Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Stiller společně s Robinem Williamsem vévodí hvězdnému hereckému obsazení tohoto neskutečně zábavného filmového hitu. Když Larry Daley (Stiller) získal práci nočního hlídače v muzeu, velkou zábavu nečekal. Brzy ale zjistil, že výstavní exponáty po setmění ožívají. A tak se Larry v novém zaměstnání ani nestačil rozkoukat a už se ocitl tváří v tvář kostře Tyrannosaura Rexe, jež je plná energie, kolem něj korzují římští vojáci a kovbojové a navíc ho zlobí neposlušná opice, která ho přivádí k naprostému šílenství. Ale možná se mu nakonec podaří najít způsob, jak tenhle chaos dostat pod kontrolu a v očích svého syna se tak proměnit v hrdinu. Nad neuvěřitelnými speciálními efekty si údivem vykroutíte hlavu a smíchy se budete řezat od začátku až do konce. Noc v muzeu – to je vaše vstupenka do říše nekonečné zábavy! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (596)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevyhledávám komedie se Stillerem. Nebaví mně. Když ale včera dávali Noc v muzeu, vzpomněl jsem si na čísi nadšení po návratu z kina, že to bylo super. A tak jsem tomu věnoval ty 104 minuty času... Celé je to spíše pro děti, protože těch fórů pro starší je tam jak šafránu. Zato dětských rádoby humorných scének typu čůrající makak atd... je tam opravdu dosti. Wilson mi připadá, že neumí hrát a Stiller vlastně taky ne. Ve filmu se mihne i Robin Williams, ale tak děsně se šklebil až se mi znechutil. Co musím ocenit byly trikové efekty ať už šlo o pobíhající zvířata včetně kostry T-Rexe či o pidi lidi. Ve filmu je i jakási zápletka, naštěstí jak to u dětských pohádek bývá vše dobře dopadne a zlo je potrestáno! Já dávám za dva klíče od muzejní mříže a myslím, že to jsou ty plastové.. * * ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se zdá, že hollywoodská továrna na sny úplně rezignovala na jakoukoliv originalitu. Stále se vytvářejí nová a nová pokračování osvědčených filmů, zbytečné remaky a žánrové filmy podle stejné šablony. Noc v muzeu je právě ten poslední případ. Ale proč by se měnilo něco, co doposud funguje dobře a hlavně to vydělává. O zisk jde v Hollywoodu především, že? Noc v muzeu je ukázkovou komedií pro celou rodiny, která samozřejmě nepostrádá pro tento žánr nezbytné moralizování. Znáte to, rodina je nejdůležitější, zodpovědnost především a tak dále. Příběh také není nikterak objevný, prakticky kopíruje starší Jumanji nebo Zathuru a slouží pouze jako záminka pro vtipné momenty. Vtip zde neslouží příběhu, ale příběh vtipu. Tím se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu v tomto filmu – humoru. Hlavní roli ztvárnil Ben Stiller, snad nejznámější člen skupiny Frat Pack (i když Will Farell mu už dýchá na záda), takže se dalo očekávat, že nám bude naservírován humor poněkud hrubšího zrna. Bohužel, nic takového se nekoná. Zapomeňte na šílenosti jako Fotr je lotr, Něco na té Mary je nebo Starsky a Hutch. Humor v tomto filmu je přísně korektní a prostý všemožných vulgarismů. Jistě, to se dalo čekat, jelikož je Noc v muzeu filmem i pro děti, ale nebylo by od věci občas trochu přitvrdit. Dějová linie je prostá a rovná jako pravítko. Stillerův Larry Daley má problémový vztah se svým synem (jak originální…), je nezaměstnaný a o dobré místo nemůže ani zavadit. Nakonec přijme místo hlídače v městském muzeu, ve kterém nesmějí chybět tradiční komické figurky, zde v podobě tří vysloužilých hlídačů, které má právě Larry nahradit. Toto muzeum je ale, narozdíl od filmu, něčím zvláštní – každou noc v něm všechny exponáty ožívají, ať už jde o westernové miniatury, kostru dinosaura, či figurínu prezidenta Roosevelta v nevýrazném podání Robina Williamse. Larry tak musí zajistit, aby žádný z exponátů neunikl z muzea, jinak se ráno pod vlivem slunečního světla změní na prach. Vizuální stránka filmu je celkově nevýrazná, režisér Shawn Levy je rutinér a ani trochu se nesnaží o zajímavější podání příběhu. Jistě, film je plný zvláštních efektů, ale ty kvalitativně nepřekročí nynější standart. Čekal bych víc od filmu, který stál 100 milionů dolarů. V námětu se skrývá velký potenciál a představa, že by se tohoto filmu chopil například Terry Gilliam, je velmi lákavá. Noc v muzeu je jen dalším filmem plným klišé, který ničím nevybočuje ze škatulky rodinných komedií. Technickým zpracováním neurazí, hereckými výkony nezaujme a vůbec ničím nepřekvapí. Pokud se chcete dívat na film, o kterém předem víte, jak dopadne, jaké vtipy budou následovat, myslím si, že na sobotní odpoledne s celou rodinou u televize to není zas tak špatná volba. Několikrát se zasmějete, ale že byste se k Noci v muzeu někdy chtěli vrátit? Pochybuji. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka! Bezprostřední snímek, kde diváka pobaví nejen výkon Bena Stillera (než jsem jej viděl v tomto filmu, tak jsem jej neuznával) a jeho dialogy s opicí, prezidentem či hlavou z Velikončních ostrovů, ale také samotná ústřední myšlenka - vše v muzeu ožívá! Já jsem se skutečně bavil.. :) Čeho jste si možná nevšimli: A) Když se Larry hlásí v muzeu o práci, má na sobě bundu. Když ale přijde za Cecilem, tak má oblečené hnědé sako...To se stihl převléct? B) Když Tyranosaurus Rex poprvé ožije, rozbije ocasem stolek, za kterým sedává Rebeca. V dalším záběru, když Larry dinosaura uklidňuje, je stolek v pořádku! C) Ještě k Rexovi - když se pozorně podíváte, tak je vidět, že mu žádné žebro nechybí, i když "je" jedno přivázané k autíčku... :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemná rodiinná zábava, která velice dobře zabaví a dost rychle taky uteče. Shawn Levy natočil zatím svůj nejlepší film (i když to nebylo tak těžké vzhledem k předchozím počinům) a ten příběh byl taky na rodinou zábavu docela dobrý, i když nelogičností se tam našlo docela dost. S herci je to tak půl na půl. Ben Stiller se zrovna moc nepředvedl a měl již mnohem lepší chvilky, ale pořád hraje dosti přijatelně. Robin Williams mě taky spíše zklamal, protože tam celou dobu jenom jezdí na koni a žblebtá nějaký moudra. Jestli si ale někdo tenhle film užil, tak to byla dvojice Wilson-Coogan. Každá scéna ve které účinkovali byla opravdu velice vtipná, navzájem se skvěle doplňovali a jsou velkým kladem tohoto filmu. Vcelku tedy velmi povedený filmík, co se rodinné zábavy týče. Takové novodobé Jumanji ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Stupídne !... film stavil na efekty a pobláznené behanie po múzeu plnom živých rekvizít, ale akosi úple zabudol na logiku deja a náväznosti. Nič nedáva zmysel a jednotlivé pasáže sú iba povrchné a vôbec nemajú žiadne pozadie. Dieťa hrajúce syna sa správa úplne nereálne - príliš rozvážne, vypäto a veľmi silene. Film je plný nedostatkov. Ak sa na to pozerám ako na rozprávku pre deti, tak potom musím povedať, že tvorcovia podcenili inteligenciu dieťaťa. Ako pobláznené behanie bez hĺbky by to bolo fajn, ak by aspoň čo to na pozadí dávalo spojitosť a logiku. Celé to jedine sem tam odľahčí pár vtipných frkov, inak nič moc. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (29)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. prosince 2006 v New Yorku. (Varan)
  • V africkém sálu savců je vystaven i pštros. Pštros je ale pták. (Cheeker)

Související novinky

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

Jurský pirát Joe Crood v nočním muzeu

12.09.2013

Ano, tato novinka je o pokračováních několika letošních, ale i starších, v podstatě už klasických filmových hitů. Bez zbytečných řečí: čtvrtý film o pravěkých ještěrkách ponese název Jurassic World a… (více)

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (více)

Reklama

Reklama