Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb a jeho otec spolu tráví pár dní v horách, kde rybaří. Společně si užívají až do okamžiku, kdy dojde k autonehodě, při níž otec umírá. Kaleb se po otcově smrti poněkud změnil. Těžko ovládá své emoce, a když napadne učitele, soudce, který chápe jeho situaci, mu udělí domácí vězení v délce trvání tří měsíců. Aby bylo zaručeno, že si Kaleb trest odpyká, dostane na nohu náramek, který přivolá policii v okamžiku, kdy se Kaleb vzdálí na 30 metrů od vysílače. Policistka mu vřele doporučuje, aby si našel nějakou zábavu, jinak se bude hrozně nudit. Kaleb se doma jen válí a matce s ním pomalu dochází trpělivost, a zruší mu přístup na online hry a hudbu. Doufá, že pak si Kaleb třeba alespoň uklidí a nebude nechávat úplně všechno na ní. Do uklízení se Kaleb i přes snahu matky moc nepouští, ale nudí se opravdu hodně. Aby vyplnil volný čas, rozhodne se sledovat dalekohledem své okolí a to se stává jeho celodenní zábavou. Zejména ho baví sledovat dívku Ashley, která je v jeho věku. Ashley si jeho pozorování brzy všimne a s Kalebem se seznámí. I s jeho kamarádem Ronniem, který se vrátil z prázdnin, a může tak Kalebovi vyplnit nějakou tu volnou chvilku. Kaleb se v televizi dozvídá o sériovém vrahovi z Texasu, který zřejmě jezdí fordem Mustang, veteránem s poškozeným blatníkem. Kaleb pozoruje okolí a jeden ze sousedů, pan Turner, mu je podezřelý. Má forda Mustang s poškozeným blatníkem, ale když ho vidí znovu, je auto opravené. Jednoho večera s Ashley sledují jeho dům a vidí, jak se vrací domů i s mladou ženou. Zdá se, že se v Turnerově domě děje něco nekalého, že má mladá žena strach a honí se s Turnerem po domě. Později spatří, jak nastupuje do svého auta a odjíždí. Ashley z toho usoudí, že lidé mají různé potřeby. Někomu zkrátka vyhovuje, když ho jeho partner honí po domě. Přesto všichni tři pokračují ve sledování Turnera. Jednoho večera Turner vleče zakrvácený pytel do garáže. Ronnie i s kamerou vleze do jeho garáže a natáčí, zatímco Turner nakupuje. Ashley má za úkol ho sledovat a dát vědět, kdyby se vracel. Kaleb pak na videu spatří obličej mrtvé ženy. Rozhodne se přivolat policii tak, že opustí vytýčený prostor. To je záruka, že policie dorazí hned. A také ano. Policie prohledá Turnerův dům i garáž a v pytli najdou mrtvého jelena... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 027)

Arx 

všechny recenze uživatele

Film jako Disturbia mi už hodně dlouho chyběl. První hodinka je spíš teenagerovská komedie, závěr filmu zase naopak thriller jak vyšitý. Shia LaBeouf má charisma na rozdávání a tak táhne celý film, aniž bych se u něj nudil. Úplně nejlepší je ale závěrečná půl hodinka, kdy dochází na lámání chleba. Film mě prostě bavil, Shia je neuvěřitelný talent a i když je už příběh docela ohraný, jsem spokojen a dávám 5 hvězdiček. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Disturbia se pro mě stala milým překvapením a nečekaně zábavným filmem. Příjemná režie, zajímavý (i když bohužel lehce předvídatelný) scénář a hlavně kvalitní herecké výkony jsou těmi hlavními přednostmi. David Morse je sázkou na jistotu, co se padoucha týče a Shia LaBeouf je zase pro změnu věrohodný teenager. Taky Sarah Roemer, ačkoliv zde byla jen na okrasu, je pro mě zajímavý oběv, hlavně co se vzhledu týče... Film mi poskytl vyváženou míru jakési teenagerovské komedie a thrilleru, a třebaže si leccos vypůjčil z Hitchcockova Okna do dvora, přičemž nepůsobil tak věrohodně, já se skvěle bavil. 8/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Šmírování máme každý v sobě. Disturbia začíná hodně zručně natočeným bayovským automobilovým karambolem, ve kterém umírá hrdinův otec, což mladík pochopitelně těžko nese a stačí jedna nemístná věta z úst učitele španělštiny a na malér je zaděláno. Jeho mladická nerozvážnost mu v tu ránu zajistila nemilosrdně střežené domácí vězení. D. J. Caruso, který hodně nezvládl Zloděje životů s Angelinou Jolie, příjemně překvapil a namíchal slušivý koktejl několika žánrů, solidně drží napětí vkusně rozmístěnými falešnými stopami a postupně připomene nejen Okno do dvora, ale i Sexbombu od vedle nebo Mého souseda zabijáka. Následně nám vnutí představu, že šmírování sousedů, včetně polonahých ženštin (Sarah Roemer je zajímavá i jinak), je vlastně legrace, stejně jako celá procedura nápravy (dost tomu napomáhá charisma Shii LaBeoufa, ročník 1986, slušivý výhled budoucí hvězdy). Až do chvíle, kdy pojme podezření, že vytáhlý soused patří mezi zaoceánskými scénáristy milovanou komunitu masových vrahů (možná je to s ohledem na propracovanost sklepních prostor, kde najdeme i koupelovou lázeň pro mrtvé, její předseda). Nevyhneme se polopatickým dialogům, dějové zlomy postrádají s přibývajícími minutami na uvěřitelnosti, stejně jako už jen drobný fakt, že partička kamarádů své pozorování činí z pokoje plného rozsvícených lamp. A s pomocí nelevné digitální technologie. Předešlá rafinovanost je ale rázem odsunuta na druhou kolej a na scénu nastupuje typicky tuctové hororové vybavení, korunované soukromou vykachlíkovanou pitevnou. Celé se to místy zbytečně láme do rázného „vřískotovského“ ražení, kde logické chyby viditelně naskakují. Na druhou stranu pevně věřím, že se Disturbia trefila mladým do noty, aby také ne, s perspektivním hercem v zádech to jde o poznání snáz. Solidní 3 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak se z nicneříkajících nudných tří měsíců v zajetí domova dokáže udělat geniální dílo již svým námětem zobrazil Alfred Hitchcock. Disturbia si bere pouze onen podklad a dále si ho upravuje podle sebe. Takže z nudného průběhu se vyklube děsuplná napínavá atmosferická akce, při které se mi chvíli zdá, že je tenhle film určem náctiletým a dětem. Protože to co tam Shia LaBeouf dělá, zní jako razantní klukovina. Šmírovat lidi. On celkově Shia LaBeouf už mi v Transformerech dokázal, že umí a hraní ho baví. Takže zde nebyl problém se kochat tím, jak si to zde upřímně vychutnává. Nevěděl jsem, co od filmu čekat, protože trailer se mi hrubě nelíbil, ale překvapení předčilo očekávání a z tohoto filmu se vyklubal výborný thriller, při kterém jsem si uvědomil, zda-li v našem okolí taky někdo nešpehuje naše sousedy. Netvrdím, že to není možné, ale u nich beztak mají lepší sousedy než u nás. Bez vraha holt není zábava a tady ačkoliv je to uvedeno do absolutna tento fakt rozhodně podepisuje. Takže říkáš "vloupal se mi do auta, a udělal to mile"? Asi tomu nerozumím. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Musim pochvalit reziserov styl natacania alebo scenar, ktory bol nielen napinavy v druhej polovici filmu, ale aj humorny v tej prvej. V prvom rade ma pekne zoznamil so vsetkymi postavami vo filme a o to lepsie sa mi podarilo vzit sa do ich situacie, ked im slo o zivot. Ak sa niekto tesi iba na vrazedny thriller, moze byt v prvej polovici filmu sklamany, ale podla mna je scenar filmu zabavny a dokazal si ma udrzat bez problemov kazdu minutu filmu. Shia je podobne ako aj v TRANSFORMERS (2007) opät sympatak, Sarah Roemer zo SMRTIACEJ NENAVI2TI (2006) je pekna, David Morse diabolsky ale aj Carrie-Anne Moss je sympaticka. Skvely thrillerik, ktory ma vzdy pobavi, ak ho neprepasnem v telke :-) _________ Shia LaBeouf - (Kale) +++ Sarah Roemer - (Ashley) +++ Carrie-Anne Moss - (Julie - Kaleho mama) +++ David Morse - (Pán Turner) +++ Aaron Yoo - (Ronnie) +++ Jose Pablo Cantillo - (Poručík Gutierrez) +++ Matt Craven - (Daniel Brecht) +++ Viola Davis - (Policajtka Parkerová) +++ Produkcia: Ivan Reitman +++ ()

Galerie (168)

Zajímavosti (50)

  • S nápadem chlapce, který kolem Kalea (Shia LaBeouf) projede na ulici a Kale potom radí matce, kde ho má hledat, přišel výkonný producent filmu Steven Spielberg. (Morien)
  • V jednej scéne Kale (Shia LaBeouf) nepriamo uvedie, že jeho iPod má kapacitu 60GB vetou: "That's 60 gigs of my life." V praxi to znamená hudobnú zbierku s viac než 15 000 skladbami. (Real Tom Hardy)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama