Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Grantovy pop tanečky jsou naprosto boží!!!!!! Mám rád osmdesátá léta a z nich jeho vyhaslá hvězda pochází, takže jsem se docela i bavil (úvodní klip fakt super). Drew mám taky docela rád, takže za shlédnutí ten film stojí, občas se člověk i zasměje, občas zavzpomíná..... Grantovi tyhle role prostě sedí, zezačátku jsem ho pro ně nesnášel, ale postupem času mi začali připadat zábavné, Drew je sice možná ve své roli zbytečně moc rozpačitá, ale sedne jim to spolu. Ale nejzábavnější z celého filmu je Cora, moderní a současná popstar, superhvězda, která nic neumí, všechno za ní udělá někdo jinej, snaší se být duševně nad věcí, její texty jsou opravdu nacpány duchaplností a jediné co chce je tančit a všichni se s ní můžou posadit na prdel.... To i ty vyhaslé hvězdičky z 80 let se snažili víc.... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí, čo poznajú históriu Wham! ešte o čosi lepší film. Schválne, Georgea Michaela pozná dnes každý, ale skúste si spomenúť na meno toho druhého. Jeho jediný album si už dozaista nepamätá ani skalný fanúšik Wham! . Hugh Grant takúto vyhaslú pop-superstár podáva s absolútnou gráciou a ústami postavy s nadhľadom ironizuje súčasný „music industry“, ktorý je už dávnejšie viac „industry“ než „music“. Music & Lyrics však neprináša na poli romantickej komédie nič nové a prevratné. Na poriadnu satiru na hudobný priemysel a jeho „hviezdy“ je film príliš mäkký, na komédiu málo zábavný, dramaticky je tu stokrát omieľaná línia stretli sa náhodou-zaľúbili sa – komplikácia-štastný koniec. A tak si na svoje prídu najmä mainstreamoví diváci. Ja film vidím ako lepší priemer, ktorý pozdvihuje najmä ústredná dvojica a niekoľko výborných sekvencií (najmä úvodný klip a jeho záverečná štylizácia do „pop up video“ z dielne MTV a jeho prostredníctvom rozprávané udalosti „po filme“). 7/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Poněkud rozpačitý mix (zasmějete se zhruba třikrát, nedojmete ani jednou), který nabere relativně předvídatelný směr a když už se dopracujeme do finiše, rozhodnou se ho tvůrci celý přisladit a celkový dojem naopak zbytečně zhořkne. Hugh Grant je jako vyhaslá samolibá hvězda relativně slušný, nostalgicky vzpomíná na lepší časy, se svou odhalenou hrudí, těsnými kalhotami i hlasovým projevem příjemně překvapí, místy ale své přednosti nemá kde uplatnit, což není jeho chyba. Bezesporu měl větší prostor než jeho partnerka Drew Barrymore, která je posledních pár let tak nějak furt stejná. Režisér Lawrence má v daném žánru nastudovaná všechna klišé a vzorce, sám ale do svých filmů takřka nic nevkládá a zejména jeho vinou snímek postupně propadá ke smutné průměrnosti. 60%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hugh Grant je jedním z nejsympatičtějších herců a vždycky hraje milovníky plné sarkasmu a milých ušklebků, který Vás prostě dostane, což je vlastně taky jediný důvod, proč jsem se na Music and Lyrics díval! Drew Barrymore byla taky vynikající, v docela netypické roli a naprosto s přehledem zvládale obížnější pasáže s dávkou jemného a příjemného humoru. Dohromady tvořili mi docela nesouměrný pár, protože ke konci to už klišovatělo neskutečným způsobem, že slovo tuctové je málo. Ale první hodinka byla perfektní! Jo, líbilo se mi to, a však tady Marc trošičku přestřelil s cukrem, kdyby se to drželo v tempu jako Two Weeks Notice, dal bych čtyři hvězdy. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie, jež je protkána anglickým humorem a podmanivými melodiemi. Nenásilně baví a kolébá na nostalgické vlně, kterou prožíváte s Alexem Fletcherem, vyhořelou hvězdou, která se snaží roztomile vydrápat zpět na výsluní a chytit šanci za pačesy. Sebekritikou se zde nešetří a dialogy jsou přímo geniální. Je mi líto tak nízkého hodnocení, jelikož Hugh Grant, Drew Barrymore i všichni ostatní předvedli moc pěkné představení. Tento nenápadný snímek by si rozhodně zasloužil červená čísla. 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Grantovým (Alex Fletcher) učitelem zpěvu byl Martin Fry z anglické popové skupiny ABC, která byla na vrcholu popularity v osmdesátých letech. (imro)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Interiérové ​​scény Madison Square Garden byly ve skutečnosti natočeny v Nassau Veterans Memorial Colliseum, které se nachází v menším městě Uniondale na newyorském Long Islandu. (veronikajel)

Reklama

Reklama