Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak je to možné, ale postavy Hugha Granta jsou od té doby, co "to má střapatý", jako kouzlem taky jaksi střapaté a jak mě dřív už svým poraženeckým držením těla odpuzoval, dnes je pro mě jeho přidrzlej ksicht magnetem. Alex - někdejší stár ("jsme slavnější než Beatles") dostává ceny ještě alespoň od Sdružení traktoristů, jeho cd jsou bonusem u prášku na praní a když ho pozvou zpívat na pouť, dá maminám pod podiem, co chtějí, i kdyby ho to mělo stát záda. Pak mu přijde Sophie zalít květiny a s nimi zalije i jeho. Music and Lyrics se asi bude líbit víc těm, pro koho "Alexova" slavná éra byla i ta jejich a cítí, že "zalít" by neškodilo - ehm, nou koment :-). Dneska tedy za 3* ale hodně silné - s doširoka otevřenými vrátky ke 4. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

O niečo lepšie jak Lawrenceova predošlá Láska s výstrahou (Drew Barrymore zachraňuje hodne), ale stále slabé. A čo je najhoršie, Grantovi to s Barrymoreovou sedí ešte menej, než so Sandrou Bullock. Chémia funguje asi na päť percent a z filmu vôbec nevyplýva, ako sa dopracovali ku vzájomným sympatiám. 50% ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Oproti očekávání velice slušné. Je pravda, že Hugh tady nepředvádí nic, co bychom od něj už neviděli (snad kromě těch tanečků), ale pořád to funguje. Vtipné a úsměvné situace filmu nechybí, romantická zápletka rozhodně neurazí a navíc je tu jeden nezapomenutelný klip ála 80.léta, takže nevidím důvod, proč nakonec nepřidat i čtvrtou hvězdičku. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Už od úvodního klipového šílenství ohromně příjemná komedie, ze které padá jedna hláška za druhou a která si neodolatelně a hlavně po celou dobu utahuje ze současného MTV popu. Jinými slovy lehká parodie na pozadí nezaměnitelného romantického kukuče Hugha Granta. Ten tentokrát zahrál kompromis mezi ukoktaným nesmělcem z Notting Hillu a znuděným cynikem z Jak na věc. Hlavně se mu ale povedlo navázat netušenou chemii s Drew Barrymore, která dozrála ve sladký typ holky od vedle, kterou byste si beze slova nechali nakráčet do bytu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodnotit bezprostředně po shlédnutí, asi bych napařil průměr. Jenomže Music & Lyrics se tak krásně rozleží v hlavě... Nenápaditá romantická lovestory okořeněná slibným humorem nejvíce stojí na roztomilé Drew. Grant sem tam nahodí potulný úsměv nebo se smutně zašklebí, a je vyhráno - tedy ne, že by špatně hrál! Šťávu všemu dodávají perfektní písničky, jiskřivý etér mezi hlavní dvojicí a úchvatný double-ending. Koho nedojme posledních deset minut, má karbonitové srdce. Líbilo by se mi více vážného dramatu a méně okázale trapných vtipů, vcelku jsem ale spokojen. btw český překlad překvapivě dost mimo mísu, jakkoliv se může zdát přesný - není. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Fletcherův manažer v rozhovoru s Alexem (Hugh Grant) zmíní comeback skutečné skupiny Tears for Fears, který však proběhl o tři roky dříve (v roce 2004, kdy vyšlo comebackové album s názvem „Everybody Loves a Happy Ending“). Tento film je z roku 2007, kdy jeden z členů Tears for Fears, zpěvák a baskytarista Curt Smith, již pracoval na svém třetím sólovém albu „Halfway, Pleased“ (2008). (no2)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama