Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (676)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě zlé. Začátek dokonce navnadí a i poté to v rámci možností celkem odsýpá, jenže místo aby se po hodině začalo schylovat k akčnímu závěru, tak se to naprosto nepochopitelně a zbytečně natahuje a natahuje a natahuje.... Místy se objeví dobrý moment, tu a tam nějaký děsivý (flashback s vrtulníkem je opravdové neředěné peklo), ale většinu času se to drží v nudných, stojatých, ničím zajímavých vodách tuctového béčka, které si hraje navíc než na co stačí. Prostě další rutinní standard rutinéra jakým Fuqua je, byl a asi již i navždy bude. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Commando meets Bourne. Až na to, že to nenatočil Greengrass. Ale to je napokon dobre, pretože Anton Fuka ide tvrdo cestou oldschoolového snímania (zhruba prvá polovica 90. rokov). Vidieť dnes akčný film s plynulými, panoramatickými zábermi a bez epilepticky sa trasúcej kamery, to je nesmierne osviežujúce. Rovnako príjemné mi z akéhosi dôvodu (možno nostalgia za zlatými časmi žánru) prišli všetky tie ťažkotonážne klišé ("vojak, ktorý ukáže spolubojovníkovi fotku svojej priateľky, v nasledujúcej scéne zomrie"). Celkovo je to blbučké, zúfalo predvídateľné a žiadny z hercov sa nevymaní z šedého priemeru, ale... Súčasnému akčnému filmu, ktorý tak nekompromisne ide R-kovou cestou a je v ňom viac vybuchujúcich hláv než v Úsvite mŕtvych, proste nemôžem udeliť nižšie hodnotenie ako 7/10. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Yeah motherfucker !!. Po všech komentářích , které tenhle film smázli do propadliště dějin (čest vyjímkám) s důvodem, že je to stupidní a předvídatelný film, jsem po dokoukání neuvěřitelně nadšenej a pořád se nemůžu zbavit dojmu, že jsem viděl asi úplně něco jinýho. Po Králi "mlha a pára" Artušovi se Antoine Fuqua vrátil k tomu co umí nejlíp a že se mu to setsakra povedlo. Výběrem Marka Wahlberga do titulní role mi udělal obrovskou radost a ten (jak už je to u něj zvykem) vymačkal z Boba maximum. Ten chlápek je prostě největší maník na světě. Připočtěte si k tomu Michaela Peňu jako jeho pomocníka a dostanete pekelně říznej film, sic chvílema nudnej, ale rozhodně ne trapnej a předvídatelnej. KAMERAMAN RULEZZ. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste jeden z mála lidí na světě, kdo ví, po čem má jít." Oslepne-li zase jednou spravedlnost, tak je třeba vybavit ji pořádným kanónem se zaměřovačem a řádně seřídit mířidla. Já tedy neumím trefit komára z kilometru do levýho oka, neboť naše armáda sice skvěle využila mýho zabijáckýho instinktu k buzerplacový hře zvaný „Čelém vzad!“, ale na mou schopnost přežít v bojovejch podmínkách neutratila ani korunu. Přesto jsem si s oblafnutým vlastencem Bobem docela užil jeho boj proti neexistujícím lidem, kteří si špatně vybrali obětního beránka pečenýho pro blaho americkýho národa. Nemusel jsem se přitom sice schovávat napětím pod peřinu, ale pár povzbuzujících roztleskávacích figur jsem si při sledování neodpustil. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ani obsazení talentovaných herců a zářivé pozlátko kamerových filtrů nepomůže filmu překonat kategorii schematického akčního béčka. Vedle téměř žánrově povinných úsměvných logických nedotažeností snímek zaujme především impozantním zužitkováním potenciálu lákavých prvků odstřelovačské techniky a pseudo-chytré akce armádních profesionálů. Podobně jako v béčkách 80. let i zde je velmi výrazná linie rezonující s dobovými náladami projevující se ve zpochybňování státní moci a idealizaci tradičních ikon USA. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) bol pre svoju rolu vo filme vytrénovaný skutočným americkým ostreľovačom Patrickom Garritym. (HDeer)
  • V úvodní scéně říká Donnie (Lane Garrison): "Pozice na kulomet 900 metrů." O chvíli později na tuto vzdálenost dostřelí podvěsným granátometem M203, jehož účinný dostřel je ale jen 350 metrů. (CrownThomas)
  • Ve 20. minutě je možné při pohledu na prezidentskou kolonu jedoucí po mostě vidět, že kolona se pohybuje v levé části silnice. Hned v dalším záběru jsou však vozidla uprostřed. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama