Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Arcipeklo. Pouštěl jsem s tím, že o Vánocích přežiji všechno a s dobrou náladou hurá do filmu. A jo, ze začátku to fungovalo. Dokonce naskočila myšlenka, že to vůbec nevypadá špatně. Vždyť hlavní hrdinové jsou vcelku sympatičtí. A ona Barrymorová hezky zpívá. A...ZVRAT...Grant moc dobře nezpívá. Příběh se otáčí k totální kokotině. Panebože, jak se může 99 minut tak strašně vléci. A Cora je opravdu výborný záporák (indikátory ironie by se měli rozsvítit právě teď). Cože? Ještě půl hodiny. Sklenice vína. Fyzická bolest. NE! Už nikdy! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Profesionálně odvedená práce na "další romantické komedii s Hughem Grantem", čili nadprůměr minimálně ve svém žánru. Mohlo to být daleko lepší, kdyby se víc přitlačilo na satiru a zesměšnění hudebního velkoprůmyslu, a nedělaly se jenom šoufky z Wham! a spol. Je to docela škoda, protože po libovém traileru má člověk od fungující dvojice Hugh & Drew i od jejich filmu určitá očekávání, a ta se rozplynou v nevinné cukrové vatě, kterou otec pozdějšího filmového teroru jménem Morganovi (opět s Hughem a nově s Carrie Blbshawovou) tentokrát vyprodukoval. 60% a celkem mě těší, že jsem tehdy nakonec nedal peníze za lístky. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vezměte Hugha Granta, dejte mu sladkou limču na tác a instruujte ho, aby mi namluvil, že se jedná o prvotřídní ležák. Sežeru mu to. V tomhle filmu není jediná nota, která by nebyla kradená odjinud, přesto jsem ho sledoval s neobyčejným zaujetím a reagoval přesně tak, jak jsem měl. Jestli existuje mezi herci špičkový popíkař, je to právě Hugh. A Drew Barrymore působí opravdu velice velice roztomile. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mám rád Hugh Granta. To je první důležitý poznatek. Mám rád romantické komedie. Druhý důležitý poznatek. Mám rád hudební inteligentní vtipné romantické komedie. Třetí důležitý poznatek. Tenhle film všechno tohle splňuje, nabízí vtipné scény (roztomilá sestra hlavní hrdinky, jež za svého mládí ujížděla na skupině POP), scény pozoruhodné (zajímavá mladá zpěvačka, jež zpívá své ó, šanti, šanti) i scény dojímavé a romantické (závěr celého filmu). Takové filmy můžu kdykoliv, a pokud je v nich Hugh Grant, tak si je rozhodně nenchám ujít. Hudbu složil, slova napsal je vtipným a pozoruhodným filmem, který rád zhlédnu kdykoliv a kdekoliv, protože nemá chybu. A proč čtyři hvězdičky, a ne pět, když se tu nad ním tak hezky rozplývám? Jak už jsem někde psal, romantická komedie je spíše pro pobavení, a proto není určena pro nějaké výtečné hodnocení. Romantická komedie má za úkol bavit, proto ji nelze brát vážně, a to je důvod pro mé čtyři hvězdičky... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí, čo poznajú históriu Wham! ešte o čosi lepší film. Schválne, Georgea Michaela pozná dnes každý, ale skúste si spomenúť na meno toho druhého. Jeho jediný album si už dozaista nepamätá ani skalný fanúšik Wham! . Hugh Grant takúto vyhaslú pop-superstár podáva s absolútnou gráciou a ústami postavy s nadhľadom ironizuje súčasný „music industry“, ktorý je už dávnejšie viac „industry“ než „music“. Music & Lyrics však neprináša na poli romantickej komédie nič nové a prevratné. Na poriadnu satiru na hudobný priemysel a jeho „hviezdy“ je film príliš mäkký, na komédiu málo zábavný, dramaticky je tu stokrát omieľaná línia stretli sa náhodou-zaľúbili sa – komplikácia-štastný koniec. A tak si na svoje prídu najmä mainstreamoví diváci. Ja film vidím ako lepší priemer, ktorý pozdvihuje najmä ústredná dvojica a niekoľko výborných sekvencií (najmä úvodný klip a jeho záverečná štylizácia do „pop up video“ z dielne MTV a jeho prostredníctvom rozprávané udalosti „po filme“). 7/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Hugh Grant (Alex Fletcher) se pro svou roli inspiroval pohyby a gesty hudební skupiny Duran Duran. (Karlos80)
  • Romantická komedie od Warner Bros. se promítala už od středy, protože byl svátek svatého Valentýna. Její úvodní pětidenní (14.-18. 2. 2007) výdělek byl 19,1 milionu dolarů, přičemž během víkendu snímek skončil na čtvrté příčce. Celkový americký zisk filmu se nakonec vyšplhal na 50,6 mil. dolarů, ten celosvětový pak na 145 milionů.
    . (imro)
  • Když jsou Sophie (Drew Barrymore) a Alex (Hugh Grant) spolu v kavárně a povídají si, mají před sebou kelímek s kávou otočený pokaždé jinak. Lze to poznat podle textu na kelímku. (klarika)

Reklama

Reklama