Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 259)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neuveritelnej hyper mega masakr. Ale zacnu s tema drobounkejma vytkama. Spousta postav se tu jen mihne, coz je skoda, par jich slo vyuzit vic a film moh bejt klidne delsi. Tolik vytky. Animace je vylepsena, takze treba bortici se dum nebo pochod s pochodnema vypada skoro jak 3D, ale nastesti to je vse 2D a tak super 2D film tu od Spongeboba nebyl. Pak hudba, zazni tu vylepsena uvodni pisnicka a pak spousta dalsich super songu. Co se tyce pribehu, ze zacatku to jsou spis takove scenky, ale zhruba v momente, kdy se objevi sud s hovnama, tak se zacne odvijet pribeh, kterej drzi dobre po hromade. Jinak samotny vtipy jsou tu tak kazdejch 5 sekund a vetsina je naprosto dokonalejch a tentokrat si dovolili tvurci i ostrejsi veci, jako Bartovo bimbas nebo fuckujici Homer. Tohle je proste absolutni must see zalezitost a to nejen pro fandy serialu. Jeden z nej animovanejch filmu vsech dob. Doufam, ze bude dvojka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veľa očí, cerí zuby. Presne ako rakúski aktivisti na hraniciach.“ Je pozoruhodné, že ani po toľkých rokoch a epizódach nepôsobia celovečerní Simpsonovci vyčerpane, prázdne, rutinne, unavene, vyhorene. Naopak, ako keby do nich vstúpila nová sila a ponúkajú skvelé postavy, skvelé dialógy („Pane, vy ste z tej moci úplne zošaleli!“ – „Pochopiteľne. Zošalieť bez moci nemá žiadny zmysel, je to nuda a nikto vás nepočúva.“) a šťavnaté hlášky („Často o tom hovoril, ale nebral som ho vážne.“; „Dnes už nikto nehovorí také vtipy, ako Danny DeVito.“), nehovoriac o vtipných scénkach a nápadoch, ktoré len tak nedostanete z hlavy (prasa, opica s činelmi úradujúca v Homerovom mozgu, žltý pipík, lavína, rozbitá fľaška). Zaujímavosťou je, že vznikli v roku 2007 a o dva roky neskôr napísal Stephen King román Pod kupolou, ktorý zápletkou podozrivo pripomína práve tento film. Je všeobecne známe, že King je dobrým priateľom jedného zo spolutvorcov Simpsonovcov. Náhoda? Tak či onak, o kupolu v Simpsonovcoch prekvapivo zas až tak nejde, pretože scenár sa uberá značne nepredvídateľnými chodníčkami a zavedie nás napríklad až na Aljašku. Homer je tu tentokrát za fakt obzvlášť vypečeného pablba, ale obdivuhodné je, že hoci sa stáva páchateľom niekoľkých neospravedlniteľných hovadín, neznenávidíte ho, ale stále ho budete mať radi. Je to proste Homer. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Že sú Simpsonovci vo filme málo filmoví? Podľa mňa sú filmoví až-až a popritom si nezabudli zachovať ani to hlavné - ducha seriálu. Je pravdou, že nepatrím k fanúšikom, ktorý majú napozerané všetky časti od A po Z ale možno aj to je dôvod prečo som si celovečernú verziu užíval a nemal som pocit recyklovania už tisíckrát použitých vtipov. Zamrzí len, že väčšina obyvateľov Springfieldu je odsunutá do úzadia. Pravdaže to mohlo byť aj lepšie, lenže ruku na srdce: nemáme ten pocit len preto, že pôvodný seriál nastavil latku poriadne vysoko? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Navzdory skutečnosti, že poslední série jedou takzvaně ´na setrvačník´ a dobrého humoru aby v nich člověk lupou pohledal (prvních cca 8 sérií je naprosto nepřekonatelných), je první ´celovečerňák´důkazem, že pánové kolem Matta Groeninga ještě nevystříleli střelný prach. Zejména 1.půlka filmu je v četnosti fórků a narážek až smrtící, bohužel i těch (pod)průměrných. Ale pořád platí, stejně jako třeba u Asterixe, že Simpsonovi nejsou primárně pro malá děcka a jejich humor ocení spíše odrostlejší a informované publikum. I díky vtipným narážkám na cokoliv, Arnieho ambicemi počínaje, současným fenoménem globálního oteplování konče (narážka na Al-Goreovu vysokozdvižnou plošinu při Lízině přednášce připadala vtipná v celém kině asi jenom mě :o). Nejlepší vtípek? Výměna osazenstva před armagedonnem - pánbíčkáři jdou chlastat a ochlastové se jdou modlit :o) ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Homer kdysi v jedné epizodě prohlásil na adresu šášy Krustyho své táhlé "Nůůůůda" a pak oznámil, že jde radši vařit. Je opravdu zarážející, že se mi po polovině filmu chtělo říci to samé. Tvůrci znatelně vyměkli a místo ostrého humoru se mi dostalo spíše staromilské recyklace gagů ze seriálu. Když už se tvůrci snažili nějak reflektovat současnost, zbylo z toho pouze laciná póza bez úderného a originálního nápadu. Na druhou stranu tvůrčí tým kolem Groeninga je na tak vysokém Olympu, že přestože jejich pád byl velmi strmý, tak stále je jejich film spíše nadprůměrem nad ostatní produkcí, jen kdyby se to nejmenovalo Simpsnovi. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • Když se Homer rozhodne projet kolem dokola na motorce, motorka má na sobě plameny. V další scéně na ní žádné plameny nejsou a posléze zase ano. (P. J. D.)
  • Homerův výkřik "D'oh" Česká televize nepřekládá jednotně. Homer místo něj v češtině říká slova jako "ne", "kurňa", "sakra" nebo "ou". (Nancy...)
  • Při tvorbě scénáře to jednu dobu vypadalo, že film bude muzikálem. Postupem času byly však všechny skladby postupně zkracovány a od nápadu se nakonec upustilo. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama