Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá holčička Apolenka (K. Jandová) se dostala pomocí oživlé figuríny a kouzelné kuličky z krejčovského krámku do říše divů, kde prožila neuvěřitelné zážitky. Apolenka užasla, co všechno tam uviděla. Mluvícího kocoura, kouzelníka, kterému se zlomila kouzelnická hůlka a on nemohl čarovat, kuchaře, který dával do koláčů místo mléka ocet, vítr, který měl rýmu, a záludnou vílu Hromnici (H. Maciuchová), která tu pěkně řádila. Ale hlavně poznala Sluneční paní (D. Patrasová) a její kouzelný klobouk… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Stojíte mi na kuličce !!" To by snad i jednoho mohlo bolet, kdyby nebyla skleněná, podobně jako jednoho bolí tahle opravdu velmi špatná báchorka.. Už léta podezírám Svatavu Simonovou, že na něčem musí frčet, jak dnes mladí, pro něž většinou tvořila, s oblibou říkají, tentokrát si ovšem patrně nějaké halucinogenní radosti dopřáli úplně všichni - Snad vyjma tradičně skvostné Hany Maciuchové.. Zejména scéná(t)ristka Barbora Šindelářová si nejspíš při čtení svého oblíbeného Lewise Carolla párkrát čichla toluenu, když slátala tuhle příšernou změť pohádkových a fantasy motivů, kterou Simonová s přispěním samoúčelných Procházkových kamerových kejklí a psychedelické hudby svého manžela rozehrává na prostoru několika málo minut, byť divákovo utrpení pocitově málem nebere konce.. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Kulisová pohádka zcela o ničem. Apolenka se nějakou záhadou dostane do kouzelného světa a tam prožije malé dobrodružství. Každého však napadne, jak to ve skutečnosti s Apolenkou je. Velká a naštěstí krátká nuda. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka bez šťávy a energie. Zrovna jsem jednu studiovou pohádku hodnotil a tady je další. Jak jsem psal u té předešlé - jsou lepší i horší studiové pohádky. Tahle je ta horší. Nachází se zde opravdu jen špetka humoru a ani paní Maciuchová a pan Zahajský ji nevylepší. K tomu příšerné efekty a skutečně jednoduché vyřešení situace s Hromnicí. Nudná pohádka bez šťávy a energie. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tenhle ohraný fígl, který byl použit pro dobrodružství v kouzelné zemi, je tak provařený nudný trapas, že by to snad mělo být trestné. Trestuhodné to rozhodně je. Kam se svými pseudozápletkami hrabe celá Země Oz s Dorotkou a plechovým mužíčkem. Apolenka je otrkanou harcovnicí recitačních soutěží, stejně jako Dáda, které to moc sluší a pokud by se jen usmívala a vrhala laškovné pohledy, byla by to moc příjemná postava, pokud jedna nebo druhá otevřou pusu k mluvení, tak to tragicky drhne. Ze všech těch figur, které se tu objeví, je opravdu zahraná jen Hromnice, jinak to je přehlídka trapnosti. V závěru se (prorocky) spojuje nedělní pohádka s VIP prostřeno. Ještě před tím jsme svědky tragického úpadku češtiny ve větě - "Valentýna potřebuje moc nový klobouk." Moc nový? A co takhle trochu nový klobouk? V okamžiku, kdy Valentýna (Dáda) zajásá: "Jůů, a poslední model," máme všichni jasno a jen doufáme, že ten model byl opravdu poslední a že už více klobouky kouřit nebude. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama