Reklama

Reklama

Ošklivé káčátko a já

  • Francie The Ugly Duckling and Me! (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ošklivé káčátko a já je milý film vhodný pro děti i dospělé. Klasický příběh Ošklivého káčátka od Hanse Christiana Andersena byl přetvořen do současnosti. Krysík je neúspěšný městský podvodníček, který se neočekávaně stane matkou! A jeho syn není nikdo jiný než nejošklivější káčátko na planetě Zemi. Mateřství není pro Krysíka zrovna to pravé ořechové. Jenže pak mu hlavou probleskne nápad, jak může díky Ošklivákovi konečně zbohatnout. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a trochu nevyrovnaný rodinný animovaný film. Po animační stránce je to pozoruhodné dílo, po stránce dějové je to poněkud slabší. Naštěstí zde nechybí vtipné situace, které vše zachraňují. Příběh o tom, jak se lehkomyslná krysa stará o malé ošklivé káčátko, aby s ním prošla jeho nepříjemným pubertálním obdobím s překvapením, že ošklivé káčátko je vlastně elegantní labuť. Krysík (hlas Morgan C. Jones) je neustále drsně naháněn vdavekchtivou krysou Phyllis (hlas Anna Nugent), a touží po úspěšné kariéře v showbyznysu v lunaparku, který má pod palcem jeho bratranec, břichomluvecký kocour Ernie (hlas Drew Lucas). Ošklivák (hlas Justin Gregg, jako malý Kim Larney) je zneužíván svou nevlastní matkou Krysíkem při zábavě, aby se pak přes své dospívající problémy dobral k lásce mladé kachny Jessie (hlas Aileen Mythen). Příběh je místy vtipný a zábavný, místy dětinský a místy až trapný. Přesto je to stále příjemné odreagování při čase nicnedělání. ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Škaredé boli všetky postavičky okrem káčatka. Naozaj nevydarené, nepekné postavičky mali od roztomilosti naozaj ďaleko. Jasný príbeh ničím neprekvapí, mnohé scény boli trápne a nevtipné. Ako celok dosť nudné, a tak zostáva jedna z lastovičiek medzi európskymi 3-D animákmi iba na úrovni tých holywoodskych, ktoré boli odvrhnuté a zakopaé pod čiernu zem. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Evropské animované filmy jednoduše na ty americké nemají. Když srovnám filmy studia Pixar, ale i Disneyho samotného nebo Dreamworks, jsme v animaci prostě naprosto někde jinde. V těch dobrých animácích nikdo nemá na hlavě místo vlasů jen podivně barevnou přilbu, všechno vypadá živé, i když samozřejmě vizuálně uzpůsobené animovanému filmu. V případě filmu "Ošklivé káčátko a já" nic podobného nehrozí. Animace je naprosto průměrná a na ní je pak napasovaný příběh, který je ještě méně než průměrný. Jedná se o variaci na klasickou pohádku Hanse Christiana Andersena, která je dobře známá i u nás. Snímek se snaží být jiný v tom, že je pojat moderně, s hláškami, ale jako celek prostě nefunguje a moc nebaví. Nejedná se o nic převratného v žánru, prostě jen další příběh o tom, jak se zlá krysa může stát lepší, když má za syna ošklivé káčátko, které je vlastně labutí. Jednoduše film o tom, jak oškliváka zneužívají, aby se nakonec všichni pěkně objali. Animovaný film takového ražení nemůže přinést divákovi nic nového, ani děti si z něj mnoho neodnesou. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/kacatko-woodcock-nakaza-laska-dalsi.html ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Další animák, který nijak nevybočuje z řady. Pěkná grafika, což je standard. Roztomilé postavičky - zvířátka - potěší děti a mě dneska potěšily taky. Příběh, no klasika. Pár klišé, ale i když i v animácích hledám hlavně příběh, tenhle deficit se dá odpustit, přece jenom jsou to převážně filmy pro děti a sázejí tak na něco jiného. Nějaké vtípky se tu taky najdou. Prostě další film na pobavení a zpříjemnění večera, který ale nemusím vidět znovu. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Místy dojemné, vtipné a celkem zajímavá animace. Ale věřím, že z toho autoři mohli vytřískat víc než to, že krysa Ratso prchá ze svatby, omylem spadne do labutího hnízda, s vejcem se pak objeví na kachní farmě, kde je jedna kachna a hromada slepic. Jeho snem je Lunapark a za tím zpočátku jde i "přes mrtvoly". Postupně se začne měnit, když má na starosti svého "syna" Uglyho [Šeredu]. Jako je u pohádek běžné, i zde to končí šťastně - svatbou. Jen škoda nevyužitých možností. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama