Reklama

Reklama

Most do země Terabithia

  • USA Bridge to Terabithia (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. (SPI Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (779)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Námět je nosný a základní myšlenka, že přátelství a lidská fantazie dokáže překonat spoustu problémů a zkrásnět okolní svět, je nepochybně pravdivá a hluboce lidská. Potíž mám ale se zpracováním, které mi přijde šablonovité, emočně vykalkulované (zejména svým závěrem) a režijně konvenční. Nebyl jsem ani spokojený s hereckým obsazením, především u dětské části hereckého ansámblu - ne že by děti hrály vyloženě špatně, ale jejich představitelům scházelo charisma. V neposlední řadě mi vadila i úroveň triků, byť to je záležitost, na kterou obvykle nekladu zřetel. Celkový dojem: 50 %. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších věcí na světě je dětská fantazie. Fantazie, která se v moderním světě čím dál více a rychleji vytrácí. Proto děkuji za filmy podobného námětu, kde i dospělá duše na chvíli zapomene na každodenní povinnosti.. Ne že by to byl můj případ, já si svůj kus fantazie, který se mi při dospívání zmenšil, pořádně bráním. Vždyť je krásné na pár chvil utéct do svého světa a nechat problémy v realitě. A tak jako utíkali Jess a Leslie do svého království, já každý den utíkám do světa filmu. A když mám možnost vstoupit do příběhu, jež je kouzelný jako právě Most do země Terabithia, moje srdce plesá :o) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Aaron Zigman: 1. I Learned From You - Miley Cyrus [3:24] ,2. Try - Hayden Panettiere [3:19] ,3. Keep Your Mind Wide Open - AnnaSophia Robb [3:36] ,4. A Place For Us - Leigh Nash/ Tyler James [4:01] ,5. Another Layer - Jon McLaughlin [3:30] ,6. Shine - The Skies of America [3:52] ,7. Look Thorugh My Eyes - Everlife [3:11] ,8. Right Here - Jeremy Camp [4:13] ,9. When You Love Someone - Bethany Dillon [3:30] ,10. Seeing Terabithia [1:07] ,11. Into the Forest [5:59] ,12. The Battle [6:12] ,13. Jesse's Bridge [1:34], ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nemám rada okaté miešanie žánrov, ktoré narúšajú konečné vyznenie. Z tohto dôvodu sa mi ani Trierov Tanec v temnotách - kde sa sociálna otázka dostáva do rozporu s muzikálnym aspektom - príliš nepozdával. Tvorcovia si mali uvedomiť, že niektorí diváci sa tešia hlavne na fantasy a druhí zas na drámu. Ono je to veľmi milé a príjemné, ani chvíľu to nenudí, len je tam toho dosť málo. Čo chceli vlastne týmto filmom ukázať? Že v rodinách s finančnými problémami, si môžu deti vytvoriť vlastný svet fantázie? Chcelo to viac rozvinúť ústrednú myšlienku, viac nápadov, viac efektov a mágie - prvá Narnia v tomto do bodky splnila moje očakávania. Len za dojímavý koniec pridávam 3*. Veľké sklamanie. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Zaplaťpánbu nejde o typickou fantasy, jak jí dnes chápe většina spoluobčanů (rozuměj fantasy typu Narnia a spol.)! Osobně jsem byl velmi mile překvapen, protože jsem se domníval, že Terabithia bude přesně z té sorty rozprávek o dětech, co nalezly kouzelný svět kdesi cosi, a tam vyhrály mezinárodní kolo v loterii krále Lothara. Leč, chyba lávky (či mostu, chcete-li)! Terabithia je totiž příběh o FANTAZII. Komorní příběh o představách, které nachází předobraz v našem každodenním životě, v lidech a věcech okolo nás, o představách, které nám pomáhají se vyrovnat se ztrátou a vlastními chybami. Navíc neškodí ani fakt, že sem tam Terabithia uhodí i na vážnější notu a slabší povahy tak budou muset zatlačit několik slz. Ach ano... Aaron Zigman se vyzná. :) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (25)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 17 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve filmu se objevila i režisérova dcera Ruby. Hraje maličkou roli jednoho z děvčat v houfu, který po Janice Averyové (Lauren Clinton) požaduje "čůrání zadarmo." (Hromino)
  • Název Terabithia je inspirován ostrovem Terabinthia z "Letopisů Narnie" od C.S.Lewise. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama