Reklama

Reklama

Popravčí

  • Velká Británie The Headsman (více)

Obsahy(1)

Dva sirotci, George a Martin, vyrůstali společně v klášteře. Zatímco Martin se upsal armádě, George zasvětil svůj život církvi a časem se stane převorem opatství. Ve společnosti sílí zájem o protestantská kázání a reformní hnutí. Martin se zamiluje do dcery místního kata. Jeho bratr jejich vztah odmítá. Martin se přesto ožení, ale musí čelit daleko většímu nepříteli – španělské inkvizici. (Magic Box)

(více)

Recenze (79)

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně pravdivé jádro, a to inkvizici a její intrikánství a vliv na vládu konce 16. století. Atmosféra, která na mne doslova vyzařuje pří prvém skouknutí je nezapomenutelná. Temný a smutný příběh, o 2 chlapcích, který šli jinými osudovými a životními cestami. Další krásný neamerický snímek. 80% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak trochu odlišné od historických velkofilmů, syrové, v horských reáliích, tam, kde popravčího po smrti vystřídá nový, Martin, který se zamiluje do jeho dcery. Klášter s mladým převorem, fanatismus církve a pár úplatných podrazáků způsobí příchod španělského inkvizitora a jeho gardy. Jak moc mi to připomnělo jednu kdysi dávno přečtenou knihu, na jejíž název si nevzpomenu ani kdyby mě lámali kosti jako ve filmu zde. Nevadí, mám ji v hlavě. Středověk se svoji fanatickou vírou, nad kterou se již tehdy musel Stvořitel odvracet. No, Nikolaj Coster Waldau, kdo by se na něj rád nekouknul, slušný děj, taktéž hudba, ty čtyři dám... ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojně natočený středověký historický film, který vás už od prvních okamžiků vtáhne do svého děje, jistě určitě má své chmury jako jiné ale své očekávání splnil...Podle mne i docela reálný příběh, který se mohl kdysi i mezi těmi výšše postavenými odehrát..Rozkol mezi katolíky a protestanty, šířící se španělská inkvizice, lidská zloba, vášeň, zrada, i láska to vše tu v dobře sestavené a zahrané kombinaci najdete. Moc církve v té době byl opravdu veliká a rozhodující v mnohém to připomínalo monstrózní vykonstruované komunistické procesy z padesátých let...Angličané zajisté umí a tento film ještě v koprodukci jiných zemí krom ameriky se povedl.... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad sa môže film „The Headsman“ javiť ako celkom kvalitná historická dráma z europskej koprodukcie. Dobrá voľba prostredí, autentické dobové kostímy, výborná práca maskérov... takmer som cítil smrad toho stredovekého mesta. Lenže so scénarom je to už o poznanie slabšie. Je deravý a plný nelogickostí. Vadilo mi najmä divné konanie niektorých postáv, ktoré sa vôbec nehodilo k ich postaveniu a dobe, v ktorej žili. Taktiež by to chcelo aj výraznejšie hudobné podklady. A ani herci sa nijak zvlášť nesnažili. *** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hlavnou devízou filmu je sympatické osadenstvo, hlavne ženské. Príbeh síce nebol zlý, ale ani veľmi nenadchol. Chýbalo mi tu niečo také ako hlbšia myšlienka, alebo nejaký nápad, ktorý by za doprovodu zodpovedajúcej atmosféry zlepšil dramatický náboj. Popravde, po dramatickej stránke to bola bieda, aj keď v tomto smere záver celkom potešil, finálna myšlienka nebola vôbec zlá. Zlepšil by som aj výpravu a kameru. Ale inak na to, aká to je v súčastnosti bieda s filmami z historického prostredia, tak som celkom spokojný. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama