Reklama

Reklama

Jiřina Bohdalová - neuvěřitelných 75

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Slovo neuvěřitelný se zdá být v případě narozenin naší velké české herečky, vzhledem k jejímu vždy perfektnímu vzhledu a úžasné vitalitě, zcela na místě. Na druhé straně by jinému nestačilo ani 150 let, co se týče rozsáhlosti díla, které má oslavenkyně za sebou. Televizní dokument režiséra Zdeňka Suchého ukazuje šíři jejího hereckého umění. Herečka, která začínala u Jana Wericha v Divadle ABC a poté v Městských divadlech pražských, nakonec zakotvila v Divadle na Vinohradech, kde vytvořila řadu stěžejních rolí. Stala se oblíbenou filmovou herečkou a seznam jejích televizních rolí v inscenacích, seriálech, zábavných pořadech a tvorbě pro děti připomíná rozsahem román Alexandra Dumase. Diváci si zamilovali její vystoupení s Vladimírem Dvořákem v Televarieté a scénky s Vladimírem Menšíkem, stejně jako její podání večerníčků. Se stejnou intenzitou ale Jiřina Bohdalová vystupuje i dnes - hraje divadlo, točí televizní pořady. Dokument ukazuje především šíři její televizní práce, nejen zábavné, ale i dramatické a je procházkou tvorbou legendární herečky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Mnohostrunnost a vícerozměrovost talentu i rozsahu této vynikající české herečky jsou mimořádné. Kdybych to měl vyjádřit ve zkratce, mluvil bych o mnohooktávovém rozpětí hlasu jejího hereckého žánrového rozsahu, který sahá od FANY až k DÁMĚ NA KOLEJÍCH a ještě k tomu - jaksi navíc - zvládá koloraturu TELEVERIÉTÉ a RÁKOSNÍČKŮ. Lidsky složitá dramatická umělkyně je jednou z nejvydařenějších dcer české Thálie. ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Televize od jisté doby zjistila, že může dobře vydělat na oslavách některých místních celebrit, bude to mít pro televize uspokojivou sledovanost a stojí je to babku. Má to stále stejné schéma, a ještě to působí jako 'národní narozeniny' vybraných kašpárků. ()

Reklama

Reklama