Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb a jeho otec spolu tráví pár dní v horách, kde rybaří. Společně si užívají až do okamžiku, kdy dojde k autonehodě, při níž otec umírá. Kaleb se po otcově smrti poněkud změnil. Těžko ovládá své emoce, a když napadne učitele, soudce, který chápe jeho situaci, mu udělí domácí vězení v délce trvání tří měsíců. Aby bylo zaručeno, že si Kaleb trest odpyká, dostane na nohu náramek, který přivolá policii v okamžiku, kdy se Kaleb vzdálí na 30 metrů od vysílače. Policistka mu vřele doporučuje, aby si našel nějakou zábavu, jinak se bude hrozně nudit. Kaleb se doma jen válí a matce s ním pomalu dochází trpělivost, a zruší mu přístup na online hry a hudbu. Doufá, že pak si Kaleb třeba alespoň uklidí a nebude nechávat úplně všechno na ní. Do uklízení se Kaleb i přes snahu matky moc nepouští, ale nudí se opravdu hodně. Aby vyplnil volný čas, rozhodne se sledovat dalekohledem své okolí a to se stává jeho celodenní zábavou. Zejména ho baví sledovat dívku Ashley, která je v jeho věku. Ashley si jeho pozorování brzy všimne a s Kalebem se seznámí. I s jeho kamarádem Ronniem, který se vrátil z prázdnin, a může tak Kalebovi vyplnit nějakou tu volnou chvilku. Kaleb se v televizi dozvídá o sériovém vrahovi z Texasu, který zřejmě jezdí fordem Mustang, veteránem s poškozeným blatníkem. Kaleb pozoruje okolí a jeden ze sousedů, pan Turner, mu je podezřelý. Má forda Mustang s poškozeným blatníkem, ale když ho vidí znovu, je auto opravené. Jednoho večera s Ashley sledují jeho dům a vidí, jak se vrací domů i s mladou ženou. Zdá se, že se v Turnerově domě děje něco nekalého, že má mladá žena strach a honí se s Turnerem po domě. Později spatří, jak nastupuje do svého auta a odjíždí. Ashley z toho usoudí, že lidé mají různé potřeby. Někomu zkrátka vyhovuje, když ho jeho partner honí po domě. Přesto všichni tři pokračují ve sledování Turnera. Jednoho večera Turner vleče zakrvácený pytel do garáže. Ronnie i s kamerou vleze do jeho garáže a natáčí, zatímco Turner nakupuje. Ashley má za úkol ho sledovat a dát vědět, kdyby se vracel. Kaleb pak na videu spatří obličej mrtvé ženy. Rozhodne se přivolat policii tak, že opustí vytýčený prostor. To je záruka, že policie dorazí hned. A také ano. Policie prohledá Turnerův dům i garáž a v pytli najdou mrtvého jelena... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 027)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Christopher B. Landon, Carl Ellsworth .. I'm green! Bleskový start, kdy se během dvou rychlých zvratů dostaneme k jádru věci a tím je nudný trest domácího vězení. Pak následuje chvilková výchovná sekce směrem k mladému publiku a ihned jak Kale objeví kouzlo voyerství (a sličnou Ashley), začíná na nějaký čas svižná a napínavá hra ala Hitch pro současnou generaci. Když se ovšem blíží cíl, zápletka skončí jednou ze dvou možných variant a nepřináší nijak překvapivé rozuzlení.. Shia LaBeouf je ovšem výborný, ostatní herci sekundují dobře a po celou dobu hraje skvělý písničkový soundtrack. 65%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě velmi mile překvapilo. Ve srovnání s "originálem", tedy snímkem Okno do dvora, kterým se (ne lehce, jak tvrdí oficiální text distributora) tvůrci dost inspirovali, Disturbia nezaostává alespoň v mých očích ani o píď. Sice tu nejsou oscaroví herci jako James Stewart a Grace Kelly, ale zato film nabízí o dost působivějšího záporáka, větší porci napětí a lekaček. Bavil jsem se a dávám slušné 4*. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Film jako Disturbia mi už hodně dlouho chyběl. První hodinka je spíš teenagerovská komedie, závěr filmu zase naopak thriller jak vyšitý. Shia LaBeouf má charisma na rozdávání a tak táhne celý film, aniž bych se u něj nudil. Úplně nejlepší je ale závěrečná půl hodinka, kdy dochází na lámání chleba. Film mě prostě bavil, Shia je neuvěřitelný talent a i když je už příběh docela ohraný, jsem spokojen a dávám 5 hvězdiček. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna s otcem je velmi pěkná, Carrie-Anne Moss v roli matky (dost zabedněné mimochodem) mě celkem překvapila, Morse je výborný záporák a Shia je bez debat největším kladem celé Disturbie. Děj slušně odsýpal, napětí a lekaček tam bylo dost, jen mi trochu vadila ta jistota, jak to všechno dopadne a ten konec taky nic moc. Ještě pochválím muziku a vychází mi z toho 3,5*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Z DOMÁCÍHO VĚZENÍ NĚKDY LIDI BLBNOU… Příjemná jednohubka, která pobaví víc, když si ji dáte sami a v noci. Škoda, že napětí přichází tak pozdě, protože když už dojde na ,,bojim bojim“, je vlastně konec. V rámci teen-thrillerů je však třeba objektivně přiznat, že i když se (relativně) nic neděje, dá se na to v pohodě koukat. Shia, kamera i scénář prostě nasadí ,,vypravěčskou linii“ a jedou a jedou. A to přesto, že již (asi) nejsem teenager.. ()

Galerie (168)

Zajímavosti (50)

  • Sarah Roemer (Ashley) nevedela šoférovať s manuálnou prevodovkou a práve BMW, na ktorom jazdí, bolo manuál. (Real Tom Hardy)
  • Kolem tzv. remaku Okna do dvora (1954) vznikl i právnický rozruch. V září 2008 podali držitelé práv k povídce Cornella Woolriche žalobu na studio DreamWorks kvůli tomu, že Disturbia onen text využila, aniž by si na něj koupila práva. Jako předloha Hitchcockova filmu byla povídka oficiálně uznána. Tentokrát ale newyorský okresní soud žalobu zamítl s tím, že v Disturbii je příliš mnoho nových vedlejších dějových linií, zatímco ty hlavní jsou "podobné jen na nechráněné úrovni všeobecnosti". (hippyman)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama