Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak dlouho o sobě princezna (M. Bočanová) rozhlašovala, že je ze všech nejchytřejší, až tomu museli na zámku všichni uvěřit. Jenom princ (J. Čenský), který přijel na námluvy, jí dokázal dát otevřeně najevo, že o tak nevzdělanou a namyšlenou princeznu nestojí. Jenže právě tenhle odvážný princ padl princezně do oka, a tím spíše si jeho urážku nechtěla nechat líbit. Na tom, že všechno nakonec dobře dopadlo, měla určitě zásluhu roztomilá čarodějnice Okulárová (J. Bohdalová), ale nakonec také sama zamilovaná princezna. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

otík 

všechny recenze uživatele

Nebýt asi dvou naprosto rychlých a v rámci děje ne až zas tak logických zvratů v chování namyšlené a hloupé princezny, byla by to naprosto dokonalá televizní pohádka. Ale i tak jde o jednu z těch nejpovedenějších a slušně promyšlených pohádek, kde všechno funguje jak má od dobrých hereckých výkonů až po nerušivé kulisy a dekorace. Rozhodně výrazný poobědový pohádkový nadprůměr. ()

Nick321

všechny recenze uživatele

O princezně, která je přerostlým dítětem, přestože už má léta na vdávání a je tak "chytrá", že se s ní raději nikdo nechce přít. Až na prince se znakem sovy, kterým není pochopitelně nikdo jiný, než Honza Čenský, kterého zjevně obsazovali jenom do těchto rolí "chytrých princů". Mahulena Bočanová byla vysoce nepřesvědčivá. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mahulena Bočanová - tehdy mladá a krásná, Miloš Kopecký - škoda, že se zúčastnil pouze pár minut a Jiřina Bohdalová, skvělá jako vlastně skoro pokaždé. A samozřejmě velká porce moudrého poučení. To vše bych hodnotil jako klady této pohádky. Jenže je tu ještě jeden obrovský zápor. Jedná se o televizní studiovou pohádku a tak absolutně nechápu neskutečných dvaaosmdesát minut. To je naprosto šílená stopáž. Neskutečně přetažená a pohádka tak diváka postupně utahá. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jediny a nejvetsi problem teto pohadky je ten, ze neverim, ze by se z takove pipiny stala normalni princezna. Ale Bocanove to jinak sluselo hodne. Censky ve sve typicke roli a vyborna eskamoterka Bohdalka. A to jeste, jako skoro krovi Kopecky a Dvorska. Pohadka mi prijde jinak rozumna a tak nizke hodnoceni me prekvapuje... ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Bezvadně obsazená pohádka s vtipnými dialogy a situačním humorem.. Jedinečná možnost vidět M.Kopeckého jako krále a J.Čenského v nespočetné roli prince a J.Bohdalovou v klasické roli šedé eminence ..mám rád V.Vydru, tak mi jeho cameo sedlo ;-) ..Mahulena je krásná princezna, její exotický vzhled tomu dodal správný šmrnc .. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Jiřina Bohdalová v podobě sovy, předává svá moudra princezně (Mahulena Bočanová) a říká jí, že "globus" je italsky "kulatý". To ovšem není pravda, ve skutečnosti slovo globus v italštině ani neexistuje. (Mia...)

Reklama

Reklama