila ještě o stupeň. ,,Říká se, že z každejch deseti let feťák stráví sedum let čekáním." ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Co může být zajímavého na životě smažek? Že se jejich život plácá od ničeho k ničemu, že statisticky z 10-ti let zbytečného trápení na cestě do pekel 10 let nic nedělají, 7 let stráví čekáním, 2 roky propichováním žil, rok kecáním o slibech, a pak za minutu zhebnou. Příběh mi nic nového nedal, ale ani nevzal, bylo hezké koukat se na nevyzrálého Heatha, Abbiin roztomilý pršáček a dojemnou chápavost papá. Nakonec sledovat pád do záhuby se vždycky hodí, pokaždé je to velké poučení. Přes pocit marnosti boje s démony jsem cítila jeden podstatný rozdíl. I v těch nejhorších momentech bylo vidět jasné světlo - nekonečnou oddanost a víru v jedinečnou neopakovatelnou vzájemnou lásku obou hrdinů. (jak sladce může chutnat i obyčejná voda, když má jeden to štěstí a procitne!) ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další feťácká historka se srdcervaním. Tentokráte s kopancem klokaním. I tak je to ovšem pořád dokola a kdo zná nějaké ty doopravdy >drogově závislé< , nic už ho asi nepřekvapí. Třiapůl hvězdičky tedy za dobře natočený film, zaokrouhleno pak z nunosti nahoru - i za tu hudbu Paula Charliera, jinak ale nic víc proč něco dodávat a teď si rychle šlehnout... °-] - - - P.S. Jo, pár jsem jich znal a znám, někteří (některé) jsou po smrti a nakonec - každý je si svého strůjcem, že... Aspoň je pořád co točit... - - - P.P.S. Ač mám tenhle film na dvd, nějakým řízením osudu a své lenosti jsem ho ponejprv zkouknul >stylově< po Samotářích na jedničce a opět jsem otráven stupidním českým dabingem jakési Sagatévéeseró. Při scéně porodu jsem si už říkal, že za to by zasloužili čudláci pořádně infikovanou jehlou do oka. Možná i proto je tu nejspíš tolik tří a méně hvězdičkových hodnocení televizních sledovačů, to >umělecké< domácí kuňkání a hekání posunulo celou atmosféru kamsi mezi pražskou televizáckou feťárnu... :-( No, těším se na repete na dvd, dobře mi tak... - - - - - (Poprvé viděno 15.3.2011 na ČT1, bohužel s otravným čudláckým dabingem, hodnocení 2198., komentář zde jako stoosmatřicátý - 16.3.2011) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Láska ve třech – Candy, Dan a heroin!! Drsná (a nutno podotknout nevyvážená) romance od protinožců o destruktivním vztahu dvou mladých, rozhodně nadějných duší. Básník a malířka tak musí chtě nechtě projít typickými atributy jako jsou krádeže nebo podvody, detox nebo ponižující prostituce. Právě pokusy o abstinenci, snahu o normální život nebo kterákoliv hádka s hrdinčinými rodiči nebo mezi sebou jsou díky ústřední dvojici neuvěřitelně důvěryhodné, bez brilantních Heathe Ledgera a Abbie Cornish by tohle zřejmě autobiografické povídání skončilo někde v koutě bez povšimnutí. K tomu noblesní homosexuál Geoffrey Rush, úsporné zachycení (režisér je divadelník) všedních starostí beznadějných feťáků a skvěle padnoucí hudba – to jsou další plusové body poctivě a upřímně natočeného debutu. Škoda jen, že emocionálně působí trochu zmateně a cestu k divákovi si musí prosekávat zbytečně obtížněji než by se na první pohled mohlo zdát!! Za ústřední duo přesto ****. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Neil Armfield .. Drogovou tématiku mám rád, ale už jsem toho viděl a četl asi vážně spoustu, než aby mne tento příběh nějak překvapil a srazil do kolen. Nerozvážná cesta od nebeského nadšení, přes tvrdý pád na zem až do konečného potopení se do pekla… Candy se bude určitě mnoha lidem líbit, zvláště nezasvěceným. Je filmařsky kvalitně natočená, hudba nemá chybu, má skvělé herecké výkony a obsahuje i několik silných a drsných scén. Pro mě tedy něco nad tři hvězdičky, ti ostatní mohou klidně jednu navíc přidat :o) __ Když můžeš přestat, nechceš. Když chceš přestat, nemůžeš… 65%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)
  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama