Reklama

Reklama

Hudbu složil, slova napsal

  • USA Music and Lyrics (více)
Trailer

Obsahy(1)

V 80. letech byl Alex Fletcher členem slavné hudební skupiny PoP. Zatímco jeho kolega Colin Thomson i po jejím rozpadu zůstal na špici hitparád, Alex upadl do zapomnění. Vystupuje už jen na plesech a poutích, kde jeho publikum tvoří hlavně bývalé fanynky, které už většinou překročily čtyřicítku. Se situací je smířený a žije celkem spokojeně. Jednoho dne se však objeví nečekaná nabídka. Nejúspěšnější popová hvězda Cora Cormanová byla kdysi také fanynkou PoPu a chce, aby pro ni Alex napsal nový duet, který by s ní zazpíval na turné. Písnička musí být hotová během několika dnů. Jenže Alex už deset let nenapsal ani notu. Pustí se do práce se sebevědomým textařem Gregem, ale moc se jim nedaří. Potom se však objeví svérázná Sophie, zaskakující za nemocnou kamarádku, která se Alexovi stará o kytky. Při zalévání jen tak mimochodem hravě dokončí rýmy, s nimiž se muži trápili, a když se Greg urazí a odejde, pokusí se Alex dívku přemluvit, aby mu pomohla. Sophie zpočátku váhá, ale nakonec na návrh přistoupí. Při práci se pomalu sbližují, svěřují si krachy v profesním i osobním životě a složí písničku, z níž je Cora nadšená. Autoři úspěch náležitě oslaví a stanou se milenci. Idyla však netrvá dlouho... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám překvapení. Mimořádně příjemná romantická komedie, kde exceluje suchý humor Hugha Granta a správně napsané písničky. Videoklip "Pop! Goes my heart" jen tak z hlavy nedostanete, stejně jako neuvěřitelný idol teenagerů, zpěvačku Coru. Tento film má navíc mimo jiné výhodu, že s lehkostí dobře paroduje hudební showbussines, ale netlačí na pilu. Jistě, Drew a Hugh nejsou asi kandidátem na nejromantičtější pár desetiletí, ale oba to jsou příjemné postavy a nedá se jim nefandit. Pohodová chuťovka. (8/10) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařená vtiposnůška, která může fungovat jako lehká terapie pro diváky trpící fobií zvanou "synťákový osmdesátkový pop" (ano, mezi ně se řadím i já). Jelikož nám tvůrci servírují klasické atributy tohoto zábavního odvětví jako jsou: křiklavě blyštivé kostýmky, přerozhaleně neholené hrudě naondulovaných chlapíků, synteticky nechutná hudba s elektronickými bicími a stupidními texty, s ještě o foust hloupějšími videoklipy a odpornými tanečky. Tohle všechno jen jako audio-vizuální předkrm. Načež nás děj unáší do současnosti - do tápaní hlavního hrdiny, které se pohybuje na pomezí parazitismu ex-slávy a vlastní trapnosti, do existence bývalého dívčího puberťáckého idolu, jehož věrné posluchačstvo je nyní v řadách ječících čtyřicítek na abiturientských večírcích a důchodců na lavičkách parků . A hle, tu najednou, se na smutného hrdinu, snese báječná a náhodně zdvojená příležitost, jak se opět zviditelnit - buď v boxovací reality-show nebo jako autor duetu pro orgasticky vzdychající a notně pitomoučkou teen hvězdičku. K tomu se přichomítne praštěná zalévačka květin aneb zhrzená slovotepkyně, jejíž verše mají duetu dodat tu správnou šťávu a možná také smysl. A je tu romance jak trám ... anebo komedie jako řemen. Nu dobrá, od každého vcelku vyvážený kus. A velkou zásluhu na tom všem má nejen samotný scenář, ale rovněž ústřední herecké duo, které je dosti neslučitelné, aby bylo uvěřitelně a vzájemně se doplňující, a aby mělo potřebný náboj. A to se Hughovi "vrtizadečkovi" a Drew kupodivu podařilo téměř na jedničku. Ač je konečný produkt snažení těžce pop a happyend brutálně top, napraví to všechno závěrečné titulky. 60%. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pro mě typická průměrná romantická komedie. Párkrát jsem se zasmála a Hugh Grant v roli "ex-celebrity" působil docela vtipně. Snad ještě zobrazení hudebního průmyslu v čele s hvězdičkou Corou bylo dobré. To by bylo tak vše. Drew Barrymore nijak neoslnila a s Hughem Grantem netvořila zrovna ideální romantický pár (i když to není její chyba). ~(2,9)~ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

ATTENTION...SPOILEROVÉ NEBEZPEČÍ____Pohádka nám začíná... byla jedna skupina.... Pro fanynky ječící.... svorně vrtí zadnicí.... Písničky a těsné džíny... zahánějí věčné spleeny... Pekáč plný perníku... úchylného popíku.... Kámoš na něj hodil bobky.... Alexovi nechal drobky.... Z hudebniho lunaparku.... zbyla jen šou na jarmarku.... Když tancuje pro diváky.... vyceníte ratafáky.... Pak se v černé pustině.... Zjeví mladá bohyně.... Buddhismus má na tričku.... Co chce? Novou písničku.... Náhle zničí parodii.... Sladkobolnou melodií.... Romantiku jako mor.... rozsévá Drew Barrymore.... Nešikovně zaleje.... I kytičky umělé..... On dá tóny, ona slova..... Zní to, jak když houká sova.... Chemie pod bodem mrazu.... Věští blížící se zkázu..... Scénarista lepí díru.... Vášní přímo u klavíru.... A pak po hudební tečce.... Zvoní hrana téhle břečce. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě překvapení a určitě příjemné. Jak už jsem mnohokrát zmínil, Drew já miluju a Hugh se na tyhle filmy velmi dobře hodí. Na první pohled by člověk řekl, že se jedná o typicky nalajnovanou romantickou komedii, která je přecpaná klišé, ale to je jen první a nepravdivý pohled. Tenhle film se sice tolik neodlišuje od běžné produkce, ale v jistých momentech z těch tradičních kolejí vybočuje a těm klišovitým gestům a tomu nepřirozenému chování postav se prostě vyhýbá, za což má u mě velké plus. :-) 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Ve 33. minutě a dále Sophie (Drew Barrymore) sedí v pozicích, které na sebe mezi jednotlivými střihy občas nenavazují. Mění se i rozložení jídla a pití na stole. (Iveet)
  • Grantovým (Alex Fletcher) učitelem zpěvu byl Martin Fry z anglické popové skupiny ABC, která byla na vrcholu popularity v osmdesátých letech. (imro)
  • Romantická komedie od Warner Bros. se promítala už od středy, protože byl svátek svatého Valentýna. Její úvodní pětidenní (14.-18. 2. 2007) výdělek byl 19,1 milionu dolarů, přičemž během víkendu snímek skončil na čtvrté příčce. Celkový americký zisk filmu se nakonec vyšplhal na 50,6 mil. dolarů, ten celosvětový pak na 145 milionů.
    . (imro)

Reklama

Reklama